Taloushallinto siirtyy digiaikaan

04.04.2017

Heeros on vuonna 2000 perustettu suomalainen sähköisiin taloushallinnon ratkaisuihin erikoistunut ohjelmistoyhtiö. Viime vuoden lopulla listautunut yhtiö pitää yritysostoja mahdollisina.

 

Heeros Oyj listautui pörssin First North -markkinapaikalle marraskuussa. Mitkä olivat tavoitteenne listautumiselle, toimitusjohtaja Matti Lattu?

Tavoitteemme oli pääoman saaminen tuotekehitystä ja kansainvälistymistä varten, Heeroksen tunnettuuden lisääminen sekä itsenäisyyden varmistaminen. Kaikki nämä tavoitteet mielestäni saavutettiin.

Keräsitte listautumisannissa kolme miljoonaa euroa. Miten aiotte käyttää annissa kerätyt varat?

Kansainvälistymisessä painopiste on niissä maissa, missä olemme jo mukana eli Ruotsissa ja Benelux -maissa. Tuotekehityksessä erityisesti raportoinnin parantaminen on yksi tärkeä osa-alue.

Yritysostot ovat mahdollisia ja tutkimme tilannetta sekä kotimaassa että ulkomailla.

Mikä erottaa teidät kilpailijoistanne eduksenne?

Tuotteesta toki löytyy muutamia selkeitä kohtia missä olemme edellä, esimerkiksi arkistointi tai integroitavuus, mutta tärkein ero on toimintamalli. Heeros ei itse tee tilitoimistobisnestä eikä kilpaile asiakkaitamme vastaan. Annamme asiakkaillemme mahdollisuuden tehdä katetta ohjelmistoilla.

Mitkä ovat keskeiset strategiset tavoitteenne?

Tavoitteemme on nostaa käyttöastetta nykyasiakkaissa ja saada kansainvälinen liiketoiminta liikkeelle.

Mikä on taloudellinen ohjeistuksenne tälle vuodelle?

Keskipitkällä aikavälillä tavoitteemme on kasvaa noin 20 prosenttia vuodessa ja käyttökate pidetään noin 15 prosentissa. Tämän vuoden liikevaihto tulee kasvamaan viime vuodesta.

Missä yksityissijoittaja voi päästä kuulemaan teistä lisää tänä vuonna? Aiotteko osallistua esimerkiksi Pörssisäätiön tai Osakesäästäjien sijoittajatilaisuuksiin?

Ehdottomasti. Pysykää kanavalla!

 

Pörssisäätiö ja Nasdaq Helsinki esittelevät kuukauden pörssiyhtiön. Tavoitteena on tehdä erilaisia pörssiyhtiöitä tutuksi. Usein nostetaan esille esimerkiksi juhlavuottaan viettäviä yhtiöitä. Valinta ei ole sijoitussuositus. Maalis- ja huhtikuun yhtiö on Heeros Oyj.

Tammi- ja helmikuun yhtiö DNA Oyj

Marras- ja joulukuun yhtiö Vincit Group Oyj

Lokakuun yhtiö Privanet

Elokuun yhtiö Tokmanni Group Oyj

Kesä-heinäkuun yhtiö Oyj Ahola Transport Abp

Toukokuun yhtiö Hoivatilat Oyj

Maalis-huhtikuun Kuukauden yhtiö: Consti Oyj

Evli Pankki Oyj

Tammikuu 2016: Elite Varainhoito Oyj

Kotipizza Oyj

Valmet Oyj

Biotie Oyj

Jaa artikkeli

Kommentit