Liisan lista Meklari-lehden sijoituskisan kakkoseksi

Toinen sija ja voittoa laskuun kääntyneillä markkinoilla – siinä Liisan listan tulos eQ-pankin Meklari-lehden kisassa, jossa neljä osallistujaa saivat kukin 100 000 euroa leikkirahaa sijoitettavaksi vuoden 2007 ajaksi.

Meklari-lehden kisaan oli kutsuttu viime vuoden ajaksi Pörssisäätiön toimitusjohtajaSirkka-Liisa Roine. Koska Pörssisäätiö ei anna osakekohtaisia sijoitusvinkkejä, Roine päätti turvautua säätiön nettisivuillaan tarjoamaan Liisan lista -arviointipalveluun. Sen ohjeistuksella sijoitukset menivät listan viiteen vuoden 2007 alun kärkiyhtiöön. Yhtiöt olivat Neste Oil, Keskisuomalainen, PKC Group, Rautaruukki ja Marimekko.

Tulos: lähes 3000 euron tuotot

Yhtiöitä olisi voinut vaihtaa kolme kertaa vuoden kuluessa, mutta näin ei Liisan lista -salkun kanssa tehty.

Pörssitunnelmat synnkenivät syysiltojen tahdissa, mutta vuoden lopuun mennessä Liisan listan mukaan rakennettu salkku oli tuottanut voittoa 2757,30 euroa. Mukaan ei ole laskettu osinkoja, jotka osakesijoitus olisi vuoden aikana tuottanut.

Tuotoistaan ja hopeasijasta huolimatta Liisan lista jäi selvästi jälkeen viime vuoden kisan voittajastaMarkku Kaustiasta, jonka eksoottiset sijoitukset alkuvuodesta 2007 kääntyivät voittojen suojelemiseksi lopuuvuotta kohden. Voittajan tuotot olivat huikeat 34 768,44 euroa.

Meklari-lehti on jälleen käynnistänyt vuoden 2008 alussa samanlaisen kilpailun uusien osallistujien kanssa.

Liisan listalle pääset tästä >>

Jaa artikkeli

Kommentit