Terveisiä Pörssi-illasta

02.12.2012


Uudet yhtiöt kiinnostivat tämän syksyn pörssi-iltakävijöitä. Syyskuussa oli tarjolla pieniä yhtiöitä ihan omassa tapahtumassaan. Marraskuun kiertueella esiteltiin lähinnä tuttuja kansanosakkeita höystettynä parilla pörssin uudella tulokkaalla.

Ilahduttavaa oli huomata, että Pörssi-illat kiinnostavat edelleen. Poikkeuksellista oli se, että Helsingin Pörssiaamuun sekä Espoon ja Tampere II Pörssi-iltoihin saapui kuulijoita selvästi ennakkoilmoittautuneita suurempi määrä. Ihanaa että osallistujia on paljon, mutta toki erittäin ikävää niille, jotka jäivät ilman purtavaa. Pahoittelen kovasti.

Ilmattaren poisjäänti puhutti marraskuun kiertueen loppupuolella. Yhtiön oli tarkoitus esittäytyä kahdessa tilaisuudessa, mutta listautumisannin epäonnistuttua siirtyi myös Pörssi-ilta debyytti. Tilalle paikkaamaan riensi Affecto. Hieno juttu. Pikkuinen Siili ihastutti paitsi syyskuussa myös marraskuussa. Päälistan uusin tulokas, Sotkamo Silver, esiintyi myös molempina ajankohtina. Yhtiön toimitusjohtajan Timo Lindborgin napakka kaivosluento sivisti Turussa ja Tampereella.

Toki myös suuremmista yhtiöistä pidettiin. Pörssisali hiljentyi kuuntelemaan KONEen tarinaa Helsingin Pörssiaamussa. Samaan saliin kokoonnuttiin vielä kahdesti, suomenkieliseen ja ruotsinkieliseen Pörssi-iltaan. Kolme toimitusjohtajaa viritti Espoon Louhisalin loistavaan tunnelmaan. Tampere-taloon virtasi osakesäästäjiä kahtenakin iltana, Oulussa nautittiin korkeatasoisista puhujista ja Turussa kuulijat löysivät Mauno Koivisto – keskukseen lumipyrystä huolimatta. Kaikki illat päättyivät talouden näkymiin. Näkymiä kertomassa oli maamme johtavia ekonomisteja ja strategeja.

Minulle mieleen jäivät eniten yleisön loistavat tekstiviestikysymykset ja johtajien reaktiot. ”Onko täällä aina näin paljon väkeä?”, ihmetteli Alahuhta kun Pörssisalin takaseinälle kannettiin ylimääräisiä tuoleja. ”Hyvä että tämä kysymys tuli esille”, kiitteli Aspon Aki Ojanen velkaantumisasteesta kysyttäessä ja selitti, miksi osakkeenomistajan ei tarvitse olla huolissaan. Cramon Vesa Koivula vaihtoi Tampereella epäröimättä pyydettäessä puhujavuoronsa ensimmäisestä kolmanneksi ”sopii toki, olen varautunut olemaan täällä koko ajan”. Talouden näkymistä kertonut VATT:in ylijohtaja Juhana Vartiainen huomioi yleisön esimerkillisesti selventämällä, mitä talousnäkymät yksityissijoittajalle merkitsevät. Tekstiviestikysymykset käsittelivät mm. yritysten kilpailijoita ja kilpailuetua, taloustilanteen vaikutusta, maantieteellistä toiminta-aluetta, kasvua – orgaanisesti vai yritysjärjestelyin – sekä erilaisia uhkia ja mahdollisuuksia.

Taas on yksi Pörssi-iltakiertue onnellisesti takana. Ensi vuoden kiertueiden valmistelu on hyvässä vauhdissa. Maaliskuussa nähdään taas.

Jaa artikkeli

Kommentit