Aurinkolämpöä suuriin kohteisiin

08.05.2015

Savo-Solar toimittaa aurinkolämpöjärjestelmiä rakennusten, teollisten prosessien ja lämpimän käyttöveden lämmittämiseen. Yritys listautui Nasdaq First North -markkinapaikalle Tukholmassa 2.4. ja Helsingissä 24.4.2015.

PT515 kkyhtiö SavoSolar 700x425 0705

Savo-Solarin järjestelmät perustuvat maailman todennetusti tehokkaimpaan kahden neliömetrin keräimeen, jonka MPE-absorbereille on haettu useita patentteja. Absorberit on pinnoitettu selektiivisellä nano-optisella pinnoitteella ja Savo-Solar on tietojensa mukaan ainoa yritys, joka pystyy pinnoittamaan valmiita, kokonaisia absorbereita.

Yhtiö keskittyy laajamittaisiin teollisiin sovelluksiin kuten kaukolämpöön, teollisuuden prosessilämpöön ja isojen kerrostalojen energiaremontteihin. Yhtiö on myynyt ja toimittanut tuotteitaan vuodesta 2011 lähtien yli 17 maahan neljällä mantereella. Savo-Solarin vuoden 2015 puolivuotistulos julkaistaan 31.8.2015.

Savo-Solar listautui Nasdaq First North -markkinapaikalle Tukholmassa 2.4.2015 ja rinnakkaislistautui 24.4. Helsingissä. Toimitusjohtaja Jari Varjotie, mitkä tekijät vaikuttivat siihen, että päätitte listautua kahteen paikkaan?
Listautumisessamme Tukholman First Northiin osakettamme kohtaan oli suunnilleen yhtä paljon kiinnostusta Ruotsissa ja Suomessa ja siten molemmissa maissa meillä on useampi sata omistajaa. Listautumisella myös Helsinkiin pyrimme helpottamaan suomalaisten osakkeenomistajiemme kaupankäyntiä ja sitä kautta lisäämään vaihtoa ja parantamaan osakkeen arvoa. Lisäksi uskomme, että pystymme kaksoislistautumisen avulla parantamaan tunnettuuttamme molemmissa maissa.

Keräsitte Tukholman First North -listautumisen yhteydessä tekemässänne listautumisannissa hieman yli neljä miljoonaa euroa. Miten aiotte käyttää annissa kerätyt varat?
Yksinkertaisesti kasvun rahoittamiseen. Eli tuotannon tehokkuuden ja kapasiteetin kasvattamiseen ja isojen projektien toimittamisessa tarvittavaan käyttöpääomaan.

Voitteko kuvailla teknologiaanne ja tuotteitanne hieman tarkemmin, ja mitkä ovat suurimmat vientimaat niille?
Me valmistamme ja toimitamme maailman tehokkaimpia aurinkolämpökeräimiä sekä niihin perustuvia järjestelmiä, joita käytetään käyttöveden ja tilojen lämmittämiseen sekä talokohtaisesti että isoina kenttinä osana kaukolämpöä. Aurinkokeräimiä käytetään myös teollisuuden prosessilämpöä ja aurinkojäähdytystä varten. Maailmanmarkkinat ovat todella isot ja potentiaalisia vientimaita on paljon. Tällä hetkellä keskitymme eniten Tanskan kaukolämpömarkkinoihin sekä Keski-Euroopan markkinoihin. Olemme tosin vieneet tuotteitamme jo 17 maahan neljälle eri mantereelle.

Ketkä ovat pahimpia kilpailijoitanne ja miten pyritte erottautumaan niistä?
Pieniä keräimiä ja järjestelmiä toimittavia yhtiöitä on Euroopassakin jo satoja. Meillä on kuitenkin ainutlaatuinen tuote, jonka parempi tehokkuus ja laatu auttavat meitä pärjäämään tuossa kisassa. Keskitymme eniten kuitenkin isoihin keräinjärjestelmiin, joissa elinkaaren aikainen energiakustannus on oleellinen valintakriteeri. Sillä sektorilla on kilpailua toistaiseksi selvästi vähemmän, toimijoita on selvästi alle kymmenen maailmanlaajuisesti.

Meillä on korkean tehokkuuden lisäksi innovatiivinen keräin, jonka avulla esimerkiksi asennus saadaan tehtyä kilpailijoita sujuvammin ja maapinta-ala saada käytettyä tehokkaammin kuin kilpailijoiden keräimillä pystytään. Olemme saaneet paljon positiivista palautetta asiakkailta, jotka ovat nähneet keräimemme Tanskassa ja me todellakin erottaudumme kilpailijoista sen avulla.

Mitkä ovat strategiset tavoitteenne lähivuosina?
Visiomme on olla se yritys, joka asiakkaalle tulee ensimmäisenä mieleen, kun hän alkaa miettiä isoa teollista aurinkolämpöjärjestelmää itselleen, olipa asiakas missä päin maailmaa tahansa. Eli aiomme olla merkittävä toimija maailmanlaajuisesti aurinkolämpömarkkinoilla jo lähivuosina.

Missä yksityissijoittaja voi päästä kuulemaan teistä lisää? Aiotteko osallistua esimerkiksi Pörssisäätiön, Osakesäästäjien tai pörssin tilaisuuksiin?
Kyllä tarkoitus on osallistua näidenkin tahojen tilaisuuksiin. Lisäksi olemme suunnitelleet jo, että järjestämme informointi- ja keskustelutilaisuuden osakkeenomistajille puolivuotistuloksemme julkistamisen yhteydessä elo-syyskuun vaihteessa.

Kuva Outi-Kaisa Ollikainen

 

Lue myös aikaisemmat Kuukauden yhtiöt:

Huhtikuu 2015: Detection Technology Oyj
Maaliskuu 2015: Piippo Oyj
Helmikuu 2015: Metso Oyj

Tammikuu 2015: Nixu Oyj
Joulukuu 2014: United Bankers Oyj
Marraskuu 2014: Nexstim Oyj
Lokakuu 2014: SSAB AB
Syyskuu 2014: Scanfil Oyj
Elokuu 2014: Cleantech Invest Oyj
Kesä-heinäkuu 2014: Herantis Pharma Oyj
Toukokuu 2014: Okmetic Oyj
Huhtikuu 2014: Verkkokauppa.com
Maaliskuu 2014: Innofactor Oy
Helmikuu 2014: Soprano Oyj

 

Jaa artikkeli

Kommentit