Tutkittua tietoa Norjan osakeverotuksesta

10.06.2009

Pörssisäätiö on rahoittanut yhdessä Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen kanssa tutkimuksen Norjan osakeverotuksesta.

Norjan niin sanotussa osakasmallissa osakkeelle saatu osinko ja myyntivoitto ovat verovapaata markkinakorkoa vastaavaan tuottoon asti. Normaalituoton ylittävästä tulosta maksetaan veroa yleisen pääomaverokannan mukaisesti 28 prosenttia.

Osakasmalli on neutraali suhteessa säästäjien ja yrittäjien päätöksiin. Osakasmalli ei vääristä resurssien käyttöä ja kohdentumista ja tukee siten talouden kasvua ja kansalaisten hyvinvointia, toteavat tutkimuksen tehneet VATT:n tutkimusjohtaja Seppo Kari ja projektipäällikkö Outi Kröger.

Lisätietoja:

VATT:n koko tutkimus
VATT:n tiedote tutkimuksesta
Tutkimuksen esittelymateriaali
Valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Martti Hetemäen kommentit

Jaa artikkeli

Kommentit