Röntgenkuvauksen ekspertti

08.04.2015

Huhtikuun pörssiyhtiö Detection Technology Oyj valmistaa röntgenkuvantamislaitteiden komponentteja ja järjestelmiä lääketieteen, turvallisuusalan ja teollisuuden tarpeisiin. Yritys listautui Nasdaq First North -markkinapaikalle Helsingissä 16.3.2015.

PT415 kkyhtiö huhti Detection 700x425 Martola 0704

Detection Technology on perustettu vuonna 1991. Yhtiö toimii Espoossa, Oulussa, Pekingissä, Hongkongissa ja Bostonissa.
Vuonna 2014 Detection Technologyn liikevaihto oli yhteensä 33 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevoittomarginaali oli 12 prosenttia (raportoitu liikevoittomarginaali 9 prosenttia). Kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen osavuositulos julkaistaan 27.4.2015.
Yhtiön toimitusjohtaja on Hannu Martola.

Keräsitte onnistuneesti päättyneessä listautumisannissa juuri noin 36 miljoonaa euroa. Miten aiotte käyttää annissa kerätyt varat?
Yhtiö sai listautumisannista noin 18 miljoonaa euroa ennen listautumiseen liittyviä kuluja. Nämä varat mahdollistavat kasvustrategiamme entistä nopeamman toteuttamisen. Tulemme investoimaan tuotantokapasiteettiimme ja Pekingissä onkin jo aloitettu uuden tehtaan rakentaminen. Lisäksi tulemme laajentamaan teknologiapohjaamme sekä jatkamaan kansainvälistä laajentumistamme. Näemme paljon mahdollisuuksia Yhdysvalloissa ja tavoitteenamme onkin laajentaa organisaatiotamme niillä markkinoilla.

Teillä on länsieurooppalais-aasilainen organisaatio. Henkilöstöstänne (joulukuu 2014: 290 henkilöä) 85 prosenttia on Kiinassa, koska muun muassa tuotantolaitoksenne on Pekingissä. Tutkimus- ja kehitystoiminnasta puolet tapahtuu Kiinassa ja puolet Oulussa. Miten liikevaihtonne jakautuu maantieteellisesti ja millaisia asiakkaita teillä on?
Vuonna 2014 liikevaihdostamme 54 prosenttia tuli Aasian ja Tyynenmeren alueelta, 23 prosenttia Amerikasta ja 23 prosenttia Euroopasta. Asiakkaamme ovat suuria kansainvälisiä laitevalmistajia lääketieteen, turvallisuuden ja teollisuuden toimialoilla.

Ketkä ovat teidän pahimpia kilpailijoitanne ja miten pyritte erottautumaan niistä?
Suurin, kaikilla liiketoiminta-alueillamme toimiva kilpailija on japanilainen Hamamatsu. Yhtiö on meitä suurempi, ja sillä on myös muuta liiketoimintaa. Viimeisten vuosien aikana olemme kasvattaneet markkinaosuuttamme ja tänään olemmekin toiseksi suurin yhtiö markkinoillamme, Hamamatsun jälkeen. Muita kilpailijoita ovat Excelitas Technologies, First Sensor ja Varian medical systems. Mainitsemani yhtiöt eivät kuitenkaan toimi kaikilla liiketoiminta-alueillamme vaan kilpailevat kanssamme joko lääketieteen, turvallisuuden tai teollisuuden alalla.
Kilpailuetumme on teknologiaosaaminen yhdistettynä asiakaslähtöisyyteen ja kykyymme toimittaa asiakas- ja laitekohtaisesti räätälöityjä järjestelmiä. Tuotteillamme on korkeampi jalostusarvo. Se tarkoittaa, ettemme toimita ainoastaan komponentteja vaan myös kokonaisia järjestelmiä.

Mitkä ovat strategiset tavoitteenne keskipitkällä aikavälillä?
Tavoitteenamme on kasvaa johtavaksi globaaliksi digitaalisten röntgenjärjestelmien tuottajaksi. Tämän saavutamme keskittymällä röntgenteknologiaan, investoimalla tutkimukseen ja tuotekehitykseen sekä maantieteellisellä kattavuudella. Eli varmistamalla, että olemme läsnä siellä missä asiakkaamme ovat. Näiden lisäksi saavutamme tavoitteemme joustavuudella ja asiakaslähtöisyydellä, siis asiakas- ja tuotekohtaisella räätälöinnillä.

Missä yksityissijoittaja voi päästä kuulemaan teistä lisää? Aiotteko osallistua esimerkiksi Pörssisäätiön, Osakesäästäjien tai pörssin tilaisuuksiin?
Yksityissijoittajat ovat meille hyvin tärkeä kohderyhmä ja tulemme osallistumaan heille suunnattuihin tilaisuuksiin.

Lue myös aikaisemmat Kuukauden yhtiöt:

Maaliskuu 2015: Piippo Oyj
Helmikuu 2015: Metso Oyj

Tammikuu 2015: Nixu Oyj

Joulukuu 2014: United Bankers Oyj
Marraskuu 2014: Nexstim Oyj

Lokakuu 2014: SSAB AB
Syyskuu 2014: Scanfil Oyj
Elokuu 2014: Cleantech Invest Oyj
Kesä-heinäkuu 2014: Herantis Pharma Oyj
Toukokuu 2014: Okmetic Oyj
Huhtikuu 2014: Verkkokauppa.com
Maaliskuu 2014: Innofactor Oy
Helmikuu 2014: Soprano Oyj

Jaa artikkeli

Kommentit