Syksyn 2019 Pörssi-iltojen yhtiöt esittelyssä

Marraskuun Pörssi-illoissa lavalle nousevat monen kiinnostavan yrityksen johtajat, jotka kertovat yhtiöistään sijoituskohteena ja vastaavat paikallaolevien kysymyksiin. Kokosimme yhteen kaikkien pörssiyritysten esittelyt, jotka tulevat esiintymään marraskuun tulevissa Pörssi-illoissa.

Pörssi-illat ovat kaikille kiinnostuneille avoimia ja maksuttomia tapahtumia, joissa pääsee perehtymään osakesäästämiseen ja Helsingin pörssissä noteerattuihin yhtiöihin. Yhdessä tapahtumassa esiintyy 2–4 yhtiötä ja mukana on lisäksi ekonomistin tai muun alan asiantuntijan pitämä ajankohtainen talouskatsaus. Marraskuun 2019 tapahtumakiertue käynnistyy Tampereelta 5.11.2019. Pörssi-iltoja järjestetään syksyn aikana lisäksi Helsingissä 11.11. ja 25.11., Turussa 14.11., Oulussa 19.11., sekä uudelleen Tampereella 27.11. Pörssi-iltoihin ja muihin tapahtumiin voit ilmoittautua tapahtumakalenterin kautta.

Syksyn 2019 Pörssi-illat esittelevät useita kiinnostavia yhtiöitä, joihin pääset tutustumaan alla. Tiedot on kerätty yhtiöiden sijoittajasivuilta ennen artikkelin julkaisua.

Digia

Digia on IT-palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan hyödyntämään digitaalisuuden mahdollisuudet. Yhtiö tarjoaa toimialasovitettua osaamista digitaalisten palveluiden kehittämiseen, toiminnan ohjaamiseen ja tiedon hyödyntämiseen. Digian liikevaihto vuonna 2018 oli 112,1 miljoonaa euroa ja sillä on yli 1 100 työntekijää Suomessa ja Ruotsissa.

Kokoluokka ja toimiala: Small Cap / Teknologia
Näet Digian seuraavissa tapahtumissa: Turun Pörssi-ilta 14.11.2019. Voit seurata Turun Pörssi-illan esitystä myös Live-lähetyksenä klikkaamalla tästä.

Fortum

Fortum on yhtiö, joka kehittää ja tarjoaa asiakkailleen ratkaisuja liittyen sähköön, lämpöön, jäähdytykseen ja resurssitehokkuuden parantamiseen. Fortum tarjoaa myös asiantuntijapalveluita energia-alan yrityksille sekä ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaita tekemään järkeviä energiavalintoja. Fortumilla työskentelee noin 8300 työntekijää ja vuoden 2018 liikevaihto oli noin 5,2 miljardia euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Yleishyödylliset palvelut
Näet Fortumin seuraavissa tapahtumissa: Turun Pörssi-ilta 14.11. sekä Oulun Pörssi-illassa 19.11.2019. Voit seurata Turun Pörssi-illan esitystä myös Live-lähetyksenä klikkaamalla tästä.

Kamux

Kamux on käytettyjen autojen sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin erikoistunut vähittäiskaupan ketju. Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa Kamuxilla on jo yli 60 autoliikettä. Kamuxin liikevaihto vuonna 2018 oli 527,8 miljoonaa euroa. Kamuxin henkilöstömäärä on yli 550 työntekijää.

Kokoluokka ja toimiala: Mid Cap / Kulutuspalvelut
Näet Kamuxin seuraavissa Pörssi-illoissa: Helsingin Pörssi-ilta 25.11.2019.
Voit seurata Helsingin Pörssi-illan esitystä myös Live-lähetyksenä klikkaamalla tästä.

Kesko

Kesko on suomalainen kaupan alan pörssiyhtiö. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa ja Valko-Venäjällä. Keskolla työskentelee noin 25 000 työntekijää ja liikevaihto oli noin 10,3 miljardia vuonna 2018.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Kulutuspalvelut
Näet Keskon seuraavissa tapahtumissa: Helsingin Pörssi-ilta 25.11. ja Tampereen Pörssi-ilta 27.11.2019. Voit seurata Helsingin Pörssi-illan esitystä myös Live-lähetyksenä klikkaamalla tästä.

