DNA valmis yrityshankintoihin

13.02.2017

DNA:n anti ylimerkittiin moninkertaisesti ja yhtiöllä on yli 11 000 osakkeenomistajaa. DNA tavoittelee markkinoita nopeampaa kasvua.

DNA Oyj on Helsingin pörssin viimeisin pörssilistautuja: Yhtiö listautui marraskuun lopussa. Sen listautumisesta huhuttiin pitkään. Miksi yhtiö päätti listautua juuri nyt, toimitusjohtaja Jukka Leinonen?

Tämä oli otollinen aika vahvistaa yhtiön omistusrakennetta tulevaa kehitystä silmällä pitäen. Olemme erittäin tyytyväisiä DNA:n vahvaan kehitykseen viime vuosien aikana ja näemme DNA:n tulevaisuuden lupaavana. Listautumisen myötä myös uusilla osakkeenomistajillamme on mahdollisuus päästä osallisiksi DNA:n menestyksestä.

Keräsitte listautumisannissa pörssin historian kolmanneksi eniten pääomaa, ennätysmääräiset 474 miljoonaa euroa, joista osakemyynnin osuus oli 424 miljoonaa ja annin 50 miljoonaa euroa. Suurempia listautumisanteja ovat olleet aiemmin vain Soneran listautuminen vuonna 2008 ja Neste Oilin vuonna 2005. DNA:n anti ylimerkittiin moninkertaisesti ja listautumisen jälkeen teillä on yli 11 000 osakkeenomistajaa.  Miten aiotte käyttää annissa kerätyt varat?

Tutkimme aktiivisesti toimintaympäristöämme ja mahdollisia yrityshankintoja täydentämään nykyisiä liiketoimintojamme. Katsomme houkuttelevia yrityshankintamahdollisuuksia nykyisiltä kotimarkkinoiltamme Suomesta, ja olemme valmiita toimimaan nopeasti kiinnostavan tilaisuuden tullen. Tarkastelemme kuitenkin jokaista hanketta tarkoin. Houkuttelevan hankintakohteen tulee olla strategisesti sopiva, ja siinä tulee olla liiketoimintojamme tukevia synergioita ja istua toimintamalliimme.

Tietoliikennemarkkinan kilpailutilanne on kova, mutta olette olleet jo pitkään merkittävä haastaja Elisalle ja Soneralle. Mikä erottaa teidät kilpailijoistanne eduksenne?

Olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme hyvät ja laadukkaat yhteydet. DNA:n asiakkaat käyttävätkin eniten mobiilidataa maailmassa, lähes 10 gigatavua dataa liittymää kohden kuukaudessa (Tefficientin raportti). Meillä on hyvät verkot; DNA:n 4G-peitto saavutti vuoden 2016 lopussa yli 99 %:n peiton Suomessa. Teimme vuoden 2016 aikana merkittäviä investointeja juuri 4G-verkkoon. Lisäksi DNA:n ja Soneran yhteinen matkaviestinverkko Pohjois- ja Itä-Suomessa valmistui. Laajensimme myös 4G -ja 3G-verkkoja yli 2 000 tukiasemalla ja vahvistimme asemaamme niin ikään taajuushuutokaupassa voitetun 700 MHz:n voiton myötä. Olemme myös ainoa operaattori, joka on investoinut verkkoonsa äänenlaadun osalta, eli tarjoamme HD-äänen verkossamme.

Vahvistamme jatkuvasti kilpailukykymme perustaa. Henkilöstömme kehittäminen on yksi tukijaloistamme ja työpaikkana haluamme olla Suomen halutuimpia. Panostamme erittäin kilpailukykyiseen ja kustannustehokkaaseen verkko- ja palvelualustainfrastruktuuriin. Liiketoimintojamme tukemassa ovat modernit IT-järjestelmät ja analytiikkatyökalut, jotka mahdollistavat hyvän asiakaskokemuksen. Juuri asiakastyytyväisyys onkin yksi tärkeimmistä tavoitteistamme. Lisäksi nopeus ja kustannustehokkuus liiketoiminnoissamme antavat meille kilpailuedun – teemme rohkeasti isojakin muutoksia ja vastaamme markkinoiden muutoksiin nopeasti ja ketterästi.

Mitkä ovat keskeiset strategiset tavoitteenne?

Strategiset tavoitteemme ovat

  • Markkinoiden tyytyväisimmät asiakkaat. Meillä on erittäin korkeat asiakastyytyväisyysluvut: Asiakassuositteluluvut ovat hyvällä tasolla, mikä on keskeistä tulevaisuuden kasvun varmistamiseksi.
  • Toisena tavoitteenamme on nousu Suomen halutuimpien työnantajien joukkoon. Meillä on ennätyskorkea työtyytyväisyys. Näemme, että henkilöstö on avain asioiden tehokkaassa toteutuksessa, ja tämä heijastuu asiakaskokemukseen. Tässä olemmekin pystyneet kehittymään viime vuosien aikana.
  • Tavoitteenamme on toimialan paras taloudellinen kehitys. Mittaamme tätä kassavirran suhteellisella kasvulla, ja vuonna 2016 operatiivinen kassavirtamme kasvoikin yli 40 % edellisvuoteen verrattuna.
  • Tavoittelemme myös markkinoita nopeampaa kasvua. DNA:ssa haluamme panostaa toimenpiteisiin, jotka kasvattavat arvoa asiakkaillemme ja osakkeenomistajille.

Mitkä ovat taloudelliset tavoitteenne?

Keskipitkän aikavälin taloudelliset tavoitteemme ovat markkinoiden keskiarvoa nopeampi liikevaihdon kasvu, käyttökateprosentti vähintään 30 %, sekä operatiiviset investoinnit alle 15 % liikevaihdosta. Nettovelan suhde käyttökatteeseen tulee olla alle kaksi. Tosin tämä voi väliaikaisesti ylittyä, jos DNA:lle tarjoutuu mahdollisuuksia houkutteleviin liiketoimintoja täydentäviin yrityshankintoihin.

Mikä on osinkojakopolitiikkanne?

Politiikkamme on maksaa osinkoa noin 70 – 90 % DNA:n tilikauden vapaasta kassavirrasta omalle pääomalle. Vuodelta 2016 hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle maksettavaksi 0,55 euron osakekohtaista osinkoa.

Missä yksityissijoittaja voi päästä kuulemaan teistä lisää tänä vuonna? Aiotteko osallistua esimerkiksi Pörssisäätiön tai Osakesäästäjien sijoittajatilaisuuksiin?

Osallistumme Pörssisäätiön pörssi-iltaan Helsingissä jo maaliskuussa! Tervetuloa sinne kuulemaan meitä.

Pörssisäätiö ja Nasdaq Helsinki esittelevät kuukauden pörssiyhtiön. Tavoitteena on tehdä erilaisia pörssiyhtiöitä tutuksi. Usein nostetaan esille esimerkiksi juhlavuottaan viettäviä yhtiöitä. Valinta ei ole sijoitussuositus. Tammi- ja helmikuun pörssiyhtiö on DNA Oyj.

Marras- ja joulukuun yhtiö Vincit Group Oyj

Lokakuun yhtiö Privanet

Elokuun yhtiö Tokmanni Group Oyj

Kesä-heinäkuun yhtiö Oyj Ahola Transport Abp

Toukokuun yhtiö Hoivatilat Oyj

Maalis-huhtikuun Kuukauden yhtiö: Consti Oyj

Evli Pankki Oyj

Tammikuu 2016: Elite Varainhoito Oyj

Kotipizza Oyj

Valmet Oyj

Biotie Oyj

Jaa artikkeli

Kommentit