Pörssi-ilta tarjosi tietoa ja tuntumaa

11.03.2009

Surkea loskasää ei verottanut osallistujia kevään ensimmäisestä Pörssi-illasta, joka pidettiin maanantaina Helsingissä. Ilmoittautuneita oli noin 260, eikä Pörssitalon saliin juuri tyhjiä tuoleja jäänyt.

Tilaisuuden vetonaula vaikutti olevan UPM-Kymmenen toimitusjohtaja Jussi Pesonen. Useampikin osallistuja oli tullut paikalle kuuntelemaan nimenomaan metsäjätin nokkamiestä, joka on jo pitempään ollut yleisön toivelistan kärkijoukossa.

Pesosen oli ohjelmasta bongannut myös yksityissijoittaja Mikko Saario, joka osallistui ensimmäistä kertaa Pörssisäätiön tapahtumaan. Kolmikymppisellä Saariolla on jo yli 10 vuoden kokemus suorista osakesijoituksista.

– Kun tiedän pörssiyhtiöiden tiedottamissäännöt, niin en edes odottanut yhtiöiltä mitään sen kummempia faktapuolen paljastuksia. Parasta tällaisessa tilaisuudessa on se, että saa tuntumaa toimitusjohtajaan henkilönä ja persoonana, Saario kuvaili.blanko

Saario arvioi, että vapaamuotoinen esitystilanne voi vihjata paljonkin toimitusjohtajan kyvyistä luotsata yhtiötään.

– Voin tehdä tulkintoja ainakin suhteessa omaan kokemukseeni muista toimitusjohtajista.

UPM-Kymmenen Pesosta kehuttiin Pörssi-illassa siitä, että hän esitteli metsäjätin perustoiminnot ja visiot tiiviisti vain varttitunnissa. Kun esitykselle oli varattu aikaa puoli tuntia, sai useampikin paikallaolija tilaisuuden esittää toimitusjohtajalle tarkentavia kysymyksiä.

Toimitusjohtajallekin miellyttävää

Pesosen ohella yhtiötään olivat Pörssitalolla esittelemässä toimitusjohtajat Vesa Laisi Vaconilta, Reijo Mäihäniemi Eforesta sekä Kai Telanne Alma Mediasta. Lisäksi johtaja Toni Teppala Nordeasta loi yleiskatsauksen taloustilanteeseen ja Helsingin Pörssin kehitykseen.

Toimitusjohtaja Kai Telanne kiitteli tilaisuudessa, että oli miellyttävää päästä puhumaan Alma Mediasta yksityissijoittajille. Pörssiyhtiöt kun pitävät yleensä säännöllisestä yhteyttä vain suurimpiin osakkeenomistajiin, analyytikoihin ja median edustajiin.

Yksityissijoittaja Irja Puttonen summasi illan täyttäneen hänen toiveensa. Puttonen oli saapunut paikalle saadakseen tietopaketin taajuusmuuttajia valmistavasta Vaconista.

– Todella antoisa ja selkeä esitys ja mielenkiintoinen yhtiö. Ainoastaan kassatilanne jäi vielä hieman askarruttamaan, Puttonen sanoi.

Puttonenkin osallistui Pörssi-iltaan ensimmäistä kertaa, vaikka hänellä on kokemusta pörssisijoittamisesta jo 1980-luvulta alkaen. Eläkkeellä oleva Puttonen kiitteli tapahtumaa ennen kaikkea asiapainotteisuudesta.

– Olisi kiva, jos Pörssisäätiö järjestäisi joskus oman illan vain naisille. Kun pankit järjestävät sijoittamista koskevia tilaisuuksia naisille, ne aliarvioivat yleisöä ja järjestävät oheen kosmetiikkaesittelyjä ja muuta täysin turhaa.

Jaa artikkeli

Kommentit