Yhtiö, esittäydy sijoittajille Pörssi-illassa

Pörssisäätiö järjestää Pörssi-iltoja, jossa Helsingin pörssissä listattujen yhtiöiden johtajat esittelevät toimintaansa ja kertovat yhtiöistä sijoituskohteena. Tilaisuuksien tarkoitus on tehdä tunnetuksi yhtiöitä ja suoraa osakesijoittamista sekä edistää kansankapitalismia ja kotimaista omistajuutta. Osallistuneet yhtiöt ovat huomanneet, että avoin ja aktiivinen sijoittajaviestintätyö lisää yhtiön tunnettuutta yksityissijoittajien parissa, parantaa yrityksen likviditeettiä ja varmistaa oikean arvonmuodostuksen.

Pörssi-illassa yhtiö tavoittaa satoja yksityissijoittajia

Pörssi-illat ovat yleisölle avoimia ja maksuttomia, ennakkoilmoittautuminen vaaditaan osallistujilta tilojen ja tarjoilujen riittävyyden varmistamiseksi. Tavallisesti yhteen Pörssi-iltaan osallistuu 150-500 yksityissijoittajaa kanavasta ja paikkakunnasta riippuen.

Osa fyysisistä tilaisuuksista striimataan ja/tai niistä tehdään myös tallenne säätiön YouTube-kanavalle. Joskus tilaisuuden kuvaa Pörssisäätiön sijaan paikallinen media. Mikäli tallenne on yhtiöllenne tärkeä, varmista meiltä sen saatavuus etukäteen. Pörssi-iltawebinaareissa yleisö seuraa keskustelua verkon välityksellä ja webinaarista tehdään tallenne, joka on katsottavissa jälkikäteen Pörssisäätiön YouTube-kanavalla. Verkon välityksellä ja tallenteiden avulla tavoitetaan vielä suurempi joukko kiinnostuneita sijoittajia. Huomaa, että live-lähetyksen katsojien määrä ei näy tallenteen katsojien määrässä YouTubessa. Verkon kautta yksittäiset Pörssi-illat ovat tavoittaneet jopa tuhansia sijoittajia.

Pörssi-iltoja markkinoidaan etukäteen Pörssisäätiön uutiskirjeessä, säätiön sosiaalisen median kanavissa ja muissa kanavissa kuten paikallislehdissä ja verkkojulkaisuissa.

Neljä kertaa vuodessa, webinaareina ja fyysisinä tilaisuuksina

Pörssi-iltoja järjestetään tyypillisesti maaliskuussa, toukokuussa, syyskuussa ja marraskuussa. On hyvä varmistaa, että Pörssi-ilta ei ajoitu yhtiön hiljaiseen aikaan. Maaliskuussa ja marraskuussa Pörssi-iltoja järjestetään vaihdellen joillakin suurimmilla paikkakunnilla (kuten Helsinki, Espoo, Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä). Maalis- ja marraskuun tilaisuuksissa ovat etusijalla suuret ja keskisuuret yhtiöt. Syyskuussa järjestetään Pörssitalolla ”Pienet helmet” -tilaisuus, jossa etusijalla ovat markkina-arvoltaan pienet pörssiyhtiöt ja First North -markkinapaikan yhtiöt. Lisäksi vuoden aikana järjestetään verkossa Pörssi-iltoja webinaareina, joissa puhujat esiintyvät kukin omalta tietokoneeltaan, omalta toimistoltaan käsin.

Pörssi-iltoihin osallistuvat yhtiöt kattavat tilavarauksista, tarjoiluista ja tapahtumamarkkinoinnista aiheutuvat kustannukset. Pörssisäätiö on voittoa tavoittelematon toimija, joka kerää kustannukset ja jakaa ne yhtiöille. Koska Pörssi-iltoja on järjestetty pitkään, osaamme arvioida kustannustason melko tarkasti etukäteen. Fyysiset tilaisuudet ovat tarjoiluiden takia kalliimpia kuin webinaarit. Tämän takia fyysisiä tilaisuuksia järjestettäessä pyritään varmistamaan että yhtiöitä on useita, jotta kustannukset voidaan jakaa.

Formaatti on napakka ja siksi suosittu

Pörssi-illassa esiintyy tyypillisesti 1-4 yhtiötä sekä 1-2 osakesäästämisen tai talouden muuta asiantuntijaa. Yhtiöesittelyyn on varattu aikaa 15 minuuttia ja yhtiökohtaiseen keskusteluun 10 minuuttia. Esitykset pidetään lähtökohtaisesti suomeksi ja toivomme että suomenkielisten puhujien esitysmateriaali on aina myös suomeksi. Ensisijaisesti toivomme, että yhtiön toimitusjohtaja edustaisi yhtiötä. Mikäli toimitusjohtaja ei puhu ollenkaan suomea, voi esityksen pitää englanniksi, kun asiasta on etukäteen sovittu Pörssisäätiön kanssa ja informoitu yleisöä. Järjestämme kysynnän mukaan tarvittaessa tilaisuuksia myös ruotsiksi tai englanniksi.

Pörssisäätiön edustaja toimii Pörssi-illan puheenjohtajana ja moderaattorina. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä lähettämällä niitä fyysisissä tilaisuuksissa tekstiviestitse numeroon 12147 (viestin alkuun sana Porssi) ja webinaareissa Zoomin Q&A-kysymystoiminnon avulla. Puheenjohtaja esittää kysymykset esiintyjälle. Puheenjohtaja vastaa myös tilaisuuden kulusta ja aikataulusta. Pörssi-illoista pidetään, koska Pörssi-ilta tarjoaa mahdollisuuden perehtyä lyhyessä ajassa useamman yhtiön kuulumisiin ja ajankohtaisiin talousnäkymiin.

Kuinka mukaan Pörssi-iltaan?

Yksityissijoittajat ovat kiinnostuneita monenlaisista yhtiöistä. Tietoa halutaan suurista kansanyhtiöistä, harvemmin esillä olevista pienistä helmistä, yhtiöistä joilla on meneillään muutoksia ja yhtiöistä jotka ovat juuri vasta listautuneet. Ja jos sijoittajat eivät vielä ole kiinnostuneita, on Pörssi-ilta hyvä tapa herätellä kiinnostusta. Osallistumalla palvelette myös nykyisiä osakkeenomistajia.

Mikäli yhtiönne olisi kiinnostunut esittäytymään yksityissijoittajille ja harkitsette osallistumista Pörssi-iltaan, ole mielellään yhteydessä Pörssisäätiöön. Tapahtumajärjestelyistä vastaa Minna Heusala (etunimi.sukunimi (at) porssisaatio.fi ). Tavoitat meidät myös numerosta 010 820 7500. Annamme mielellämme lisätietoja. Toivottavasti tapaamme Pörssi-illassa.

Jaa artikkeli

Kommentit