Jätkäsaaren verkkosankari

07.04.2014

Verkkokauppa.com panostaa omaan tuotekehitykseen eli omiin tuotteisiin. Yhtiöllä ei ole suunnitelmia lähteä Suomen ulkopuolelle.

verkkokauppa

Suomen tunnetuin ja vierailluin verkossa toimiva suomalainen vähittäiskauppa, Verkkokauppa.com, tarjoaa yli 48 000 tuotetta ja yli 70 000 tuotearvostelua 22 eri päätuotealueelta. Yhtiö toimittaa tuotteitaan asiakkailleen kolmen jättimyymälän ja yli 2500 noutopisteen kautta, sekä myös kotiin kuljetettuna ja asennettuna. Yhtiön toimintahistoria ulottuu vuoteen 1992 ja sillä on yli 400 työntekijää kolmessa toimipisteessä.

Verkkokauppa.com on Pörssisäätiön ja Nasdaq OMX Helsingin valitsema yritys Kuukauden yhtiö-sarjassa.

Järjestitte menestyksekkään listautumisannin. Miten yhtiö aikoo käyttää siinä kerätyt varat, toimitusjohtaja Samuli Seppälä?

Yhtiö haluaa olla vahvasti mukana kaupanalan murroksessa, missä kauppa siirtyy verkkoon ja kuluttajat tekevät ostoksia. Yhtiö aikookin muun muassa laajentaa valikoimaa, jossa yhtenä tavoitteena on saada asiakkaat asioimaan yhtiössä mahdollisimman usein. Yhtiö tutkii mahdollisuuksia, mitä asiakasrahoituspalveluiden laajentaminen omalla taseella mahdollistaa, erityisesti ansainnan puolella.

Myymälänne ulkoseinällä Jätkäsaaressa lukee isolla, että olette on Euroopan suurin elektroniikkakauppa. Tarkoittaako tämä sitä, että Jätkäsaaren myymälä on pinta-alaltaan suurin Euroopassa? Tiedättekö, missä on toiseksi suurin liike?

Media Markt Münchenissa todennäköisesti.

Mihin aiotte kehittää liiketoimintaanne seuraavan vuoden aikana ja onko teillä jatkossa suunnitelmia laajentua esimerkiksi Suomen rajojen ulkopuolelle?

Yhtiöllä on tällä hetkellä noin 11 prosentin markkinaosuus kodintekniikassa ja alle prosentin koko kaupanalassa. Yhtiö näkee parhaimmat kannattavan kasvun mahdollisuudet Suomessa laajentamalla valikoimaa ja tuomalla uusia tuotteita ja tuoteryhmiä myyntiin sekä lisäksi panostamalla kuljetus- ja rahoituspalveluihin. Yhtiö on kuitenkin Suomen tunnetuin, vierailluin ja suurin suomalainen nettikauppa – tämä on hyvä lähtökohta toiminnan kasvattamiselle Suomessa. Yhtiöllä ei ole suunnitelmia lähteä Suomen ulkopuolelle.

Miten näette liiketoimintaympäristönne kehittyvän lähiaikoina?

Kaupan siirtyessä verkkoon yhtiö näkee liiketoimintaympäristössä kannattavan kasvun mahdollisuuksia verkossa toimiville alhaisen katteen ja hintojen nettikaupoille. Perinteisen kaupan tilanne tulee olemaan tukala – kuinka vakuuttaa asiakkaat maksamaan merkittävästi korkeampia hintoja vain sen takia, että voi asioida sadoissa tai jopa tuhansissa kivijalkamyymälöissä.

Mikä on Verkkokauppa.comin osingonjakopolitiikka?

Yhtiön hallitus on kokouksessaan 16.1.2014 määrittänyt yhtiölle osingonjakopolitiikan. Yhtiön hallituksen näkemyksen mukaan yhtiön toiminnan pääpaino on liiketoiminnan kehittämisessä. Yhtiö arvioi vuosittain edellytyksiä voitonjakoon siten, että mahdollinen voitonjako ei vaaranna strategiassa määriteltyä kasvutavoitetta tai muita yhtiön taloudellisia tavoitteita.

Onko teillä tarkoitus osallistua tilaisuuksiin vuonna 2014, johon yksityissijoittajat ovat tervetulleita kuulemaan yhtiöstä lisää?

Yhtiö pyrkii järjestämään ja osallistumaan erilaisiin sijoittajatilaisuuksiin. Huomaamme, että monille sijoittajille yhtiön liiketoimintamalli ja toisaalta verkossa tapahtuvan matalakatteiden ja alhaisten kulujen kaupan mahdollisuudet eivät ole aivan täysin vielä selviä.

Katso aiemmat kuukauden pörssiyhtiöt:
Maaliskuu 2014: Innofactor Oy
Helmikuu 2014: Soprano Oyj
Joulukuu 2013: Restamax Oy
Marraskuu 2013: Orava Asuinkiinteistörahasto Oyj
Syyskuu 2013: Munksjö Oyj
Elokuu 2013: Caverion Oyj
Kesä- /heinäkuu 2013: Endomines AB
Toukokuu 2013: Taaleritehdas Oyj
Maalis- / huhtikuu 2013: Ponsse Oyj
Helmikuu 2013: Basware Oyj
Tammikuu 2013: Biotie Therapies Oyj
Joulukuu 2012: YIT Oyj
Marraskuu 2012: Siili Solutions Oyj
Lokakuu 2012: Rapala VMC Oyj

Jaa artikkeli

Kommentit