Listautumisesta buustia kasvuun

19.09.2016

Lehto Groupin missio on olla innovatiivinen rakennusalan uudistaja. Strategiakaudella 2016–2020 yhtiö tavoitte vuosittain keskimäärin 10–15 % kasvua ja keskimäärin noin 10 % liikevoittomarginaalia.

hannu-lehto-lowresriitalleriitalle2

Lehto Group on talousohjattuun rakentamiseen keskittyvä suomalainen rakennus- ja kiinteistöalan konserni. Se on jakanut toimintansa neljään palvelualueeseen: Toimitilat, Asunnot, Hyvinvointitilat ja Korjausrakentaminen.

Lehto Group toimii tällä hetkellä Suomessa ja se on maantieteellisesti keskittynyt kasvukeskuksiin, jotka muodostavat merkittävän osan rakentamisen volyymista. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Kempeleessä ja sen liikevaihto tilikaudella 2015 oli noin 276 miljoonaa euroa.  Työntekijöitä oli tilikauden 2015 päättyessä 423 henkilöä.

Lehdon osakkeilla on käyty kauppaa Nasdaq Helsingissä huhti-toukokuun vaihteesta alkaen. Millaisia muutoksia listautuminen on Lehdolle merkinnyt, toimitusjohtaja Hannu Lehto?

Yhtiön rahoitusasema kohentui selvästi listautumisen yhteydessä, mikä mahdollistaa liiketoiminnan kehittämisen ja kasvun vaatimat investoinnit. Listautuminen ja listalla oleminen on lisännyt yhtiön tunnettuutta asiakkaiden ja muiden sidosryhmien keskuudessa. Pörssiyhtiötä koskeva sääntely näkyy jonkin verran hallintoa työllistävänä asiana.

Saitte listautumisen yhteydessä 4 600 uutta omistajaa. Miten se näkyy yhtiön arjessa vai näkyykö se mitenkään?

Osakkeenomistajien lukumäärä sinällään ei näy yhtiön arjessa, mutta normaalit pörssiyhtiön toimintatavat näkyvät. Olemme iloisia, että saimme uusia osakkeenomistajia, jotka luottavat meihin. Tämä tarkoittaa myös, että pyrimme palvelemaan osakkeenomistajiamme, olemme aktiivisia ja panostamme sijoittajaviestintään.

Puolivuotiskatsauksenne mukaan yhtiön liikevaihto ja liikevoitto ovat reippaassa kasvussa. Mikä on reseptinne, että kasvatte näin voimakkaasti pysähtyneen talouskasvun Suomessa?

Rakentamistoimiala on Suomessa kasvussa. Me olemme kuitenkin kasvaneet reippaasti viime vuosina, vaikka itse toimiala on supistunut. Asiakkaat ovat kokeneet hyväksi talousohjatun toimintamallimme, jossa asiakkaan tarpeisiin vastaava ratkaisu luodaan käyttäen hyväksi itse kehittämiämme konsepteja.

Kuinka suureksi rakennusalan toimijaksi tähtäätte?

Strategiakaudella 2016–2020 tavoittelemme vuosittain keskimäärin 10–15 % kasvua ja keskimäärin noin 10 % liikevoittomarginaalia.

Mikä on osinkojakopolitiikkanne?

Tavoitteenamme on jakaa vuosittain osinkoa 30–50 % nettotuloksesta huomioiden liiketoiminnan vaatimat panostukset.

Missä yksityissijoittaja voi päästä kuulemaan teistä lisää? Aiotteko osallistua esimerkiksi Pörssisäätiön, Osakesäästäjien tai pörssin tilaisuuksiin?

Yksityissijoittajat ovat meille tärkeitä omistajia ja pyrimme palvelemaan heitä mahdollisimman hyvin.  Osallistumme erilaisiin sijoittajatilaisuuksiin muutaman kerran vuodessa. Lisäksi yhtiömme edustajia on usein kertomassa yhtiömme liiketoiminnasta erinäisissä yhteistyökumppanien järjestämissä tilaisuuksia.

Verkko- ja sijoittajasivuiltamme löytyy ajankohtaista ja relevanttia tietoa Lehdosta. Puolivuosikatsaustilaisuudessa tehtiin myös suora webcasting-esitys, jotta kaikilla olisi tasapuolinen pääsy tulosjulkistukseen.

Lehto Group on Pörssisäätiön Nasdaq Helsingin valitsema syyskuun yhtiö. Kuukauden yhtiön valinta ei ole sijoitussuositus.

Elokuun yhtiö Tokmanni Group Oyj

Kesä-heinäkuun yhtiö Oyj Ahola Transport Abp

Toukokuun yhtiö Hoivatilat Oyj

Maalis-huhtikuun Kuukauden yhtiö: Consti Oyj

Evli Pankki Oyj

Tammikuu 2016: Elite Varainhoito Oyj

Kotipizza Oyj

Valmet Oyj

Biotie Oyj

Talenom Oyj

Elokuu 2015 Robit Oyj

Kesä-heinäkuu 2015 Asiakastieto Oyj

Toukokuu 2015 Savo-Solar
Huhtikuu 2015 Detection Techno

 

Jaa artikkeli

Kommentit