Hieno päivä pääomamarkkinoillaPerjantai 7.6. oli hieno päivä kotimaisilla pääomamarkkinoilla. Saatiin jälleen uusi pörssiyhtiö. Kaupankäynti paperiyhtiö Munksjön osakkeilla alkoi.

Uusi yhtiö syntyi yhdistämällä osa suomalaisen Ahlstromin toiminnoista ruotsalaiseen Munksjöhön. EU-viranomaiset siunasivat järjestelyn vihdoin toukokuun loppupuolella. Järjestelyn jälkeen Munksjö on keskisuuri suomalainen pörssiyhtiö. Ahlstrom jatkaa samoin keskisuurena suomalaisena pörssiyhtiönä. Molemmat löytyvät Helsingin Pörssin päälistalta. Loistavaa, että uuden yhtiön listauspaikaksi valittiin juuri Helsinki. Tämä on loogista, koska uudella yhtiöllä on vahva kotimainen omistuspohja.

Samana päivänä julkistettiin myös toinen pääomamarkkinatapahtuma, joka ansaitsee maininnan. Suomalainen pörssiyhtiö Innofactor osti kotimaisen teknologiayhtiön nimeltä atBusiness. Kotimaisten teknologiayhtiöiden ostajat ovat pääsääntöisesti olleet ulkomaisia pääomasijoittajia tai suuria ulkomaisia kilpailijoita. Tällöin pääkonttori usein poistuu Suomesta ja hiljalleen korkean koulutustason työpaikat seuraavat. On mainiota, että välillä tapahtuu toisin ja kotimaiset yhtiöt näin yhdistyvät. Kaupan myötä Innofactorin liikevaihto lähes kaksinkertaistuu. Innofactor rahoittaa järjestelyn osin käteisellä (vähintään 45 %) ja osin osakkeilla (korkeintaan 55 %). Mahdollisuus käyttää omia osakkeita yritysjärjestelyiden rahoituksessa on kasvuyritykselle tärkeää. Tämä on myös yksi syy listautua. Pörssiosake kun on aina vastapuolelle houkuttelevampi vaihdon väline.

Jaa artikkeli

Kommentit