Piippo sitoo ja kiinnittää

18.03.2015

Piippo Oyj valmistaa, markkinoi ja jakelee sitomiseen, nostamiseen, hinaamiseen ja kiinnittämiseen soveltuvia tuotteita kolmelle pääsegmentille: Agri, Kuluttajat ja Business to Business (B2B).

KKyhtiö Piippo maalis15 kari_hirvonen 700x425-1

Piippo Oyj:n tuotteet valmistetaan pääasiallisesti polypropeenista ja polyeteenistä. Yhtiön tuotantolaitos sijaitsee Outokummussa ja yhtiö toimittaa tuotteitaan maailmanlaajuisesti yli 30 maahan. Vuonna 1942 perustettu yhtiö listautui Nasdaq First North -markkinapaikalle Helsingissä 10.3.2015. Yhtiön toimitusjohtaja on Kari Hirvonen.

Keräsitte onnistuneesti päättyneessä listautumisannissa juuri kaksi miljoonaa euroa. Miten aiotte käyttää annissa kerätyt varat?
Ensimmäisessä vaiheessa varat vahvistavat yhtiön rahoitusasemaa, mutta jatkossa yhtiö hakee nopeampaa kasvua joko kasvattamalla kapasiteettia tai yritysjärjestelyin, unohtamatta markkinoinnin tehostamista.

Valmistatte kolmelle pääsegmentille tuotteita sitomiseen, nostamiseen, hinaamiseen ja kiinnittämiseen: Agri, Kuluttajat ja Business to Business (B2B). Miten liikevaihto jakautuu näiden segmenttien kesken?
Agri on suurin, jopa 75 prosenttia liikevaihdosta, kuluttajasegmentti on kakkosena, 15 %, ja BtoB loput 10 %. Tämä on keskimääräinen jako, joka tietysti elää vuosittain.

Agrisegmentin tärkeimmät tuotteet ovat paalauslangat ja -verkot sekä agrimuovit tietyillä markkinoilla. Kuluttajatuotteitanne ovat köydet, ketjut ja vaijerit sekä funktionaalinen Rolleri-tuoteperhe. Yritysasiakaspuolella (B2B) tuotatte merenalaisiin voimavirtakaapeleiden voimavirtajohtimien väliin tulevia fillereitä ja päällyslankaa. Millä näistä segmenteistä ja/tuotteista näette olevan suurimmat kasvumahdollisuudet?
Agrisegmentti on kokonaisuudessaan lupaava, johtuen tasaisesta maailmanlaajuisesta kasvusta, mutta nopeimpia kasvupyrähdyksiä tulee BtoB-segmenttiin energiakaupan ja tuulipuistojen vuoksi.

Teillä on vientiä yli 30 maahan, joista päämarkkinoitanne ovat suuret maatalousmaat, kuten Saksa, Puola, USA, Venäjä, Australia, USA ja Ranska. Olette rakentaneet markkinoita pitkäjännitteisesti viimeiset 30 vuotta. Aiotteko panostaa johonkin näistä maista erityisesti tulevaisuudessa, vai onko teillä aivan uusia markkinoita fokuksessa?
Päämääränä ei ole enää hakea intohimoisesti uusia maita kohteiksi vaan kasvaa näillä markkinoilla, missä ollaan. USA:n vahva talouskasvu heijastuu myös agrisegmenttiin. Lännen sanktiot Venäjälle nostavat siellä paikallista tuotantoa, johon he tarvitsevat länsiteknologiaa.

Miten pyritte erottautumaan kilpailijoistanne?
Piippo Oyj:n tuotteet antavat lisäarvoa sekä jakelijalle että loppukäyttäjälle. Esimerkiksi Hybrid-paalausverkko on markkinoiden pisin ja lujin kevytverkko, jossa uusiutumattomien luonnonvarojen tehokas käyttö on vahvasti huomioitu. Se säästää varastoinnissa, kuljetuksissa, kierrätysmaksuissa sekä loppukäyttäjän yksikkökuluissa.

 

Lue myös aikaisemmat Kuukauden yhtiöt:

Helmikuu 2015: Metso Oyj
Tammikuu 2015: Nixu Oyj

Joulukuu 2014: United Bankers Oyj
Marraskuu 2014: Nexstim Oyj

Lokakuu 2014: SSAB AB
Syyskuu 2014: Scanfil Oyj
Elokuu 2014: Cleantech Invest Oyj
Kesä-heinäkuu 2014: Herantis Pharma Oyj
Toukokuu 2014: Okmetic Oyj
Huhtikuu 2014: Verkkokauppa.com
Maaliskuu 2014: Innofactor Oy
Helmikuu 2014: Soprano Oyj

Jaa artikkeli

Kommentit