Tervetuloa Helsinkiin Endomines

14.05.2013


Kaupankäynti kaivosyhtiö Endominesin osakkeilla alkoi tänään 14.5.2013 Helsingin Pörssissä. Hieno uutinen, kun huoli pörssin kuihtumisesta on todellinen. Kyseessä on rinnakkaislistautuminen eikä uutta pääomaa tässä vaiheessa haeta. Silti jokainen uusi yhtiö pörssilistalle on juhlan aihe.

Endominesin kasvu ja eteneminen pääomamarkkinoilla on menestystarina. Yhtiö hakeutui Ruotsin NASDAQ OMX First North –markkinapaikalle 2007 ja nousi NASDAQ OMX Tukholman päälistalle 2012. Vastaava kasvuputki pitäisi saada aktiiviseen toimintaan myös Suomessa.

Rinnakkaislistautuminen Helsinkiin helpottaa kotitalouksien sijoittamista yhtiöön. Endominesin kultakaivos sijaitsee Itä-Suomessa Pampalossa. Suomalaisten yksityissijoittajien tavoitteleminen on täällä toimivalle kaivokselle järkevää. Kansa kun yleensä suhtautuu omiin yhtiöihinsä suopeammin kuin puhtaasti ulkomaisiin. Näin voidaan ehkä alentaa poliittista riskiäkin. Lisäksi suomalaisilla kotitalouksilla on pääomaa, jolla voi osallistua mahdollisiin tuleviin anteihin.

Jaa artikkeli

Kommentit