Pörssisäätiö toivottaa tervetulleeksi eläkesäästämisen uudistuksen

Tiedote Helsinki 15.6.2009

 

Pörssisäätiö on tyytyväinen, että hallitus esittää vapaaehtoiseen eläkesäästämiseen vaihtoehdon, joka tekee mahdolliseksi sijoittaa suoraan osakkeisiin, joukkolainoihin ja sijoitusrahastoihin.

Hyvää hallituksen esityksessä on myös se, että verotus kohtelee tasapuolisesti niin eläkevakuutusta kuin uutta pitkäaikaissäästämistiliäkin (PS-tiliä).

Uudistuksen voi olettaa laskevan eläkesäästämisen kustannuksia, kun kilpailu lisääntyy ja palveluntarjoajaa on mahdollisuus vaihtaa. Eläkevakuutusten ja PS-tilien kustannusrakenteesta tulee esityksen mukaan kertoa avoimesti ja niin, että niitä on helppo verrata.

Suomalaisen yhteiskunnalle on eduksi, että kansalaisen varautuvat eläkeaikaansa säästämällä. Vapaaehtoinen säästäminen ei korvaa lakisääteistä eläketurvaa, mutta se täydentää muun muassa lyhytaikaisten työsuhteiden, perhevapaitten ja muiden työuran katkojen jättämää vajausta työeläkkeeseen.

Vapaaehtoisen eläkkeeseen säästävällä tulee olla valinnanvapaus eläkesäästämisensä nostotavoissa ja mahdollisuus jättää perillisilleen käyttämättä jääneet eläkesäästöt.

Koko lausunto Word-dokumenttina >>

 

Jaa artikkeli

Kommentit