Kevään 2020 Pörssi-iltojen yhtiöt esittelyssä

Maaliskuun Pörssi-illoissa lavalle nousevat monen kiinnostavan yrityksen johtajat, jotka kertovat yhtiöistään sijoituskohteena ja vastaavat paikallaolevien kysymyksiin. Kokosimme yhteen kaikkien pörssiyritysten esittelyt, jotka tulevat esiintymään maaliskuun tulevissa Pörssi-illoissa.

Pörssi-illat ovat kaikille kiinnostuneille avoimia ja maksuttomia tapahtumia, joissa pääsee perehtymään osakesäästämiseen ja Helsingin pörssissä noteerattuihin yhtiöihin. Yhdessä tapahtumassa esiintyy 2–4 yhtiötä ja mukana on lisäksi ekonomistin tai muun alan asiantuntijan pitämä ajankohtainen talouskatsaus. Maaliskuun 2020 tapahtumakiertue käynnistyy Helsingistä 3.3.2020. Pörssi-iltoja järjestetään kevään aikana lisäksi Tampereella 5.3., Jyväskylässä 11.3., Oulussa 17.3., Turussa 19.3. sekä uudelleen Helsingissä 23.3. Pörssi-iltoihin ja muihin tapahtumiin voit ilmoittautua tapahtumakalenterin kautta.

Kevään 2020 Pörssi-illat esittelevät useita kiinnostavia yhtiöitä, joihin pääset tutustumaan alla. Tiedot on kerätty yhtiöiden sijoittajasivuilta ennen artikkelin julkaisua.

Aktia

Aktia on suomalainen finanssikonserni, joka tarjoaa asiakkailleen yksilöllisiä ratkaisuja laajasta pankki-, varainhoito- ja henkivakuutuspalveluiden valikoimastaan. Näiden palveluiden lisäksi konserni tarjoaa kiinteistönvälityspalveluja. Aktialla on noin 310 000 asiakasta Suomen kasvukeskuksissa ja rannikkoseudulla. Aktian omistavat suomalaiset Aktia- ja säästöpankkisäätiöt, yhteisöt, yritykset ja yksityishenkilöt. Aktian liikevaihto vuonna 2019 oli 221,4 miljoonaa euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Mid Cap / Rahoitus.
Näet Aktian seuraavissa Pörssi-illoissa: Helsingin Pörssi-ilta 3.3.2020.

Eezy (VMP Oyj)

Eezy on monipuolinen henkilöstöpalveluja tarjoava yritys, joka työllistää noin 30 000 ihmistä. Eezy auttaa työntekijöitä sekä heitä tarvitsevia löytämään toisensa. Palveluihin kuuluvat henkilöstöpalvelut, rekrytointipalvelut, organisaatioiden kehittäminen sekä kevytyrittäjäpalvelut. Toimistoja Eezyllä on 38 paikkakunnalla Suomessa. Vuonna 2018 yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 12 miljoonaa euroa.

Kokoluokka ja toimiala: First North / Teollisuustuotteet ja -palvelut.
Näet Eezyn (VMP Oyj) seuraavissa Pörssi-illoissa: Jyväskylän Pörssi-ilta 11.3.2020 sekä Helsingin Pörssi-ilta 23.3.2020.

Elisa

Elisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden suuri toimija Suomessa. Asiakkaana Elisalla on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatioita, ja heidän kattavassa verkossaan on jo yli 6,2 miljoonaa liittymää. Päämarkkina-alueena heillä on Suomi ja Viro, jonka lisäksi he tarjoavat digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Liikevaihto vuonna 2019 oli 487 miljoonaa euroa ja henkilöstöä Elisalla on noin 4882 henkilöä.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Televiestintä.
Näet Elisan seuraavissa Pörssi-illoissa: Helsingin Pörssi-ilta 3.3.2020.

Etteplan

Etteplan on suomalainen insinööritoimisto, jossa suunnitellaan teollisia koneita, laitteita ja laitoksia. Etteplanin asiakkaat toimivat valmistavan teollisuuden aloilla. Etteplanin palveluksessa toimii yli 3 400 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa ja Kiinassa. Liikevaihto yhtiöllä vuonna 2019 oli 263,3 miljoonaa euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Mid Cap / Teollisuustuotteet ja -palvelut.
Näet Etteplanin seuraavissa Pörssi-illoissa: Jyväskylän Pörssi-ilta 11.3.2020 sekä Oulun Pörssi-ilta 17.3.2020.

