Paras sijoitus – kirjaesittely

Kirjaesittely: Paras sijoitus, Marko ErolaMarko Erola kehottaa kirjassaan yksityissijoittajia itsepuolustukseen rahastopalkkioita ja salkunhoitajia vastaan.

– Tätä sijoituskirjaa salkunhoitajat, meklarit ja sijoitusneuvojat eivät halua sinun lukevan! Paras sijoitus kertoo, miten voitat ammattilaiset osakemarkkinoilla ilman mitään erikoisosaamista, erityistietoa tai edes vaivannäköä.

Näin julistetaan kirjassa Paras sijoitus. Itsepuolustusopas sijoittajille. Taloustoimittaja Marko Erola kuvaa kirjaansa puoliksi pamfletiksi ja puoliksi sijoitusoppaaksi.

Erola opastaa sijoittajia itsepuolustukseen ennen kaikkea rahastopalkkioita ja salkunhoitajia vastaan. Rahastojen kulut syövät tuottoja, ja harva salkunhoitaja on vuodesta toiseen niin taitava, että salkunhoidon kustannukset tulisivat katetuiksi.

Erola muistuttaa rahastosijoittajille masentavista tutkimustuloksista, joiden mukaan osakerahasto voittaa indeksinsä yhtä todennäköisesti kuin uhkapeluri voittaa yhdellä numerolla ruletissa tai heittää nopilla kaksi kuutosta. Kirja on puheenvuoro indeksirahastojen ja ennen kaikkea passiivisen sijoitustyylin puolesta.

Erola kehottaa yksityissijoittajaa luomaan sijoitussuunnitelman ja pitäytymän siinä markkinaolosuhteista, asiantuntijoiden lausunnoista, lehtijutuista ja ystävien neuvoista huolimatta. Sijoitit sitten kuukausittain tai puolivuosittain, palauta salkun tavoiteallokaatio kerran vuodessa. Jos haluat harrastaa aktiivisemmin osakepoimintaa, kurssien ennustamista tai spekuloida kauppojen ajoittamisella, voit perustaa pienen erillisen pelisalkun, hän opastaa.

Kirjassa kerrataan myös perusvinkit sijoitussuunnitelman tekemiseen: puntaroi oma riskinsietokykysi, jaa salkkusi osake-, kiinteistö- ja korkosijoituksiin, hajauta sijoituskohteittain ja maantieteellisesti. Ohjeiden omaksumista helpottavat jokaisen luvun loppuun kootut muistilistat.

Marko Erola: Paras sijoitus. Itsepuolustusopas sijoittajille, Talentum, 214 sivua, ISBN 978-952-14-1363-6.

Jaa artikkeli

Kommentit