Osinkotulovähennys tulossa

16.04.2007

Julkaistu 16.4.2007

Pienille osinkotuloille on tulossa verovähennys. Hallitusohjelmassa todetaan, että:

”Kevennetään pienten osinkotulojen verotusta ja etsitään keinoja kannustaa kasvuyrityksiin sijoittamiseen. (…) Pitkäaikaissäästämisen verotusta kehitetään kilpailun tehostamiseksi säästötuotteiden tarjonnassa.”

– Olemme tyytyväisiä, että uusi hallitus kannustaa tuhannen euron osinkotulovähennyksellä suoraa osakesäästämistä ja näin luo edellytyksiä lisätä kotimaista jokamiehen osakeomistusta. Toivottavasti osinkovähennys koskee jo ensi kevään osinkoja. Lisäksi verokannusteita on luvassa pitkäaikaissäästämiseen. Valtionyhtiöiden osakemyynneissä hallitus lupaa mahdollisuuksien mukaan huomioida yksityiset kansalaiset, toteaa toimitusjohtaja Sirkka-Liisa Roine Pörssisäätiöstä.

Pörssisäätiön arvion mukaan hallituksen osakesäästämistä kannustavat toimenpiteet parantavat  mahdollisuuksia kääntää suora osakesäästäminen uudellen nousuun. Osakkeenomistajien määrä on laskenut 713 000 henkeen, kun se parhaimmillaa oli lähes 800 000. Lähes puolen miljoonan osakkeenomistajan osingot olivat vuonna 2005 alle 1000 euroa ja tässä osinkotuloryhmässä keskimääräinen osinkotulo oli 176 euroa.

Jaa artikkeli

Kommentit