Osinkovähennys on hallitusohjelmassa, mutta ei toteudu

26.09.2009

Pienten osinkotuottojen verovähennys kirjattiin hallitusohjelmaan, mutta osakesäästäjien jo muutaman vuoden ajan odottelema uudistus on nyt peruttu. Asiasta kertoi veropäivillä valtiovarainministeri Jyrki Katainen.

Hallitusohjelmaan oli kirjattu piensijoittamista kannustamaan tarkoitettu pienten osinkotulojen verovapaus, jonka kustannukset olisivat noin 80 miljoonaa euroa.

– Nämä työnteon kannustavuutta ja kotimaista omistajuutta lisäävät tavoitteet ovat tärkeitä, mutta tässä tilanteessa en pidä mahdollisena niitä toteuttaa, toteaa Katainen nyt.

Kataisen esittämä 80 miljoonan euron kustannukset on arvioitu ennen lamaa. Varsinkin ensi vuoden osinkotulot jäävät todennäköisesti laman ja yritysten surkean tuloskunnon vuoksi merkittävästi pienemmiksi kuin aiempina vuosina.

Katainen tarjosi osakesäästäjille toivoa paremmista ajoista.

– Toivonkin, että verotusta uudistava työryhmä ottaa nykyisen hallituksen poliittisen tahtotilan näiden kysymysten osalta huomioon tehdessään esitystä verotuksen kokonaisuudistuksesta ensi vaalikaudelle. Voisiko esimerkiksi pääomatuloa mahdollisesti uudistettaessa ottaa hyvin pienet osinko- ja muut pääomatulot vaikkapa säästötilien pienet korkotulot vapauttaa verosta siinä tapauksessa jos pääomaveroa esitetään nostettavaksi?

Jaa artikkeli

Kommentit