Osakesäästötilit vihdoin käytössä!

01.01.2020

Nyt on hieno hetki suomalaisille osakesijoittajille! Osakesäästötilit saatiin käyttöön 1.1.2020 ja kaupankäynti niillä voi alkaa. Uudistus ansaitsee juhlintaa. Oletko jo avannut osakesäästötilin ja ottanut sen käyttöön? Kerro siitä sosiaalisessa mediassa hashtagilla #OsakesäästötiliAvattu. Tästä artikkelista löydät kootusti hyödyllisiä vinkkiartikkeleita osakesäästötilin käyttöön ja osakkeiden valintaan.

Useampien suomalaisten kannattaisi sijoittaa. Nyt nollakorkoisilla talletustileillä makaa noin 90 miljardin euron edestä varoja. Osa säästöistä kannattaisi sijoittaa tuottavampiin kohteisiin. Historiallisesti osakemarkkinat ovat tuottaneet eri omaisuuslajeista parhaiten, noin 7 prosentin vuosituotolla.

Osakesäästötili on uusi tapa sijoittaa suoraan osakkeisiin, ja se sopii muun muassa pitkäjänteiselle osakesäästäjälle, joka sijoittaa kotimaisiin osakkeisiin, suunnittelee pitävänsä varojaan osakesäästötilillä esimerkiksi 10 vuotta tai yli ja joka sijoittaa saamansa osingot uudelleen. Mitä pidempi sijoitusaika on, sitä kannattavammaksi osakesäästötili tulee.

Pitkän aikajänteen vuoksi lapselle tai lapsenlapselle sijoitettaessa osakesäästötili on erinomainen vaihtoehto. Osakkeisiin sijoittavien, opintotukea käyttävien opiskelijoiden kannattaa käyttää osakesäästötiliä. Sama pätee nuoriin, joilla opiskelut ovat vielä edessään. Osakesäästötilin sisälle saadut tuotot eivät vaikuta opintotukeen. Lisäksi osakesäästötili sopii sellaiselle sijoittajalle, joka käy kauppaa ja vaihtaa omistuksiaan vuosittain tai useammin.

Mihin sinä aiot käyttää osakesäästötiliä? Haastamme kaikki osakesäästötilin avanneet kertomaan siitä Twitterissä tai muissa sosiaalisen median kanavissa hashtagilla #OsakesäästötiliAvattu. Autat samalla levittämään tietoa muillekin sijoittamisesta kiinnostuneille! 

Vinkkejä osakesäästötilin käyttöön ja osakkeiden valintaan

Avainsanat:osakesäästötili
Jaa artikkeli

Kommentit