Lupaavassa kasvuvauhdissa

17.10.2016

Kesäkuussa listautunut Privanet hakee vahvistuneen pääomarakenteensa turvin kasvua yritysostoilla ja –järjestelyillä sekä uusilla digitaalisilla palveluilla, kuten mobiililaitteille suunnitellulla joukkorahoitusalustalla.

roy-harju-low-res_riitalle

Privanet Group Oyj on suomalainen sijoituspalvelukonsernin emoyhtiö, johon kuuluvat Privanet Capital Markets Oy, joka keskittyy pääomajärjestelyihin sekä Privanet Securities Oy, joka ylläpitää Suomen ainoaa listaamattomien yritysten arvopapereiden kauppapaikkaa osoitteessa privanet.fi. Privanet Groupin toiminnan tarkoituksena on saattaa yhteen suomalaiset rahoitusta tarvitsevat yritykset ja sijoittajat.

Privanet Group -konserni palvelee yli 11 000 asiakasta ympäri Suomea, ja sillä on paikallistoimistoja kymmenellä paikkakunnalla. Yhtiön asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yhteisöt sekä institutionaaliset sijoittajat. Vuonna 2015 konsernin liikevaihto eli sijoituspalvelutoiminnasta saadut tuotot olivat 8,4 miljoonaa euroa ja liikevaihto kasvoi 41,9 prosenttia vuoden 2014 tilikauteen verrattuna.

Privanetin osakkeilla on käyty kauppaa Nasdaq Helsingissä kesäkuusta alkaen. Privanetin hallituksen puheenjohtaja Roy Harju, miten elämä pörssiyhtiönä on lähtenyt käyntiin?

Elämä pörssiyhtiönä on lähtenyt hyvin käyntiin. Saimme listautumisen myötä 318 uutta osakkeenomistajaa ja tällä hetkellä omistajia on yli 850. Listautuminen on antanut meille paremmat eväät kehittää palvelujamme entistä paremmaksi suomalaisille yrityksille ja sijoittajille.

Privanet on listaamattomien yritysten arvopaperien välittämiseen ja yritysten rahoitusjärjestelyihin erikoistunut sijoituspalvelukonserni. Teiltä varmaan kysytään usein, miksi itse halusitte listautua. Mitä vastaatte kysyjille?

Listautumisemme tavoitteena oli vahvistaa yrityksemme pääomarakennetta ja rahoittaa strategiamme mukaista kasvua ja liiketoiminnan laajentamista. Haluamme kasvattaa jakeluorganisaatiotamme ja osallistua omalta osaltamme alan digitalisoitumiseen. Listautumisen jälkeen jakeluorganisaatiomme onkin kasvanut ja haemme jatkuvasti uusia finanssialan tähtiä joukkoomme. Lisäksi arvioimme aktiivisesti mahdollisia yrityskauppamahdollisuuksia ja yritysjärjestelyitä.

Puolivuotiskatsauksenne mukaan olette käynnistäneet kansainvälistymisprosessin ja olette tuoneet markkinoille uuden, ensisijaisesti mobiililaitteille suunnitellun joukkorahoitusalustan AROUND:in (around.fi), jonka kautta suomalaisten sijoittajien lisäksi jatkossa myös eurooppalaiset sijoittajat voivat merkitä rahoitusta hakevien yhtiöiden arvopapereita. Olisi mukavaa kuulla lisää näistä hankkeista.

Lanseerasimme viime keväänä itse kehittämämme, automatisoidun, kotimaisille ja kansainvälisille pääomamarkkinoille suunnatun mobiilipohjaisen AROUND-palvelun, jonka kautta suomalaiset kasvuyritykset voivat kerätä rahoitusta toiminnalleen. Oman listautumisantimme lisäksi olemme järjestäneet tähän mennessä rahoituskierrokset kolmelle yritykselle: Oy Shaman Spirits Ltd:lle, Euroeat Oy:lle ja TestLab Finland Oy:lle. Kaikki rahoituskierrokset ovat olleet onnistuneita ja osakeanneilla on kerätty rahoitusta yhteensä AROUND-palvelun kautta yli 7 miljoonaa euroa. Valitsemme huolellisesti kaikki AROUNDin kautta rahoitusta hakevat yhtiöt ja sijoitamme niihin myös itse. Seuraava rahoituskierros julkaistaneen lokakuussa, anteihin pääsee tutustumaan osoitteessa around.fi.

