Wärtsilällä Parhaat Sijoittajasivut 2016

20.04.2016

Pörssisäätiön ja Sijoitusanalyytikot ry:n asettama tuomaristo arvioi pörssiyhtiöiden suomenkieliset sijoittajasivut vuosittain. Sivustojen taso on kasvanut jatkuvasti. Vuonna 2016 palkittiin ensimmäistä kertaa myös First North -yhtiö.

Pörssisäätiön ja Sijoitusanalyytikot ry:n vuosittain järjestämän Parhaat sijoittajasivut verkossa -kilpailun tuomaristo perusteli päätöstään näin:

Wärtsilän sijoittajasivuilla on moderni ilme, kuvia käytetään onnistuneesti visualisoimiseen ja sivusto toimii hyvin myös älypuhelimella. Sivuston sisällysluettelot ovat riittävän yksityiskohtaiset ja tiedon etsiminen sivuilta on helppoa. Myös informatiivinen sisäpiiriläisluettelo sekä suurten omistajien tiedon päivittäminen joka päivä ilahduttaa.

Kilpailussa arvioitiin kaikkien kotimaisten listautuneiden yhtiöiden suomenkieliset verkkosivut. Verkkosivut ovat tärkeä osa sijoittajaviestintää. Sähköistä tietoa käyttävät sijoittajat, analyytikot ja media. Erityisesti yksityissijoittajille verkkosivut ovat keskeinen tietolähde. Suomessa on yli 800 000 yksityissijoittajaa, jotka yhteensä omistavat lähes viidenneksen kotimaisista pörssiyhtiöistä.

Kilpailusarjoja oli tänä vuonna neljä: suuret pörssiyhtiöt (markkina-arvo yli 1 mrd euroa), keskisuuret pörssiyhtiöt (markkina-arvo 150 milj. – 1 mrd euroa) ja pienet pörssiyhtiöt (markkina-arvo alle 150 milj. euroa) sekä ensimmäistä kertaa omana ryhmänään palkittiin myös First North -yhtiöt.

”Suuret ja keskisuuret yhtiöt muodostavat oman maailmansa, pienet ja First Northit toisen. Keskisuurten yhtiöiden kärki ei jäänyt suurista yhtiöistä. Kaiken kaikkiaan sivustoissa nähdään hienoa kehitystä. Kamppailu kärkisijoista on yhä tasaväkisempää”, tuomariston puheenjohtaja professori Jarmo Leppiniemi toteaa.

Tuomariston tiukan tarkastelun jälkeen todettiin, että parhaat sijoittajasivut löytyvät Wärtsilältä. Kilpailussa jaettiin seuraavat palkinnot:
Suuret pörssiyhtiöt: 1. Wärtsilä, 2. Kesko, 3. KONE.
Keskisuuret pörssiyhtiöt: 1. YIT, 2. Lemminkäinen, 3. Sanoma.
Pienet pörssiyhtiöt: 1. CapMan.
First North -yhtiöt: 1. Robit.

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot onnittelevat voittajia lämpimästi. Pörssiyhtiöiden sijoittajaviestintätiimit tekevät tärkeää työtä, josta hyötyvät sadattuhannet sijoittajat. Kilpailun tavoite on nostaa esille onnistumisia ja kannustaa kaikkia yhä parempaan sijoittajaviestintään antamalla konkreettisia neuvoja ja esimerkkejä.

Tuomaristo: professori Jarmo Leppiniemi, Hannu Angervuo (eQ), Juha Joutsiniemi (Finnvera / Sijoitusanalyytikot), Tom Lindström (Cardia Invest), Sari Lounasmeri (Pörssisäätiö) sekä Annika Sandström (Haaga Helia).

Jaa artikkeli

Kommentit