Etsintäkuulutus: Nokian osakekirja, nimellisarvo 20 markkaa

Tässä puuhavinkki sateisten kesäpäivien ajaksi mummolaan: käykää piirongit läpi, jos sieltä löytyisi vanhoja paperisia Nokian osakkeita. Jos kaapista tai ullakolta löytyy osakekirja, jonka nimellisarvo on 20 markkaa, se on nykyään reilun 2000 euron arvoinen. (Isompi ”tunnistuskuva” osakkeesta löytyy Osakekirja.comin sivuilta.)

Nokialla on kateissa omistajia reilun 40 miljoonan edestä. Eikä nyt puhuta mummonmarkoista, vaan euroista. Eli jossain Suomen kamareissa ja ullakoilla lojuu melkoinen omaisuus. Esimerkiksi viime viikolla joku onnekas kävi kuittaamassa Etelä-Suomen lääninhallituksessa Nokian vanhoilla osakkeilla 70 000 eurolla.

Nokian lisäksi rahaa saisi mm. HPY:n osuustodistuksilla, jotka ovat muuttuneet Elisan osakkeiksi.

Jos etsintäkuulutettua osaketta löytyy kotoa tai mummolasta, niiden lunastusohjeet löytyvät lääninhallituksen sivuilta.

Lisää aiheesta:

Vaikka osakekirja olisi ”väärästä” yhtiöstä ja siinä mielessä arvoton, se saattaa silti olla keräilykappale.

Kauppalehti selvitti vuonna 2005 eri yhtiöiden osakekirjojen kohtaloita.

Pörssitiedon sivulla on laaja selvitys osakkeiden lunastuksista.

Jaa artikkeli

Kommentit