Korttipeli opettaa tunnuslukuja

Lamboghini Countach vai Rolls Royce Phantom IV? Riippuu tietenkin siitä, kysytäänkö huippunopeutta vai auton painoa!

Tällaisia hyvin nostalgisia muistoja palaa mieleen, kun pelaa suomalaisen Funda Gamesin ”Osakekortit 2007” -peliä. Jos alun autonnimet eivät tuo lukijalle vastaavia tunteita, se johtuu sitten varmaan siitä, ettei lukija ollut 70-luvulla poikalapsi. Silloin oli nimittäin vaihe, jolloin autokortit olivat yhtä suuri hitti kuin Tamagotchit tai Bratsit nykyajan lapsille.

Ja nyt siis autopelikorttien idea on siirretty osakemaailmaan.

Oppimateriaaliksi ja muistilapuiksi

Autojen huippunopeudet ovat muuttuneet yrityksen P/E-luvuiksi ja painot liikevaihdon kasvuksi. Mukana on myös esimerkiksi yrityksen osinkosuhde ja osakkeen volatiliteetti. Korttien tekstit ovat sekä suomeksi että englanniksi, ja kaikki tunnusluvut on on selitetty tiiviisti.

Idea on syntynyt Helsingin Kauppakorkekoulussa ja kortteja tarjotaan sijoittajien lisäksi oppimateriaaliksi peruskoulun taloustiedon tunneille ja alan oppilaitoksiin. Näin pelin keksijät verkkosivuillaan: ”Osakemarkkinoiden konkreettisten syy- ja seuraussuhteiden opettaminen on osoittautunut erittäin vaikeaksi perinteisin opetusmetodein.”

Osakesäästämistä harrastavalle kortteja voi suositella lämpimästi. Vaikka pelaaminen tuntuisi aluksi lapselliselta, yritysten fundamenttitiedot eli perusluvut jäävät päähän yhtä hyvin, kuin lapsena oppi sen, että Rolls Royce painaa kaksi ja puoli tonnia.

Kortteja vain saisi olla enemmän. Kaksikymmentäneljä pelikorttia riittää kahden kesken pelaamiseen, mutta isommalla joukolla kortteja kaipaa heti tuplasti lisää.

www.osakekortit.fi

Jaa artikkeli

Kommentit