Sari Lounasmeri: Ovi osakesäästämiseen auki mahdollisimman monelle

06.02.2018

Kotitalouksien rooli yritysten omistajana on yhteiskunnallisesti tärkeä. Vanhanaikainen ajatus väestön jakautumisesta kahtia työväestöön ja omistajiin pitää poistaa.

Osakesäästämisen ja sitä kautta vaurastumisen tulee olla aito vaihtoehto mahdollisimman monelle suomalaiselle. Aloittamiskynnystä pitää madaltaa. Moni säästäjä pitää veroasioita hankalina. Tili tekisi osakesijoittamisesta helpompaa.

Osakesäästötili edistäisi omistusten läpinäkyvyyttä. Vastuullisuus on megatrendi. Läpinäkyvyyttä vaaditaan yhä enemmän. Nykyään vain suorat pörssiosakkeiden omistukset ovat läpinäkyviä, ja niillä on epäedullinen verokohtelu muihin sijoitusmuotoihin nähden. Osakesäästötili korjaisi epäkohdan ja palauttaisi suorat osakeomistukset verotuksessa samalle viivalle rahastojen ja sijoitusvakuutusten kanssa.

Sijoittamisen ei kuulu olla monimutkaista. Se on osa oman talouden hallintaa. Oven osakesäästämiseen pitää olla avoinna jokaiselle, jolla jää vähänkin rahaa säästöön.

– Sari Lounasmeri, toimitusjohtaja, Pörssisäätiö

Lue myös, mitä mieltä osakesäästötilistä ovat toimitusjohtaja Antti Lahtinen Osakesäästäjistä, Teemu Lehtinen Veronmaksajista, professori Markku Kaustia Aalto-yliopistosta sekä sijoittajat Merja Mähkä ja Tom Lindström.

Jaa artikkeli

Kommentit