Yksityissijoittajat valitsivat Suomen parhaat pörssiyhtiöt

29.11.2017

Piensijoittajien arvostusta mittaavan Yksityissijoittajan valinta 2017 -kilpailun voittajiksi valittiin KONE, Revenio Group, Kotipizza ja Verkkokauppa.com.

Kuva: Yksityissijoittajan valinta -kunniakirjat tulivat noutamaan Revenio Groupin talousjohtaja Robin Pulkkinen (vas) ja toimitusjohtaja Timo Hildén, Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä, Kotipizzan talousjohtaja Timo Pirskanen ja Koneen sijoittajasuhdejohtaja Sanna Kaje. 

Jo viidettä kertaa järjestettävä Yksityissijoittajan valinta -kilpailu palkitsi tänäkin vuonna pörssiyhtiöt, jotka ottavat yksityissijoittajat parhaiten huomioon. Kunniakirjat yhtiöiden edustajille ojensi valtiovarainministeri Petteri Orpo SijoitusInvest-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa.

Kilpailussa oli neljä sarjaa: suuret, keskisuuret ja pienet pörssilistan yhtiöt sekä First North -yhtiöt. Voittaja valittiin äänestyksellä ja äänestää saivat kaikki halukkaat SijoitusInvestin verkkosivuilla. Kilpailu on Kreabin, Pörssisäätiön ja Helsingin Messujen yhdessä järjestämä.

”Tavoitteena on palkita yhtiöiden parhaita käytäntöjä ja muistuttaa siitä, että yksityissijoittajat ovat merkittävä omistajaryhmä. Kotitalousomistajien hallussa on hieman yli 20 prosenttia suomalaisten pörssiyhtiöiden omistuksista”, sanoo toimitusjohtaja Sari Lounasmeri Pörssisäätiöstä.

”Kilpailun tulokset osoittavat, että kattava ja vastuullinen viestintä palkitaan yksityissijoittajien luottamuksella”, kertoo Kreabin viestintäkonsultti Lauri Hyppölä.

Avointen vastausten perusteella yksityissijoittajat arvostavat pörssiyhtiöissä etenkin innostavaa, avointa ja pätevää johtoa, selkeää ja aktiivista viestintää sekä vastuullisuutta. Luotettavuus, vakaus ja kannattava kasvu olivat myös keskeisiä asioita, joita äänestäjät arvostivat yhtiöissä.

Koneelle kultaa suurten yhtiöiden sarjassa, keskisuurten kärkeen Revenio Group

Suurten yhtiöiden kategorian voittajaksi ylsi KONE Oyj, jota äänestäjät arvostivat etenkin yhtiön avoimen viestinnän, luotettavuuden ja hyvän johtamisen vuoksi.

”KONE on vakaa osingonmaksaja ja minusta tuntuu siltä, että rahani ovat hyvässä ja vastuullisessa tallessa. Yritys luo oikeasti omistaja-arvoa ja on hienoa, että KONE on joka vuosi yksi ensimmäisistä yhtiöistä, joka julkaisee vuosikatsauksen. Se on selkeä merkki omistajille, että tietoja ei yritetä peitellä ja halu viestiä omistajille on vahva”, eräs  äänestäjistä perusteli.

Revenio Group sai eniten ääniä keskisuurten yhtiöiden sarjassa ja sitä kiitettiin muun muassa innovatiivisuudesta, jatkuvasta kehityksestään sekä toimivasta viestinnästä. ”Huima suomalainen tarina”, yhdessä perusteluista iloitaan.

Toiselle ja kolmannelle sijalle ylsivät suurten yhtiöiden sarjassa Sampo ja UPM sekä keskisuurten kategoriassa Ponsse ja Finnair.

Pienten yhtiöiden ja First North -kategorian voiton veivät Kotipizza ja Verkkokauppa.com

”Kotipizzan kasvu on ollut huimaa. Vastuullinen pitsa löi läpi vastoin kaikkia odotuksia. Yhtiö on parantanut kvartaaleittain tulostaan. Lisäksi sen viestintä on aktiivista”, perusteli eräs Kotipizzaa äänestänyt vastaaja, ja perustelu kuvastaa hyvin palautetta kautta linjan. Vastuullisuus, aktiivinen viestintä, hyvä brändi ja kiinnostava tarina nousivat vastauksissa esiin.

First North -kategoriassa ykkössijalle pääsi Verkkokauppa.com. Yhtiö nähtiin rohkeana, luotettavana ja kehitys- sekä kasvukykyisenä.

First North -yhtiöistä seuraavaksi eniten ääniä saivat Fondia ja Nixu. Pienten yhtiöiden sarjassa Marimekko ylsi hopeasijalle ja pronssia sai Raute.

Teksti: Kiia Etelävuori
Kuva: Minna Heusala

Jaa artikkeli

Kommentit