Pörssisijoittajalla varaa valita

26.06.2017

Fondia on ensimmäinen pohjoismainen lakipalveluyritys, joka on listautunut pörssin First North –markkinapaikalle. Listautumisannissa kerätyillä kolmella miljoonalla eurolla yhtiö varautuu mahdollisiin yritysjärjestelyihin.

Fondian toimitusjohtaja Salla Vainio

Fondia on ensimmäinen pohjoismainen lakipalveluyritys, joka on listautunut pörssin First North -markkinapaikalle. Listautumisannissa kerätyillä kolmella miljoonalla eurolla yhtiö varautuu mahdollisiin yritysjärjestelyihin.

Vuonna 2004 perustettu Fondia on liikejuridiikan täyden palvelun talo, joka tarjoaa uudenlaisia palvelumalleja ja hyödyntää digitaalisia teknologioita. Yhtiö toimii Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2016 noin 14,9 miljoonaa euroa. Fondian palveluksessa on yli 100 työntekijää.

 Mitkä olivat tavoitteenne huhtikuiselle listautumiselle, toimitusjohtaja Salla Vainio?

”Halusimme, että meillä on jo valmiiksi olemassa resursseja ja työkaluja mahdollisiin yritysjärjestelyihin sekä varaudumme kehittämään tarjoamaamme ja erityisesti teknologiaa sen tueksi. Lisäksi alkuperäiset omistajat halusivat laajentaa omistuspohjaa ja tarjosivat henkilöstölle mahdollisuuden tulla mukaan osakkeenomistajiksi. Arvostamme myös listautumisen myötä saatua positiivista uutisointia ja tietynlaista ”laatuleimaa”. Olemme jo nyt saaneet uusia asiakkaita positiivisen julkisuuden myötä, ja erityisesti odotamme listautumisen vahvistavan asemaamme Suomen ulkopuolella.”

Keräsitte listautumisannissa noin 3 miljoonaa euroa. Miten aiotte käyttää annissa kerätyt varat?

”Keskeistä on varautuminen mahdollisiin yritysjärjestelyihin sekä teknologian kehittämiseen edelleen.”

Mikä erottaa teidät kilpailijoistanne eduksenne?

”Olemme tuotteistaneet asiakkaiden vaihtuvia tarpeita vastaavan valikoiman joustavia, helposti ostettavia ja läpinäkyvästi hinnoiteltuja palvelupaketteja. LDaaS (Legal Department as a Service) on keihäänkärkituote, joka yhdistää yrityksen sisäisen oman lakitiimin liiketoimintalähtöisyyden ja yli 80 juristin kattavan erikoisosaamisen. Tämän lisäksi asiakas saa halutessaan erillisprojektit samasta paikasta. Olemme edelläkävijä digitaalisten teknologioiden hyödyntämisessä eri palveluissamme.”

Mitkä ovat keskeiset strategiset tavoitteenne?

”Haluamme kasvaa kannattavasti kaikissa toimintamaissamme ja jatkaa myös kansainvälistymistämme. Keskeisenä moottorina tässä ovat ainutlaatuiset palvelupakettimme ja niiden tuottaminen digitaalisia työkaluja hyödyntämällä, joita kehitämme jatkuvasti eteenpäin. Haluamme huolehtia jatkuvasti erinomaisesta yrityskulttuuristamme ja olla yrityslakialan paras työpaikka.”

Fondia on ollut pörssissä huhtikuun alusta alkaen. Huomaatteko eroa liiketoiminnassa aiempaan verrattuna; onko listautumisesta ollut hyötyä?

”Ehdottomasti! Olemme saaneet koko kevään ajan paljon spontaaneja yhteydenottoja, uusia asiakkaita ja rekrytointimarkkinallakin saimme viestillemme vahvistusta. Myös henkilöstö on ollut erittäin innostunut ja lähes kaikki ovatkin nyt omistajan intressillä mukana Fondian kehittämisessä.”

Missä yksityissijoittaja voi päästä kuulemaan teistä lisää tänä vuonna? Aiotteko osallistua esimerkiksi Pörssin Avoimiin Oviin elokuussa, Pörssisäätiön tai Osakesäästäjien sijoittajatilaisuuksiin?

”Kyllä, olemme mukana Avoimien Ovien tilaisuudessa 24.8. sekä 6.9. Pörssisäätiön Pörssi-illassa. Päätämme myöhemmin muiden tapahtumien osalta myös näiden kertyvien kokemusten perusteella.”

Pörssisäätiö ja Nasdaq Helsinki esittelevät kuukauden pörssiyhtiön. Tavoitteena on tehdä erilaisia pörssiyhtiöitä tutuksi. Usein nostetaan esille esimerkiksi juhlavuottaan viettäviä yhtiöitä. Valinta ei ole sijoitussuositus. Kesä- ja heinäkuun yhtiö on Fondia Oyj.

Lisää kuukauden yhtiöistä tästä:

Toukokuun yhtiö Next Games Oyj

Maalis- ja huhtikuun yhtiö Heeros Oyj

Tammi- ja helmikuun yhtiö DNA Oyj

Marras- ja joulukuun yhtiö Vincit Group Oyj

Lokakuun yhtiö Privanet

Elokuun yhtiö Tokmanni Group Oyj

Kesä-heinäkuun yhtiö Oyj Ahola Transport Abp

Toukokuun yhtiö Hoivatilat Oyj

Maalis-huhtikuun Kuukauden yhtiö: Consti Oyj

Evli Pankki Oyj

Tammikuu 2016: Elite Varainhoito Oyj

Kotipizza Oyj

Valmet Oyj

Biotie Oyj

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli

Kommentit