Hoivatilat tähtää kansanosakkeeksi

02.05.2016

Suomen Hoivatilat Oyj:n osakeanti ylimerkittiiin moninkertaisesti. Yhtiö keräsi yhteensä noin 16,8 miljoonaa euroa ja sai noin 1 200 uutta osakkeenomistajaa.

jussi_artikkelikuva700x425

Hoivatilat tarjoaa laadukkaita ja kustannustehokkaita vuokrahoivatilaratkaisuja sekä yksityisille palveluntarjoajille että kunnille ja kaupungeille. Yhtiö on perustettu vuonna 2008. Hoivatilat tuottaa, rahoittaa ja vuokraa asiakkaidensa tarpeiden pohjalta räätälöityjä varhaiskasvatuksen ja hoivan tiloja.

Yhtiö toimii valtakunnallisesti, erityisesti kasvukeskusalueilla. Sen omistuksessa on noin 40 valmista kiinteistöä. Yhtiön valmiiden ja keskeneräisten kiinteistöhankkeiden markkina-arvo yhtiön taseessa oli vuoden 2015 lopussa yhteensä noin 90 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiöllä on käynnistynyt tai käynnistyy alkuvuoden 2016 aikana yli 50 miljoonan euron arvoisen kiinteistökannan rakennuttaminen.

Hoivatilojen osakkeilla on käyty kauppaa First North Finland -markkinapaikalla maalis-huhtikuun vaihteesta alkaen. Oletteko ollut tyytyväinen aloitukseenne, toimitusjohtaja Jussi Karjula?

Alku on ollut lupaava. Osakkeilla on käyty vilkkaasti kauppaa ja hinta on asettunut reilut 10 % antihinnan yläpuolelle.

Keräsitte listautumisannissa yhteensä noin 16,8 miljoonaa euroa. Yhtiönne on voimakkaassa kasvussa – onko tavoitteenanne käyttää annista saatuja pääomia myös yritysostoihin?

Yritysostot eivät ole poissuljettu mahdollisuus. Yhtiö elää kuitenkin voimakkaan orgaanisen kasvun aikaa. Uusia miljoonaluokan kiinteistöhankkeita käynnistyy alkuvuoden aikana runsaasti, joten lähtökohtaisesti annissa kerätyt varat tarvitaan näiden hankkeiden omarahoitusosuuteen.
Saitte annissa noin 1200 uutta osakkeenomistajaa. Kerroitte, että tämä antaa teille hyvät edellytykset luoda Hoivatiloista tavoitteidenne mukaisesti aito kansanosake. Miksi Hoivatilat tähtää nimenomaan kansanosakkeeksi?

Toimimme tiiviissä yhteistyössä kuntasektorin kanssa ja tuottamamme tilaratkaisut tulevat lähelle kaikkia ihmisiä. Päiväkodit, hoivakodit ja palvelukorttelit näkyvät ihmisten arjessa jo noin 40 kunnassa ja lisää on rakenteilla. Olemme ensimmäinen hoivakiinteistöihin erikoistunut yhtiö Pohjoismaissa, joka tarjoaa kaikille avoimen mahdollisuuden olla omistamassa vaikkapa palan omien lasten päiväkotia. Nykyinen kireä taloustilanne vaatii uudenlaisia tapoja järjestää palvelut. Toimintamallimme auttaa yhteiskuntaa pitämään palvelut hyvällä tasolla. Luomme tavallaan uutta yhteisvastuuta samalla.

Mikä on strateginen päätavoitteenne pitkällä aikavälillä?

Hoivatilat on kunnille ja hoiva-alan yrityksille toimitilakysymyksissä kasvun ratkaisija. Haluamme olla jatkossakin vaikuttamassa hoiva-alan laadukkaiden palveluiden toteutumiseen. Olemme toimillamme tukemassa kansalaisten valinnanvapauden ja palvelusetelin käytön edistymistä. Käytännössä se tarkoittaa, että tuomme markkinoille yhteistyössä kuntien ja yksityisten palveluyritysten kanssa nykyaikaisia, laadukkaita ja kustannustehokkaita tilaratkaisuja, jotka vastaavat voimakkaasti ikääntyvän ja kaupungistuvan yhteiskunnan tarpeisiin.

Mikä on osinkojakopolitiikkanne?

Tavoitteena on jakaa osinkoa vähintään 50 % liiketoiminnan operatiivisesta tuloksesta.

Missä yksityissijoittaja voi päästä kuulemaan teistä lisää? Aiotteko osallistua esimerkiksi Pörssisäätiön, Osakesäästäjien tai pörssin tilaisuuksiin?

Olemme vuoden aikana aktiivisesti esillä eri tilaisuuksissa. Olemme mukana Suuressa Osakesäästäjäpäivässä Helsingissä 13.5. Ensimmäinen osavuosikatsauksemme julkaistaan elokuun lopulla. Niihin aikoihin olemme esimerkiksi osallistumassa Pörssin avoimien ovien tilaisuuteen sekä syyskuun alkupuolella Pörssisäätiön pörssi-iltaan Pörssitalolla.

Suomenn Hoivatilat Oyj on Pörssisäätiön ja Pörssin toukokuun Kuukauden yhtiö. Valinta ei ole sijoitussuositus.

Maalis-huhtikuun Kuukauden yhtiö: Consti Oyj

Evli Pankki Oyj

Tammikuu 2016: Elite Varainhoito Oyj

Kotipizza Oyj

Valmet Oyj

Biotie Oyj

Talenom Oyj

Elokuu 2015 Robit Oyj

Kesä-heinäkuu 2015 Asiakastieto Oyj

Toukokuu 2015 Savo-Solar
Huhtikuu 2015 Detection Techno

Jaa artikkeli

Kommentit