Kojamo

Kojamo on Suomen suurin yksityinen asuntosijoitusyhtiö sijoituskiinteistöjen käyvällä arvolla mitattuna. Yritys kehittää aktiivisesti sijoituskiinteistöjen arvoa ja määrää rakennuttamalla uutta ja kehittämällä olemassa olevaa kiinteistökantaa. Toiminta on keskittynyt Suomen seitsemään suurimpaan kasvukeskukseen, jotka ovat Helsingin seutu, Tampereen, Turun, Kuopion ja Lahden alueet sekä Oulun ja Jyväskylän kaupungit. Kojamon palveluksessa työskentelee yli 300 työntekijää. Liikevaihto oli vuonna 2018 358 miljoonaa euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Rahoitus
Näet Kojamon seuraavissa tapahtumissa: Oulun Pörssi-ilta 19.11. sekä Helsingin Pörssi-illassa 25.11.2019. Voit seurata Helsingin Pörssi-illan esitystä myös Live-lähetyksenä klikkaamalla tästä.

Lassila & Tikanoja

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka toteuttaa kiertotaloutta käytännössä.  Yritys auttaa asiakkaitaan säilyttämään kiinteistöjen ja materiaalien arvon sekä säästämään ympäristöä. Lassila & Tikanoja tekee tämän tarjoamalla vastuullisia ja kestäviä palveluratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaidensa arkea. Toimintaa on Suomen lisäksi Ruotsissa ja Venäjällä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli 802,2 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 8 600 henkilöä.

Kokoluokka ja toimiala: Mid Cap / Teknologia
Näet Lassila & Tikanojan seuraavissa tapahtumissa: Helsingin Pörssi-ilta 11.11.2019. Voit seurata Helsingin Pörssi-illan esitystä myös Live-lähetyksenä klikkaamalla tästä.

Metsä Board

Metsä Board on eurooppalainen korkealaatuisten ensikuitukartonkien valmistaja. Metsä Board kehittää tarjoamaan parempia, turvallisempia ja ympäristöystävällisempiä ratkaisuja kuluttaja-, myymälä- ja tarjoilupakkaussovelluksissa. Yritys työskentelee yhdessä asiakkaidensa kanssa globaalisti löytääkseen ratkaisuja, jotka luovat parempia kuluttajakokemuksia pienemmillä ympäristövaikutuksilla. Metsä Boardin henkilöstömäärä on ylittää 2400 työntekijän määrän ja vuoden 2018 liikevaihto oli yli 1,9 miljardia euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Perusteollisuus
Näet Metsä Boardin seuraavissa tapahtumissa: Tampereen Pörssi-ilta 27.11.2019.

Nordea

Nordea on Pohjoismaiden suurin finanssipalvelukonserni ja yksi Euroopan suurimmista pankeista. Nordea pyrkii täyttämään kaikki henkilö-, yritys- ja yhteisöasiakkaidensa tarpeet tarjoamalla monipuolista tuotteiden ja palveluiden asiantuntemusta liiketoiminta-alueellaan. Nordealla on toimipaikka 20 maassa, muun muassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, jotka ovat Nordean kotimarkkina-alueita. Vuonna 2018 Nordeassa työskenteli noin 29 000 työntekijää.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Rahoitus
Näet Nordean seuraavissa tapahtumissa: Tampereen Pörssi-ilta 5.11.2019.

Sampo

Sampo-konserni on merkittävä pohjoismainen finanssikonserni, joka toimii pankki- ja vakuutusalalla. Konsernilla on toimintaa tytäryhtiöidensä kautta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa ja Latviassa. Yksittäisiä toimipisteitä on myös muissa maissa. Sampo-konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj ja sen tytäryhtiöt If Vahinkovakuutus, Mandatum Life ja Topdanmark. Pohjoismaiden suurin pankki Nordea ja Nordax, yksi Pohjois-Euroopan johtavista kulutusluottoihin erikoistuneista pankeista, ovat Sampo Oyj:n osakkuusyhtiöitä. Sampo Oyj on konsernin emoyhtiö, joka hallinnoi vakuutusliiketoimintaa harjoittavia tytäryhtiöitään. Työntekijöitä yhtiössä on noin 9 700.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Rahoitus
Näet Sampon seuraavissa tapahtumissa: Oulun Pörssi-ilta 19.11.2019.

