Kevään ensimmäiset Pörssi-illat 2.3 ja 4.3

”Kevään ensimmäiset Pörssi-illat on nyt pidetty. Ääneen pääsivät viisi pörssiyhtiötä, jotka esittelivät toimintaansa ja tulevaisuuden suunnitelmiaan. Illoissa kuultiin myös monipuolisia katsauksia talouden nykytilanteeseen sekä tulevaisuuden näkymiin. Lopuksi katsojilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä”

Kevään ensimmäinen Pörssi-ilta webinaari järjestettiin tiistaina 2. maaliskuuta. Illan puheenjohtajana sekä moderaattorina toimi Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri. Osuudessaan Lounasmeri kertoi viime aikoina esiin nousseista meemiosakkeista sekä niiden synnystä. Internetin keskustelupalstoilta alkaneet meemiosakkeet ovat osoittaneet, että osakesijoittaminen on demokratisoitumassa ja yksityissijoittajista tulee yhdessä isoja.

Ensimmäisen Pörssi-illan yhtiöesittelyt kuultiin Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kaskolta sekä Suomisen toimitusjohtaja Petri Helskyltä ja talousjohtaja Toni Tammiselta. Katsauksen talouden nykytilanteeseen sekä tulevaisuuden näkymiin piti Danske Bankin ekonomisti Jukka Appelqvist. Appelqvistin mukaan Suomi on menestynyt odotettua paremmin läpi koronakriisin, jonka vuoksi myös talouden odotetaan elpyvän hyvin.

Marimekko on tekstiileitä ja vaatteita valmistava globaalisti operoiva brändi. Yhtiön tulevaisuuden tavoitteina on eturintamassa vastuullisempien tuotteiden ja toimintatapojen kehittäminen. Koronan aiheuttamista haasteista huolimatta yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli lähes edellisvuoden tasolla.

Suominen taas on kuitukankaita valmistava yhtiö, jonka visio on olla edelläkävijä innovatiivisissa ja vastuullisissa kuitukankaissa. Yhtiölle vuosi 2020 oli taloudellisesti ennätyksellinen, koronakriisistä huolimatta. Tulevaisuuden tavoitteiksi yhtiö listasi kasvun sekä kannattavuuden ja liiketoiminnan rahavirran pitämisen terveellä tasolla.

Kevään toinen Pörssi-ilta 4.3.

Kevään toinen Pörssi-ilta alkoi tuttuun tapaan Pörssisäätiön toimitusjohtajan Sari Lounasmeren osuudella, jossa tällä kertaa käytiin läpi osakesäästötiliä ja sen ominaisuuksia. Puheena oli myös naisten osuus sijoittajina Suomessa, mikä on ollut nousussa viime vuosina.

Toisessa Pörssi-illassa Keskon pääjohtaja Mikko Helander,  Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju sekä Musti Groupin talousjohtaja Robert Berglund esittelivät yhtiönsä yksityissijoittajille. Lisäksi Nordean analyytikko Kristian Nummelin analysoi talouden nykytilaa sekä markkinanäkymiä.  Myös Nummelin mukaan talous on kärsinyt koronakriisistä. Huonot talouskasvu luvut johtuvat siitä, etteivät kuluttajat ole uskaltaneet tai päässeet käyttämään rahaa. Nummelin kuitenkin uskoo, että talous tulee elpymään nopeasti pandemiaa edeltäneelle tasolle.

Kesko on kaupan alan palveluyritys, jonka toimialoihin kuuluu päivittäistavarakauppa, rakentamisen ja talotekniikan kauppa sekä autokauppa. Viime vuosina yhtiön liikevoitto on ollut kasvussa, eikä vuosi 2020 ollut poikkeus. Tulevaisuudessa yhtiön tavoitteena on olla päästötön vuoteen 2030 mennessä.

Harvia on suomalainen kiuasvalmistaja sekä sauna ja spa -alan toimija, jonka missiona on tuoda saunomisen rentouttava ja terveyttä edistävä kokemus kaikkien ulottuville. Korona-aikana kasvanut lemmikkieläinten hankinta on näkynyt myös yhtiön tavoitteena on olla globaalisti johtava toimija sauna- ja spa-tuotteiden markkinoilla.

Musti Group on lemmikkieläintarvikeyhtiö, jonka tavoitteena on lemmikkienvanhempien yhä parempi palveleminen pohjoismaissa. Yhtiön tavoitteina on liikevaihdon ja kannattavuuden kasvattaminen sekä entistä monipuolisemman valikoiman tarjoaminen.

Kiitämme kaikkia Pörssi-iltoihin osallistuneita puhujia ja katsojia!

Katso ensimmäiset Pörssi-illat kokonaisuudessaan Pörssisäätiön YouTube-kanavalta. Kevään seuraaviin Pörssi-iltoihin pääset ilmoittautumaan täältä.

Jaa artikkeli

Kommentit