Viisi blogia, joita sijoittajan kannattaa seurata

Sijoittamiseen liittyviä blogeja löytyy joitain kymmeniä myös suomeksi. Pörssisäätiö kokosi muutamia laadukkaampia mutta hyvin erilaisia blogeja lyhyeen esittelyyn. Jos oma (suosikki)blogisi puuttuu, vinkkaa ihmeessä kommentteihin.

Pörssiuraa aloittelevalle tai vasta harkitsevalle

  • Osoite: http://sijoittajaksi.blogit.kauppalehti.fi/
  • Lupaus: Reitti tuottavan osakesijoittamisen alkulähteille – matkalla törmäät monenlaisiin pörssin luonnonilmiöihin.
  • Ajankohtaisuus; joko sikainfluenssa mainittu iltapäivällä 28.4.: Ei vielä.

Blogia pitävä Henri Elo on sijoituskirjailija ja Kauppalehden analyysiyksikön, Balance Consultingin, yritys- ja pörssianalyytikko. Tekstin sujuvuudesta ja tietomäärästä näkee, että hän on kirjoittanut blogitekstejä vähän näkökulmaa vaihtelemalla jo vuosia. Elo on yksi alan selkeimpiä kirjoittajia.

Henri Elo antoi hieman toisenlaisia suosituksia Pörssisäätiön haastattelussa kaksi vuotta sitten.

Viihdettä kuorrutuksena

  • Osoite: http://laimeasilli.wordpress.com/
  • Lupaus: Laimean Sillin tarinoita sijoittamisesta ja vähän muustakin.
  • Ajankohtaisuus; joko sikainfluenssa mainittu iltapäivällä 28.4.: ”Ja taloudelle se olisi todella tuhoisaa ja voisi nollata elvytyspakettien vaikutuksen ja tuhota orastavan nousun alun tai ainakin laskun lopun.” (27.8.)

Nimimerkki Laimea Silli on tuttu ainakin Arvopaperi-lehden vilkkaan keskustelualueen säännöllisille seuraajille. Kuten nimestä saattaa ennakoida, kieli ja meno on rentoa. Jos ei anna tämän häiritä, Sillin teksteistä saa hyviä näkemyksiä tuoreisiin talousuutisiin ja yritysten tulosjulkistuksiin.

Erityisesti Sillin tiivistykset tulosraporteista ovat miellyttävä palvelu lukijalle.

Vakavasti puhuen

Suomen Kuvalehden talousblogin nimi lupaa vähän enemmän kuin tarjoaa: olisi kiinnostavaa, jos pitkän linjan taloustoimittajat oikeasti ”valtaisivat nurkkia” ja heittäytyisivät mukaan sijoittamiseen puolitosissaan vaikka lehden omalla salkulla ja julkisuudella pelaten.

Blogi on kuitenkin täysipäinen kokoelma hyvin perusteltuja näkemyksiä pitkän linjan taloustoimittajilta. Ja parempi ehkä niin.

(Hyvä tietää: kirjoittaja työskentelee samassa konsernissa, joka julkaisee Suomen Kuvalehteä.)

Numerot puhuvat, sijoittaja kuuntelee

  • Osoite: http://markkinakatsaus.blogit.kauppalehti.fi/
  • Lupaus: Analyysiä osakemarkkinoista fundamentteja, teknistä ja sentimenttiä yhdistellen.
  • Ajankohtaisuus; joko sikainfluenssa mainittu iltapäivällä 28.4.: ”Wall Streetillä on pohdittu, onko sikainfluenssasta syyksi osakkeiden myyntiin. Ainakin turismista riippuvaisia yhtiöitä rankaistiin välittömästi.” (28.4.)

Tilastojen ja niiden analysoijat ovat aivan oma sijoittajalajinsa, ja tämän blogin pitäisi puhutella erityisesti heitä.

Markkinakatsaus on vaikuttava paketti, ja selitys löytyy blogin taustoja vilkaisemalla: ”Päivätyössäni, pankissa varainhoitotiimin vetäjänä, kirjoitan asiakkailleni analyysiä osakemarkkinoista teknisen ja fundamentaalisen analyysin näkökulmia yhdistellen. Laitan saman analyysin teidän luettavaksenne.” Näin kertoo bloggaaja Janne Muta.

Sijoittajasää ja paljon päivityksiä

  • Osoite: http://euroetana.blogspot.com/
  • Lupaus: Tässä blogissa seurataan sijoitussään hitaita muutoksia tilastotiedon perusteella.
  • Ajankohtaisuus; joko sikainfluenssa mainittu iltapäivällä 28.4.:Pandemia tästä vielä puuttuisikin (…) Tiedä vaikka olisi jo taksissa tulossa Helsinki-Vantaalta kohti keskustaa! (julkaistu 26.4.)

Euroetana on liikkeellä samalla ajatuksella, jota Pörssisäätiökin aiemmin käytti: millainen on sijoittajan sääennuste. Jos kuukausia Etanan ennuste on ollut pakkasella. Parasta tässä blogissa on hämmentävän tiheät päivitykset, jotka useimmiten käsittelevät tilastotietoja maailmalta.

Euroetana sopii ihan tilastojensakin puolesta niille, jotka odottavat näkevänsä talouden kohentumisen ensi merkkejä kansantalouden tilastoista. Erityisen tarkka etana on asuntomarkkinoiden seuraamisen suhteen.

Jaa artikkeli

Kommentit