Faron Pharmaceuticals

Faron Pharmaceuticals on suomalainen kliinisen vaiheen lääkekehitysyhtiö. Se kehittää lääkekandidaatteja muun muassa ARDS:ään eli äkilliseen hengitysvaikeusoireyhtymään sekä syövän immunoterapiaan. Faron Pharmaceuticals keskittyy lääketieteen aloihin, joilla tarvitaan kriittisesti lisää tutkimusta ja uusia ratkaisuja. Erityisesti keskitytään harvinaisiin ja vaikeasti hoidettaviin sairauksiin. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 19000 euroa.

Kokoluokka ja toimiala: First North / Terveydenhuolto.
Näet Faron Pharmaceuticalsin seuraavissa Pörssi-illoissa: Turun Pörssi-ilta 19.3.2020 sekä Helsingin Pörssi-ilta 23.3.2020.

Fodelia

Fodelia on vuonna 2019 perustettu suomalainen holdingyhtiö, jonka portfolioon kuuluvat välipalatuotteita valmistava Real Snacks ja valmisruokavalmistaja Feelia. Fodelian missio on kasvattaa suomalaisista elintarvikealan yrityksistä kukoistavia, kansainvälisiä menestystarinoita ja pitää kotimainen ruoantuotanto voimissaan. Työntekijöitä Fodelialla on yli 60 ja liikevaihto vuonna 2018 yhtiöllä oli 15,3 miljoonaa euroa.

Kokoluokka ja toimiala: First North / Kulutustavarat.
Näet Fodelian seuraavissa Pörssi-illoissa: Oulun Pörssi-ilta 17.3.2020 sekä Helsingin Pörssi-ilta 23.3.2020.

Kamux

Kamux on käytettyjen autojen sekä niihin liittyvien palveluiden myyntiin erikoistunut vähittäiskaupan ketju. Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa Kamuxilla on jo yhteensä 72 autoliikettä. Kamuxin liikevaihto vuonna 2018 oli 527,8 miljoonaa euroa. Kamuxin henkilöstöön kuuluu 579 henkilöä.

Kokoluokka ja toimiala: Mid Cap / Kulutuspalvelut.
Näet Kamuxin seuraavissa Pörssi-illoissa: Jyväskylän Pörssi-ilta 11.3.2020.

Lassila & Tikanoja

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka toteuttaa kiertotaloutta käytännössä.  Yritys auttaa asiakkaitaan säilyttämään kiinteistöjen ja materiaalien arvon sekä säästämään ympäristöä. Lassila & Tikanoja tekee tämän tarjoamalla vastuullisia ja kestäviä palveluratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaidensa arkea. Toimintaa on Suomen lisäksi Ruotsissa ja Venäjällä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 784,3 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää noin 7 308 henkilöä.

Kokoluokka ja toimiala: Mid Cap / Teknologia.
Näet Lassila & Tikanojan seuraavissa tapahtumissa: Oulun Pörssi-ilta 17.3.2020.

Nordic ID

Nordic ID on suomalainen RFID-teknologiayhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen pilvipohjaista, PaaS-palvelua (PaaS, Platform as a Service) tavaravirtojen ja tuotteiden digitalisointiin sekä niiden seurantaan ja hallintaan. Nodic ID mahdollistaa RFID-teknologian (radiotaajuinen etätunnistus) avulla esineiden tunnistettavuuden ja tekee esineistä seurattavia läpi koko niiden elinkaaren. Nordic ID auttaa asiakkaitaan seuraamaan ja hallitsemaan tavaravirtoja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2018 oli 6 miljoonaa euroa ja yhtiö työllisti 41 henkilöä.

Kokoluokka ja toimiala: First North / Teollisuustuotteet ja -palvelut.
Näet Nordic ID:n seuraavissa Pörssi-illoissa: Turun Pörssi-ilta 19.3.2020.

Orion

Orion on suomalainen lääkeyhtiö, joka toimii maailmanlaajuisesti. Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis- ja eläinlääkkeitä sekä lääkkeiden vaikuttavia aineita. Yhtiö panostaa jatkuvasti uusien lääkkeiden sekä hoitotapojen tutkimiseen ja kehittämiseen. Orionin tuotteita on markkinoilla yli 100:ssa maassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 1051 milj. euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Terveydenhuolto.
Näet Orionin seuraavissa Pörssi-illoissa: Tampereen Pörssi-ilta 5.3.2020.

Raute

Raute on teknologia- ja palveluyritys, joka palvelee maailmanlaajuisesti puutuotetoimialaa. Asiakaskunta koostuu muun muassa viilun, vanerin ja sahatavaran tuottajista. Raute tarjoaa ratkaisuja, joilla asiakkaat tuottavat puutavaraa. Ratkaisut koostuvat koneista ja laitteista sekä niiden tehokasta käyttöä tukevista palveluista. Raute työllistää noin 800 henkilöä kymmenessä eri maassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 151,3 miljoonaa euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Small Cap / Teollisuustuotteet ja -palvelut.
Näet Rauten seuraavissa Pörssi-illoissa: Tampereen Pörssi-ilta 5.3.2020 ja Turun Pörssi-ilta 19.3.2020.

