Ahola Transport loikkasi Suomeen

01.06.2016

Ahola Transport siirtyi ruotsalaisesta Aktietorgetista First North –listalle Suomeen. Listatutuminen tuo toimitusjohtaja Hans Aholan mukaan näkyvyyttä ja uskottavuutta markkinoilla.

Hans Ahola lowres

Ahola Transport siirtyi ruotsalaisesta Aktietorgetista First North –listalle Suomeen. Listatutuminen tuo toimitusjohtaja Hans Aholan mukaan näkyvyyttä ja uskottavuutta markkinoilla.

Oyj Ahola Transport Abp on logistiikkakonserni, jonka pääkonttori sijaitsee Kokkolassa. Yli 60-vuotisen historiansa aikana yhtiö on kehittynyt liiketoiminnaltaan merkittäväksi kuljetus- ja logistiikkapalvelujen toimittajaksi lukuisille asiakkaille Ruotsissa, Suomessa, Baltiassa Puolassa, Tshekeissä ja Slovakiassa.

Ahola Transportilla on Euroopassa 200 työntekijää, joista enemmistö työskentelee Suomessa. Konserni työllistää yhteensä sopimusliikennöitsijät mukaan lukien yli 600 henkilöä. Yhtiön liikevaihto on kasvanut tasaisesti ja oli 94 miljoonaa euroa vuonna 2015.

Ahola Transportin osakkeilla on käyty kauppaa First North Finland -markkinaäkyvypaikalla maaliskuun lopusta alkaen. Siirryitte First Northiin ruotsalaisesta Aktietorgetista. Miten sijoittajat ovat ottaneet muutoksen vastaan, toimitusjohtaja, Hans Ahola?

Hyvin. Nyt suomalaiset sijoittajat voivat sujuvasti käydä kauppaa osakkeellamme, mikä näkyy myös kurssikehityksessämme siirron jälkeen.

Miltä elämä First North -yhtiönä tuntuu johdon ja henkilöstön näkökulmasta? Onko se tuonut muutoksia toimintaanne tai näkyvyyteenne?

Se antaa lisää näkyvyyttä erityisesti Suomessa. Näemme myös positiivisena asiana listayhtiöitä koskevat raportointi- ynnä muut vaatimukset. Tämä antaa laatuleiman toiminnallemme, mikä lisää uskottavuuttamme markkinoilla ja asiakkaiden suhteen.

Yhtiönne toimii monissa Euroopan maissa. Toimitteko jatkossa samalla tavoin koko toiminta-alueellanne vai onko tavoitteenanne painottua maantieteellisesti tiettyihin alueisiin tai maihin?

Lyhyellä aikavälillä pysymme nykyisillä markkinoillamme. Näemme suurta potentiaalia vielä näillä alueilla, koska dynaamisen logistiikan tarve kasvaa edelleen.

Mikä on strateginen päätavoitteenne pitkällä aikavälillä?

Visiomme on olla luotettavin logistiikkapartneri, joka tuottaa parasta lisäarvoa asiakkaillemme uudistamalla, muuttamalla ja tehostamalla logistiikkaa. Dynaamisen konseptimme lisäksi keskeisessä roolissa on IT- ja digitalisoinnin ratkaisujen kehittäminen ja hyödyntäminen. Pitkän aikavälin strategiassa markkina-alueemme kasvaa myös maantieteellisesti.

Mikä on osinkojakopolitiikkanne?

Nykyinen politiikka on jakaa osinkoina 20–40 % yrityksen tuloksesta. Uskomme, että nykyinen politiikka palvelee sekä yritystä että sijoittajia pitkällä tähtäimellä.

Missä yksityissijoittaja voi päästä kuulemaan teistä lisää? Aiotteko osallistua esimerkiksi Pörssisäätiön, Osakesäästäjien tai pörssin tilaisuuksiin?

Seuraavaksi osallistumme Nasdaq Helsingin Avoimien Ovien tilaisuuteen 31.8.2016 Pörssitalolla.

Oyj Ahola Transport Abp on Pörssisäätiön ja Nasdaq Helsingin valitsema kesä- ja heinäkuun yhtiö. Valinta ei ole sijoitussuositus.

Toukokuun yhtiö Hoivatilat Oyj

Maalis-huhtikuun Kuukauden yhtiö: Consti Oyj

Evli Pankki Oyj

Tammikuu 2016: Elite Varainhoito Oyj

Kotipizza Oyj

Valmet Oyj

Biotie Oyj

Talenom Oyj

Elokuu 2015 Robit Oyj

Kesä-heinäkuu 2015 Asiakastieto Oyj

Toukokuu 2015 Savo-Solar
Huhtikuu 2015 Detection Techno

 

 

 

 

Jaa artikkeli

Kommentit