Valmetilla on vuoden 2020 parhaat sijoittajasivut

25.05.2020

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry palkitsivat Valmetin sijoittajasivuston vuoden 2020 parhaana. Yhtiön sijoittajasivustoa kiiteltiin informatiiviseksi, helppokäyttöiseksi ja visuaalisesti onnistuneeksi kokonaisuudeksi, josta sijoittaja löytää ajankohtaiset tiedot helposti. Keskisuurten yhtiöiden sarjan paras oli Finnair, pienten yhtiöiden sarjassa Exel Composites ja First North -yhtiöistä parhaana palkittiin Fodelia.

Voittajat palkittiin kilpailun historiassa ensimmäistä kertaa etätilaisuudessa.

Parhaat Sijoittajasivut -kilpailussa käydään vuosittain läpi kaikkien kotimaisten pörssiyhtiöiden suomenkieliset sijoittajasivustot. Etsittävien tietojen on löydyttävä nopeasti, suomen kielellä ja suoraan sivustolta.

Palkintoprosessi on kaksivaiheinen. Ensin kaikki sivustot käydään läpi ja pisteytetään tuomariston asettamien kriteerien pohjalta. Toisessa vaiheessa tuomaristo analysoi korkeat pisteet saaneet sivustot tarkemmin ja valitsee voittajat.

– Tänä keväänä lisäelementiksi muodostui ajankohtaisuus, esimerkiksi katsottiin, viestiikö yritys sijoittajille avoimesti koronaviruksen vaikutuksista liiketoimintaan, Sijoitusanalyytikoiden Jonas Forslund Evlistä kertoo.

– Erityisesti markkina-arvoltaan suurten pörssiyhtiöiden sijoittajasivustojen kärki on Suomessa kansainvälisestikin vertaillen todella kovatasoinen, tuomariston puheenjohtajana toiminut Pörssisäätiön Sari Lounasmeri toteaa:

– Sijoittajasivusto on tärkeä viestintäkanava erityisesti yksityissijoittajien kannalta. Jo ennätykselliset 871 000 suomalaista omistaa pörssiyhtiöiden osakkeita ja he kaipaavat yhtiöiltä selkeää viestintää.

Suurten yhtiöiden sarjassa palkitut olivat:
1. Valmet, 2. Kesko ja 3. Fortum.

Keskisuurten yhtiöiden sarjan palkinnot saivat:
1. Finnair, 2. Lassila & Tikanoja ja 3. Alma Media.

Pienten yhtiöiden sarjassa parhaina palkittiin:
1. Exel Composites, 2. Digia ja 3. Teleste.

First North -yhtiöiden paras oli:
1. Fodelia.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Sari Lounasmeri (pj), Jonas Forslund, päätoimittaja Jussi Kärki, sijoittaja Tom Lindström ja professori Minna Martikainen.

Tutustu kilpailun kriteereihin.

Katso palkitsemistilaisuuden tallenne. Huom! videolla mainitusta poiketen osakesäästötilien kautta oli 30.4. kotimaisiin osakkeisiin sijoitettu 335 miljoonaa (ei mrd) euroa.

Teksti: SL
Kuva: Sanni Kivilahti

Jaa artikkeli

Kommentit