Sijoitusinto kasvaa, kohteena rahastot

Suomalaisten into sijoittaa on kasvussa. Rahastosäästäminen näyttää olevan se kanava, joka houkuttaa nyt eniten. Tämä selviää Finanssialan keskusliiton uudesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin kansalaisten säästämistä ja luotonkäyttöä.

Suomalaisilla tuntuu olevan tällä hetkellä sekä rahaa että uskoa omaan taloudelliseen tulevaisuuteen. Peräti 43 prosenttia tutkimukseen haastatelluista aikoi tavalla tai toisella tehdä sijoituksia kyselyä seuraavien kahden kuukauden aikana. Kasvua tässä tutkimuksen kohdassa oli peräti neljä prosenttia viime vuonna tehtyyn vastaavaan selvitykseen verrattuna.

Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että suora osakesäästäminen on edellisvuosien tasolla, mutta sijoitusrahastojen suosio on jatkuvassa nousussa. Vapaaehtoiset eläkevakuutukset ovat puolestaan selvässä alamäessä.

Sijoituskohteen valinnassa turvallisuus on edelleen tutkimuksen mukaan tärkein sijoituskriteeri, mutta eläkevuosiin varautuminen on selvästi tärkeämpi kannustin kuin viime keväänä. Kaikenkaikkiaan pankkitilille säästäminen on edelleen suosituin säästömuoto. Viime syksyyn verrattuna säästö- ja sijoitustilien suosio on kasvanut ja niiden osuus on noussut käyttelytilille säästävien osuutta suuremmaksi.

Koko tutkimus löytyy Finanssialan Keskusliiton sivuilta >>

Jaa artikkeli

Kommentit