Pörssin uusi tulokas

21.01.2016

Pörssin tuore tulokas Elite Varainhoito on vahvalla kasvu-uralla.Yrityskaupat eivät ole jatkossakaan poissuljettuja.

pasternack_riitalle

Elite varainhoito Oyj on kannattava ja kasvava sijoituspalveluyhtiö, joka tarjoaa laadukasta ja monipuolista varainhoitoa kuluttaja-asiakkaille sekä korkeatasoisia palveluita ammattisijoittajille.

Eliten asiakaskunta koostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä, joita yritys palvelee valtakunnallisesti 13 eri paikkakunnalla. Ensimmäinen nykyiseen Elite-konserniin kuuluva yhtiö on perustettu vuonna 2000.

Elite-konsernin palveluksessa on noin 75 sijoitusalan ammattilaista ja konsernin palveluita tarjoaa yli 30 sidonnaisasiamiestä. Yritys hoitaa asiakkaidensa puolesta yhteensä noin 1,6 miljardin euron varallisuutta.

Elite Varainhoito on Pörssisäätiön ja pörssin valitsema Kuukauden yhtiö.

Elite Varainhoidon osakkeilla on käyty kauppaa First North Finland -markkinapaikalla marras-joulukuun vaihteesta alkaen. Miltä elämä First North -yhtiönä tuntuu? Onko se tuonut muutoksia toimintaanne tai esimerkiksi näkyvyyteenne, toimitusjohtaja Daniel Pasternack?

Olemme iloisia, että saimme uusia osakkeenomistajia. Olemme jo pitkään toimineet säännellyllä toimialalla, joten sinällään listautuminen ei tuonut merkittäviä muutoksia toimintaamme. Vaikutus näkyvyyteen on ollut positiivinen.

18.12.2015 ilmoititte, että tytäryhtiönne Elite Yhteisöpalvelut ostaa enemmistön Quorum Kehitys Oy:n osakekannasta. Kaupan kohteena on myös yhteisliiketoiminta Minerva-konsernin kanssa koskien Minerva Palveluasunnot II Ky -rahastoa. (Järjestely vaatii vielä Finanssivalvonnan hyväksynnän.) Kerrotteko vähän lisää kaupan perusteista. Entä onko yrityskaupoille tulossa jatkoa, ts. onko tavoitteenanne kasvaa edelleen?

Haluamme tarjota asiakkaillemme yksilöllisiä ja laadukkaita palveluita ja Quorumilta siirtyneet liiketoiminnot mahdollistavat nykyisten palvelujemme kehittämisen. Kyllä, tavoitteemme on edelleen kasvaa.

Perustitte joulukuussa uuden digitaalisen liiketoiminnan kehittämis- ja palveluyksikön vastaamaan yhtiön digitaalisista palveluista ja niiden sisällöstä. Yksikön tavoitteena on luoda asiakkaalle digitaalinen varainhallinta- ja sijoituspalvelu, jossa arvopaperisijoittamisen lisäksi tarjotaan mahdollisuus kattavasti seurata myös muun varallisuuden arvonkehitystä. Millaisia hyötyjä tämä sijoittajalle käytännössä merkitsee?

Tavoitteemme on, että sijoittaja saa aivan uudenlaisen työkalupakin käyttöönsä. Tulemme tarjoamaan poikkeuksellisen sijoitusvalikoiman sekä näkemyksellisen sisällön, joka on myös kansainvälisesti kilpailukykyinen.

Mikä on strateginen päätavoitteenne pitkällä aikavälillä?

Eliten strategiana on harjoittaa kannattavaa liiketoimintaa ja kasvattaa asiakkaiden ja hallinnoitavan varallisuuden määrää.  Haluamme tuottaa asiakkaillemme lisäarvoa tarjoamalla heille yksilöllisiä ja laadukkaita sijoittamiseen ja säästämiseen liittyviä palveluita ymmärrettävällä ja läpinäkyvällä tavalla.

Tavoitteemme on kasvaa merkittäväksi sijoituspalvelujen tarjoajaksi Suomessa, sekä kaksinkertaistaa liikevaihto ja hallinnoitavien asiakasvarojen määrä keskipitkällä aikavälillä.

Mikä on osinkojakopolitiikkanne?

Pyrimme maksamaan keskipitkällä aikavälillä 5 % vuotuista kassavirtaa osinkojen muodossa antihinnasta laskettuna.
Missä yksityissijoittaja voi päästä kuulemaan teistä lisää? Aiotteko osallistua esimerkiksi Pörssisäätiön, Osakesäästäjien tai pörssin tilaisuuksiin?

Yksityissijoittaja on tervetullut kuulemaan Elitestä lisää ainakin seuraavissa Pörssisäätiön pörssi-illoissa:
10.3.2016         Vaasan Kaupungintalo

6.9.2016            Pörssitalo, Helsinki

2.11.2016         Tampere-talo

16.11.2016      Kongressikeskus Mauno, Turku

 

 

 

Jaa artikkeli

Kommentit