Fortumilla ja Alma Medialla parhaat sijoittajasivut 2010

21.01.2011

Suurista pörssiyhtiöistä Fortumilla on parhaat sijoittajasivut verkossa. Toisen sijan sai Kesko ja kolmannen Tieto. Pienten ja keskisuurten yhtiöiden sarjassa voittaja oli Alma Media, toisena Glaston ja kolmantena Basware.

Pörssisäätiön, Sijoitusanalyytikoiden ja Talouselämä-lehden järjestämä vuosittainen kilpailu pyrkii parantamaan Helsingin Pörssiin listautuneiden pörssiyhtiöiden sijoittajaviestintää. Kilpailussa arvioitiin tietojen löydettävyyttä yhtiön verkkosivuilta suomen kielellä, hyödyllisessä muodossa, nopeasti ja loogisesti.

Valintakriteereinä arvioitiin seuraavia:

  • liiketoimintaympäristön kuvaus (mm. markkinaosuus, kilpailijat, toimialan pitkän aikavälin kasvu),
  • taloudelliset tavoitteet ja toteutunut kehitys,
  • merkittävimpien riskien herkkyysanalyysi,
  • yrityskaupat (mm. yrityskauppahistoria, syntynyt liikearvo, liikearvon testaamisessa käytettävät oletukset, kasvun jakautuminen orgaaniseen ja yrityskauppojen välillä) ja
  • tulevaisuuden näkymät ja muutokset ohjeistuksessa.

Lisäkriteereinä esiin nostettiin tänä vuonna erityisesti tiedonantopolitiikan sekä kovenanttien esittäminen.

Kilpailulautakunnan puheenjohtaja, professori Jarmo Leppiniemi totesi pörssiyhtiöiden sijoittajasivujen kehittyneen merkittävästi kuluneiden vuosien aikana – kilpailu järjestettiin nyt jo 13. kerran.

Esikarsinnassa finalisteiksi nousivat seuraavat yhtiöt: Fortum, Kesko, Kone, Konecranes, Sanoma ja Tieto sekä Aktia, Alma Media, Basware, Glaston, HK Scan ja Ilkka-yhtymä.

Järjestäjät kiittävät lämpimästi arvokkaasta taustatyöstä kaikkien pörssiyhtiöiden sijoittajasivut läpikäynyttä analyytikkoryhmää: Jari Harjunpää Pankkiiriliike Öhmanista, Mona Grannenfelt FIM Pankkiiriliikkeestä, Lasse Huopalainen Handelsbankenista sekä Pekka Spolander + tiimi Pohjola Pankista.

Kilpailulautakunnassa olivat mukana: Jarmo Leppiniemi Aalto Yliopistosta, Hannu Angervuo eQ Pankista, Terhi Lambert-Karjalainen Finanssivalvonnasta, Esko Rantanen ja Laura Korkalainen Talouselämä-lehdestä sekä Sari Lounasmeri ja Nina Tallberg Pörssisäätiöstä.

Helsingissä 21.1.2011

Pörssisäätiö, Sijoitusanalyytikot ja Talouselämä

Jaa artikkeli

Kommentit