Sanoma

Sanomalla on toimintaa viidessä maassa ja yhteensä noin 4 400 työntekijää. Sanoma tarjoaa sisältöjä kuluttajille, markkinointiratkaisuja yritysasiakkaille ja menetelmiä lasten taitojen kehittämiseen opettajille. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli 1,3 miljardia euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Kulutuspalvelut
Näet Sanoman seuraavissa tapahtumissa:
 Helsingin Pörssi-ilta 11.11.2019.
Voit seurata Helsingin Pörssi-illan esitystä myös Live-lähetyksenä klikkaamalla tästä.

Scanfil

Scanfil Oyj on kansainvälinen elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja ja järjestelmätoimittaja. Scanfil tarjoama palvelukokonaisuus ulottuu tuotesuunnittelusta tuotteen valmistukseen, materiaalien hallintaan sekä logistisiin ratkaisuihin. Yhtiö on markkinajohtaja Pohjoismaissa, toimialansa suurimpien joukossa Euroopassa ja merkittävä toimija globaaleilla markkinoilla. Scanfilin liikevaihto vuonna 2018 oli 563 miljoonaa euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Mid Cap / Teollisuustuotteet ja -palvelut
Näet Scanfilin seuraavissa tapahtumissa: Turun Pörssi-ilta 14.11.2019.
Voit seurata Turun Pörssi-illan esitystä myös Live-lähetyksenä klikkaamalla tästä.

Siili Solutions

Siili Solutions on strategian, teknologian, tekoälyn, ohjelmistoautomaation, informaationhallinnan, designin ja osaajavuokrauksen alueilla toimiva yhtiö. Yhtiöllä on noin 700 työntekijää ja vuoden 2018 liikevaihto oli noin 70,4 miljoonaa euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Small Cap / Teknologia
Näet Siilin Solutionsin seuraavissa tapahtumissa: Turun Pörssi-ilta 14.11. sekä Tampereen Pörssi-illassa 27.11.2019. Voit seurata Turun Pörssi-illan esitystä myös Live-lähetyksenä klikkaamalla tästä.

Stora Enso

Stora Enso kehittää ja valmistaa puuhun ja biomassaan perustuvia ratkaisuja maailmanlaajuisesti monien eri alojen toimijoille ja moniin käyttökohteisiin, johtaen biotaloudessa ja tukien asiakkaittaan vastaamaan uusiutuvien, ympäristöystävällisten tuotteiden kysyntään. Stora Ensolla työskentelee yli 26000 työntekijää ja vuoden 2018 liikevaihto oli yli 10,4 miljardia euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Perusteollisuus
Näet Stora Enson seuraavissa tapahtumissa: Tampereen Pörssi-ilta 5.11.2019.

Tokmanni

Tokmanni on Suomen suurin halpakauppaketju myymälöiden määrällä ja liikevaihdolla mitattuna sekä Suomen ainoa valtakunnallinen halpakauppaketju. Vuoden 2018 lopussa Tokmannilla oli noin 3500 työntekijää ja lähes 200 myymälää eri puolella Suomea. Vuonna 2018 Tokmannin liikevaihto oli 870 miljoonaa euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Mid Cap / Kulutuspalvelut
Näet Tokmannin seuraavissa tapahtumissa: 
Tampereen Pörssi-ilta 5.11.2019.

YIT

YIT on Suomen suurin rakennusyhtiö, joka toimii 11 maassa: Suomessa, Venäjällä, Skandinaviassa, Baltiassa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa. Sillä on yhteensä 10 000 työntekijää. Yhtiö kehittää ja rakentaa asuntoja, toimitiloja ja kokonaisia alueita. YIT on vaativan infrarakentamisen erikoisosaaja ja päällystäjä.

YIT ja Lemminkäinen yhdistyivät 1.2.2018.  Lemminkäisen ja YIT:n vuoden 2018 yhdistetty vuotuinen liikevaihto oli lähes 3,7 miljardia euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Teollisuustuotteet ja -palvelut
Näet YIT:n seuraavissa tapahtumissa: Helsingin Pörssi-ilta 11.11.2019.
Voit seurata Helsingin Pörssi-illan esitystä myös Live-lähetyksenä klikkaamalla tästä.

 

Ensikertalainen tai jo tuttu vieras – tervetuloa mukaan, osaamiseen tai salkun kokoon katsomatta!

Tilaamalla Pörssisäätiön viikoittaisen uutiskirjeen saat tiedon ajankohtaisista tapahtumistamme suoraan sähköpostiisi.

Avainsanat:Pörssi-ilta
Jaa artikkeli

Kommentit