Kevät 2019: Pörssi-iltayhtiöt esittelyssä

Maaliskuun Pörssiaamussa ja Pörssi-illoissa lavalle nousevat muun muassa Sammon, Valmetin ja Nokian Renkaiden johtajat, jotka kertovat yhtiöistään sijoituskohteena. Kokosimme yhteen kaikkien maaliskuun tapahtumakiertueella esiintyvien pörssiyritysten esittelyt.

Kuvassa Pörssi-iltaan osallistuvat ihmiset keskustelevat keskenään Pörssitalon linnanpihalla.

Pörssi-illat ja -aamut ovat kaikille kiinnostuneille avoimia ja maksuttomia tapahtumia, joissa pääsee perehtymään osakesäästämiseen ja Helsingin pörssissä noteerattuihin yhtiöihin. Yhtiöiden johtajille on mahdollista esittää kysymyksiä, kun he kertovat yrityksestään sijoituskohteena.

Yhdessä tapahtumassa esiintyy 2–4 yhtiötä ja mukana on lisäksi ekonomistin tai muun alan asiantuntijan pitämä ajankohtainen talouskatsaus. Kevään 2019 tapahtumakiertue rantautuu Helsinkiin 5.3. aamulla kello 8 alkaen sekä illalla 13.3. illalla kello 17 alkaen. Lisäksi Pörssi-ilta järjestetään Tampereella 7.3. ja Oulussa 19.3. Ilmoittauduthan etukäteen tapahtumakalenterin kautta.

Alta pääset tutustumaan kevään 2019 Pörssi-illoissa esiintyviin yhtiöihin. Tiedot on kerätty yhtiöiden sijoittajasivuilta ennen artikkelin julkaisua.

Cargotec

Cargotec on johtava lastin- ja kuormankäsittelyalan ratkaisujen toimittaja. Yhtiö kertoo sijoittajasivuillaan tavoitteekseen olla älykkään lastinkäsittelyn markkinajohtaja. Cargotecin liiketoiminta-alueet Kalmar, Hiab ja MacGregor tarjoavat asiakkailleen tuotteita ja huoltopalveluita. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 3 304 miljoonaa euroa. Työntekijöitä yhtiöllä on noin 12 000.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Teollisuustuotteet- ja palvelut
Näet Cargotecin seuraavissa tapahtumissa: Pörssiaamu Helsingissä 5.3., myös livestriimi.

Digia

Digia on IT-palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään digitaalisuuden mahdollisuudet. Yhtiö tarjoaa toimialasovitettua osaamista digitaalisten palveluiden kehittämiseen, toiminnan ohjaamiseen ja tiedon hyödyntämiseen. Digian liikevaihto vuonna 2017 oli 94,5 miljoonaa euroa ja sillä on yli 1 000 työntekijää Suomessa ja Ruotsissa.

Kokoluokka ja toimiala: Small Cap / Teknologia
Näet Digian seuraavissa tapahtumissa: Tampereen Pörssi-ilta 7.3.

Finnair

Finnair on Aasian ja Euroopan väliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen erikoistunut kasvava verkostolentoyhtiö. Lisäksi se tarjoaa matkapalveluja Aurinkomatkat- ja Finnair Holidays -tuotemerkkien alla. Yhtiön liikevaihto vuonna 2017 oli 2,57 miljardia euroa ja yhtiö työllisti noin 5 500 henkilöä.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Kuluttajapalvelut
Näet Finnairin seuraavissa tapahtumissa: Pörssi-ilta Helsingissä Vero2019-tapahtumassa 13.3., myös videotaltiointi.

Kamux

Kamux on käytettyjen autojen sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin erikoistunut vähittäiskaupan ketju. Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa Kamuxilla on jo yhteensä 63 autoliikettä. Kamuxin liikevaihto vuonna 2017 oli 454,9 miljoonaa euroa. Kamuxin palveluksessa oli kokoaikaisiksi työntekijöiksi muutettuna keskimäärin 418 henkilöä.

Kokoluokka ja toimiala: Mid Cap / Kulutuspalvelut
Näet Kamuxin seuraavissa Pörssi-illoissa: Tampereen Pörssi-ilta 7.3.

Nokian renkaat

Nokian Renkaat on maailman pohjoisin rengasvalmistaja, joka kehittää renkaita henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin. Konserniin kuuluu myös autonhuoltoon ja rengaspalveluihin erikoistunut Vianor-ketju. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli noin 1,6 miljardia euroa ja henkilöstömäärä noin 4 800.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Kulutustavarat
Näet Nokian Renkaat seuraavissa tapahtumissa: Pörssi-ilta Helsingissä Vero2019-tapahtumassa 13.3., myös videotaltiointi.

Sampo

Sampo-konserni on merkittävä pohjoismainen finanssikonserni, joka toimii pankki- ja vakuutusalalla. Konsernilla on toimintaa tytäryhtiöidensä kautta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa ja Latviassa. Yksittäisiä toimipisteitä on myös muissa maissa. Sampo-konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj ja sen tytäryhtiöt If Vahinkovakuutus, Mandatum Life ja Topdanmark. Pohjoismaiden suurin pankki Nordea ja Nordax, yksi Pohjois-Euroopan johtavista kulutusluottoihin erikoistuneista pankeista, ovat Sampo Oyj:n osakkuusyhtiöitä. Sampo Oyj on konsernin emoyhtiö, joka hallinnoi vakuutusliiketoimintaa harjoittavia tytäryhtiöitään. Työntekijöitä yhtiössä on noin 9 500.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Rahoitus
Näet Finnairin seuraavissa tapahtumissa: Pörssi-ilta Helsingissä Vero2019-tapahtumassa 13.3., myös videotaltiointi.

Sanoma

Sanomalla on toimintaa viidessä maassa ja yhteensä 4 400 työntekijää. Sanoma tarjoaa sisältöjä kuluttajille, markkinointiratkaisuja yritysasiakkaille ja menetelmiä lasten taitojen kehittämiseen opettajille. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli 1,3 miljardia euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Kulutuspalvelut
Näet Sanoman seuraavissa Pörssi-illoissa:
Oulun Pörssi-ilta 19.3.

Siili

Siili on strategian, teknologian, tekoälyn, ohjelmistoautomaation, informaationhallinnan, designin ja osaajavuokrauksen alueilla toimiva yhtiö. Yhtiöllä on noin 700 työntekijää ja vuoden 2018 liikevaihdon arvioidaan olevan 67–71 miljoonaa euroa (tieto poimittu sijoittajasivuilta 14.2.2019).

Kokoluokka ja toimiala: Small Cap / Teknologia
Näet Siilin seuraavissa tapahtumissa: Oulun Pörssi-ilta 19.3.

Valmet

Valmet on maailman johtava teknologian, automaation ja palveluiden toimittaja ja kehittäjä sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle. Valmetin liikevaihto vuonna 2018 oli noin 3,3 miljardia euroa ja työntekijöitä yhtiöllä on noin 12 000.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Teollisuustuotteet ja -palvelut
Näet Cargotecin seuraavissa tapahtumissa: Pörssiaamu Helsingissä 5.3., myös livestriimi.

Ensikertalainen tai jo tuttu vieras – tervetuloa mukaan, osaamiseen tai salkun kokoon katsomatta!

 

Tilaamalla Pörssisäätiön viikoittaisen uutiskirjeen saat tiedon ajankohtaisista tapahtumistamme suoraan sähköpostiisi.

Avainsanat:Pörssi-ilta
Jaa artikkeli

Kommentit