Annista buustia liiketoimintaan

21.12.2016

Vincit Group Oyj sai listautumisannissa 5 300 uutta omistajaa. Liiketoiminta sai odotettua lisäpotkua.

tommi-pienima%cc%88ki-kuva_riitalle

Ohjelmistokehityksen, palvelumuotoilun ja ICT-palveluiden asiantuntija Vincit on Euroopan paras työpaikka 2016. Yrityksellä on toimipisteet Tampereella, Helsingissä, Savonlinnassa sekä Kalifornian Palo Altossa.

Vincitin osakkeilla on käyty kauppaa First North -markkinapaikalla lokakuusta alkaen. Miten elämä First North -yhtiönä eroaa listautumattoman yhtiön elämästä, toimitusjohtaja Tomi Pienimäki?

Liiketoiminta on saanut juuri sitä lisäpotkua, jota olimme listautumisella hakemassakin. Saammekin oikein kiitettävästi yhteydenottoja potentiaalisilta asiakkailta, jotka eivät olleet meistä kuulleet ennen listautumista. Kun listautumisprojektista on selvitty, niin ei listayhtiönä oleminen arjessa juuri eroa aiemmasta. Samoissa villasukissa kuljen edelleen toimistolla kuin ennenkin – tosin anoppikandin kutomat uudet toimistovillasukat ovat joulutoivelistalla J.

Olet aiemmin kertonut, että syy First Northiin hakeutumiseen oli ennen kaikkea yhtiön menestyksen ja tulevaisuuden turvaaminen. On tietysti aikaista kysyä, mutta miltä alku First Northissa tältä kannalta näyttää?

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä ja saavutimme annissa itsellemme asetetut tavoitteet tunnettuuden lisäämiseksi. Toki listayhtiötaipaleemme on vasta alussa, mutta First North -listautuminen luo erinomaiset edellytykset yhtiön jatkokehittämiselle.

Listautumisantinne ylimerkittiin nopeasti. Paljonko uusia omistajia listautuminen toi tullessaan?

Saimme listautumisannissa 5300 uutta omistajaa. Omistajien suuri määrä ylitti melkoisetsi odotuksemme.

Hankkeenne avata uusia yksiköitä Jyväskylään, Seinäjoelle ja Turkuun ensi vuonna on herättänyt huomiota korkean työttömyyden Suomessa. Olisi mukava kuulla hankkeen taustoista ja tavoitteista lisää.

Pätevien osaajien rekrytointi on meillä kasvun pullonkaula. Asiakkailta on myös tullut tarvetta nykyistä isompien kokonaisuuksien toimittamiseen ja ohjelmistojen ylläpitoon. Näistä syistä olemme avaamassa uutta toimipistettä meille uudelle paikkakunnalle helpottamaan pätevien osaajien rekryämistä. Uusi toimipiste keskittyy erityisesti java-osaamiseen ja ohjelmistojen ylläpitoon ja pienkehitykseen. Avaamme toimipisteen ensi vuoden aikana.

Mikä on osinkojakopolitiikkanne?

Osinkopolitiikkamme mukaan tavoitteemme on jakaa vähintään 30 % tuloksesta osinkona.

Teillä on paljon mielenkiintoisia hankkeita meneillään. Missä yksityissijoittaja voi päästä kuulemaan teistä lisää? Aiotteko osallistua esimerkiksi Pörssisäätiön, Osakesäästäjien tai pörssin tilaisuuksiin?

Osallistumme säännöllisesti esimerkiksi Osakesäästäjien ja Inderesin järjestämiin tilaisuuksiin. Vaikkapa viime viikolla olin Kouvolan Osakesäästäjien tilaisuudessa. Tulemme oikein mielellämme kertomaan itsestämme kaikille kiinnostuneille muuallakin kuin Hervannassa eli kaikki sijoittamisesta kiinnostuneet olkaa vaan rohkeasti yhteydessä!

 

Pörssisäätiö ja Nasdaq Helsinki esittelevät kuukauden pörssiyhtiön. Tavoitteena on tehdä erilaisia pörssiyhtiöitä tutuksi. Usein nostetaan esille esimerkiksi juhlavuottaan viettäviä yhtiöitä. Valinta ei ole sijoitussuositus. Marras- ja joulukuun pörssiyhtiö on Vincit Group 0yj.

Lokakuun yhtiö Privanet

Elokuun yhtiö Tokmanni Group Oyj

Kesä-heinäkuun yhtiö Oyj Ahola Transport Abp

Toukokuun yhtiö Hoivatilat Oyj

Maalis-huhtikuun Kuukauden yhtiö: Consti Oyj

Evli Pankki Oyj

Tammikuu 2016: Elite Varainhoito Oyj

Kotipizza Oyj

Valmet Oyj

Biotie Oyj

Jaa artikkeli

Kommentit