Kasvustrategiaanne kuuluvat myös yritysostot ja digitaalisten palvelujen kehittäminen. Lisäksi olette käynnistäneet listaamattomien yhtiöiden arvopapereihin (osakkeet ja joukkovelkakirjat) keskittyvän rahastoyhtiön perustamishankkeen. Mitä näille suunnitelmille kuuluu?

Kehitämme koko ajan AROUND- ja online-palvelujamme paremmaksi ja käyttäjäystävällisemmäksi. Internetsivustomme on uusiutumassa vielä tämän vuoden puolella, teemme siitä käytettävämmän ja dynaamisemman kokonaisuuden, jotta pystymme palvelemaan asiakkaitamme tehokkaasti jakeluorganisaatiomme lisäksi myös verkossa. Perusteilla olevaa rahastoamme tullaan tarjoamaan sekä ei-ammattimaisille että ammattimaisille sijoittajille Suomessa. Rahaston varat on tarkoitus sijoittaa hajautetusti pääasiassa kotimaisten listaamattomien yhtiöiden arvopapereihin, kuten osakkeisiin ja joukkovelkakirjalainoihin. Tiedotamme hankkeen etenemisestä myöhemmin.

Mikä on osinkojakopolitiikkanne?

Markkinatilanteen ja myynnin suotuisan kehityksen kautta tavoittelemme koko vuodelta noin 4,7 miljoonan euron liiketulosta. Tavoitteenamme on maksaa tilikaudelta osinkoa 25 senttiä/osake.

Teillä on paljon mielenkiintoisia hankkeita meneillään. Missä yksityissijoittaja voi päästä kuulemaan teistä lisää? Aiotteko osallistua esimerkiksi Pörssisäätiön, Osakesäästäjien tai pörssin tilaisuuksiin?

Meitä voi tulla kuulemaan ja kanssamme voi tulla juttelemaan Sijoitus-Invest -messuille, joka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa marras-joulukuussa. Järjestämme Helsingin Crowne Plazassa 18.11. Listaamattomia mahdollisuuksia 2016 -sijoittajatapahtuman, jonne odotamme 300 vierasta. Tapahtumassa käydään myös Listaamattomia mahdollisuuksia 2016 -kasvuyrityskilpailun finaali, jonka voittaja palkitaan 50 000 euron sijoituksella. Lisäksi käymme puhumassa mm. Yrittäjäjärjestöjen ja Osakesäästäjien tilaisuuksissa ympäri Suomen.

Privanet Group Oyj on Pörssisäätiön ja Nasdaq Helsingin valitsema lokakuun pörssiyhtiö. Kuukauden yhtiö ei ole sijoitussuositus.

Syyskuu 2016 Lehto Group

Elokuun yhtiö Tokmanni Group Oyj

Kesä-heinäkuun yhtiö Oyj Ahola Transport Abp

Toukokuun yhtiö Hoivatilat Oyj

Maalis-huhtikuun Kuukauden yhtiö: Consti Oyj

Evli Pankki Oyj

Tammikuu 2016: Elite Varainhoito Oyj

Kotipizza Oyj

Valmet Oyj

Biotie Oyj

Talenom Oyj

Elokuu 2015 Robit Oyj

Kesä-heinäkuu 2015 Asiakastieto Oyj

Toukokuu 2015 Savo-Solar
Huhtikuu 2015 Detection Techno

 

Jaa artikkeli

Kommentit