Eurooppalaisten pörssiyhtiöiden järjestöt yhdistävät voimansa

24.01.2008

Tiedote 22.1.2008

Eurooppalaisia pörssiyhtiöitä edustavat järjestöt EALIC ja UNIQUE ovat päättäneet liittyä yhteen. Sulautuminen antaa lisäpontta liikkeeseenlaskijoiden tavoitteille saada aikaan hyvin toimivat ja likvidit eurooppalaiset finanssimarkkinat.

EALICissa (European Association of Listed Companies) on mukana seitsemän EU-maan edustajat: Alankomaiden, Belgian, Espanjan, Italian, Portugalin, Puolan ja Ranskan. EALIC perustettiin vuonna 2002.

UNIQUEn (Union of Issuers Quoted in Europe) jäsenet ovat seitsemästä maasta: Bulgariasta, Englannista, Kreikasta, Kyprokselta, Ranskasta, Saksasta, Suomesta ja Sveitsistä. UNIQUE perustettiin vuonna 2003.

Maaliskuussa 2008 uuden järjestön nimeksi tulee EuropeanIssuers. Puheenjohtajaksi tulee EALICin nykyinen puheenjohtaja Jacques Schraven. Järjestön kotipaikka on Brysselissä. Suomea järjestössä edustaa Pörssisäätiö. EuropeanIssuersin edustamilla osakemarkkinoilla on 9 200 pörssiyhtiötä, joiden markkina-arvo on noin 8 500 miljardia euroa.

EuropeanIssuersissa yhdistyy kahden aikaisemman järjestön asiantuntemus ja kokemus. Molemmat ovat keskittyneet osakemarkkinoita ja EU:n pörssiyhtiöiden sääntö- ja lainsäädäntöympäristöön koskeviin kysymyksiin ja corporate governancea, kauppojen selvitystä sekä taloudellista raportointi ja tilintarkastusta käsittäviin asioihin.

Ensimmäiset tärkeät käsiteltävät asiat ovat yritysten tarve saada tietää, ketä niiden osakkeenomistajat ovat ja tehokkaiden rajat ylittävien äänestysjärjestelmien luominen yhtiökokouksia varten. EuropeanIssuers puolustaa nykyistä avoimempaa osakkeenomistusta.

EuropeanIssuers aikoo myös vaikuttaa aktiivisesti tehokkaan eurooppalaisen äänestysjärjestelmän luomiseen yhdessä muiden tahojen kanssa, joille asia on tärkeä. Yhdenmukaiset tiedottamiskäytännöt ulkomaisille sijoittajille lisäisivät osallistumista yhtiökokouksiin, hyödyttäisivät myös äänestysmenettelyn avoimuutta ja auttaisivat varmistamaan sen luotettavuuden.

Yhdistyvien UNIQUE:n ja EALICIN puheenjohtajat John Pierce ja Jacques Schraven, toteavat lausunnossaan: ”Yhdistyminen luo voimakkaan vaikuttajaryhmän toimimaan eurooppalaisten instituutioiden ja muiden relevanttien organisaatioiden kanssa kansallisella, eurooppalaisella ja kansainvälisellä tasolla tarkoituksenmukaisten ja selvien sääntöjen kehittämiseksi meidän sektorillemme. Järjestömme ovat toimineet menestyksellisesti tiettyjen tärkeiden asioiden, kuten ulkomaisten yhtiöiden listalta vetäytymisen helpottamiseksi USA:n pörsseistä. Nyt tuntuu järkevältä vahvistaa yhteistyö muodollisestikin. EuropeanIssuersina meillä on mahdollisuus puhua voimakkaammalla äänellä ja tarjota jäsenille laajempi yhteisö.”

Lisätietoja:

EuropeanIssures
Pörssisäätiö, Sirkka-Liisa Roine
puh. (09)6689160
sirkka-liisa.roine(at)porssisaatio.fi

Jaa artikkeli

Kommentit