Revenio

Revenio on kansainvälisillä markkinoilla toimiva suomalainen terveysteknologiakonserni, jonka menestys perustuu vahvasti patentoituun silmänpaineen mittausteknologiaan. Revenion tavoitteena on kehittää entistä tehokkaampia ja helposti käyttöönotettavia menetelmiä tunnistaa kansanterveydellisesti merkittäviä sairauksia jo niiden alkuvaiheessa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 49,5 miljoonaa euroa ja kasvua oli 61,4 prosenttia.

Kokoluokka ja toimiala: Mid Cap / Terveydenhuolto.
Näet Revenion seuraavissa Pörssi-illoissa: Helsingin Pörssi-ilta 23.3.2020.

Sampo

Sampo-konserni on merkittävä pohjoismainen finanssikonserni, joka toimii pankki- ja vakuutusalalla. Konsernilla on toimintaa tytäryhtiöidensä kautta Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa ja Latviassa. Yksittäisiä toimipisteitä on myös muissa maissa. Sampo-konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj ja sen tytäryhtiöt If Vahinkovakuutus, Mandatum Life ja Topdanmark. Pohjoismaiden suurin pankki Nordea ja Nordax, yksi Pohjois-Euroopan johtavista kulutusluottoihin erikoistuneista pankeista, ovat Sampo Oyj:n osakkuusyhtiöitä. Sampo Oyj on konsernin emoyhtiö, joka hallinnoi vakuutusliiketoimintaa harjoittavia tytäryhtiöitään. Vuonna 2019 Sampon liikevaihto oli 11,3 miljardia euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Rahoitus.
Näet Sampon seuraavissa tapahtumissa: Tampereen Pörssi-ilta 5.3.2020.

Sanoma

Sanomalla on toimintaa viidessä maassa ja yhteensä noin 3953 työntekijää. Sanoma tarjoaa sisältöjä kuluttajille, markkinointiratkaisuja yritysasiakkaille ja menetelmiä lasten taitojen kehittämiseen opettajille. Sanoma julkaisee laajaa valikoimaa aikakauslehtiä, johtavia sanomalehtiä, useita tv- ja radiokanavia ja kasvattaa jatkuvasti digitaalista läsnäoloaan ydinmarkkinoillaan. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 913 milj. euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Large Cap / Kulutuspalvelut.
Näet Sanoman seuraavissa tapahtumissa:
Jyväskylän Pörssi-ilta 11.3.2020.

Siili Solutions

Siili Solutions on strategian, teknologian, tekoälyn, ohjelmistoautomaation, informaationhallinnan, designin ja osaajavuokrauksen alueilla toimiva yhtiö. Siili toimii useassa kaupungissa Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhtiöllä on noin 700 työntekijää ja vuoden 2018 liikevaihto oli noin 70,4 miljoonaa euroa.

Kokoluokka ja toimiala: Small Cap / Teknologia.
Näet Siilin Solutionsin seuraavissa tapahtumissa: Oulun Pörssi-ilta 17.3.2020.

Uponor

Uponor on johtava kansainvälinen yhtiö, joka tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja turvalliseen veden jakeluun, energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen sekä luotettavaan yhdyskuntatekniikkaan. Yhtiö palvelee asuntorakentamisen, teollisuus-, liike- ja julkisen rakentamisen sekä kunnallistekniikan ja ympäristörakentamisen segmenttejä. Uponorilla työskentelee noin 3708 henkilöä ja yhtiön liikevaihto oli 1 103,1 milj. euroa vuonna 2019.

Kokoluokka ja toimiala: Mid Cap / Teollisuustuotteet ja -palvelut.
Näet Uponorin seuraavissa tapahtumissa: Helsingin Pörssi-ilta 3.3.2020.

Ensikertalainen tai jo tuttu vieras – tervetuloa mukaan, osaamiseen tai salkun kokoon katsomatta!

Tilaamalla Pörssisäätiön viikoittaisen uutiskirjeen saat tiedon ajankohtaisista tapahtumistamme suoraan sähköpostiisi.

Tänä keväänä ensimmäistä kertaa kaikki Pörssi-illat streamataan ja pääset katsomaan ne jälkeenpäin YouTube -sivuiltamme. 

Avainsanat:Pörssi-ilta
Jaa artikkeli

Kommentit