”Pörssisäätiön myöntämällä apurahalla tutkimushankkeessa merkittävä rooli”

15.03.2022

–  Vastuullista sijoittamista on tutkittu kansainvälisesti lähinnä institutionaalisten sijoittajien parissa, joten Pörssisäätiön rahoituksen avulla pystyimme avaamaan aivan uuden näkökulman vastuulliseen sijoittamiseen tutkimalla yksityissijoittajia, apulaisprofessori Hanna Silvola Hankenilta kertoo.

Pörssisäätiö tukee talousalan tutkimusta Suomessa myöntämällä vuosittain apurahoja etupäässä maisterin tutkinnon jälkeisiin pörssialaa koskeviin tutkimuksiin.

Apurahoja myönnetään  tutkimuksiin esimerkiksi talousosaamisen edistämisestä, omistajuudesta, sijoittajien käyttäytymisestä, omistajaan ja pääomamarkkinoihin liittyvästä verotuksesta sekä arvopaperimarkkinoiden sääntelystä.

Apulaisprofessori Hanna Silvola Hankenilta sai vuonna 2020 apurahaa tutkiakseen sitä, miten yksityissijoittajat käyttävät vastuullisuustietoa tehdessään sijoituspäätöksiään (”How private investors analyse ESG information in their investment decisions”).

Silvola kertoo, että Pörssisäätiön myöntämällä apurahalla oli tutkimushankkeessa merkittävä rooli: apuraha mahdollisti poikkeuksellisen laajan aineistonkeruun vastuulliseta sijoittamisesta yksityissijoittajien keskuudessa.

– Yhteistyössä Nordnetin kanssa saimme kerättyä kansainvälisestikin poikkeuksellisen laajan kyselyaineiston: 5030 yksityissijoittajaa kertoi näkemyksiään vastuullisesta sijoittamisesta ja heidän käyttämistään sijoitusstrategoista.

Apulaisprofessori Hanna Silvola. Kuva: Hanken

Vuoden 2022 apurahat haettavissa 14.4.2022 saakka

Pörssisäätiön hallitus päättää vuoden 2022 apurahoista keväällä. Hakuaikaa on 14.4. saakka. Apurahoja myönnetään vuosittain useita.

Lue Pörssisäätiön apurahoista tarkemmin täältä.

Teksti: Eeva Ketvel
Kuva: Hanken

Haluatko tietoa Pörssisäätiön apurahoista ja muusta arvopaperimarkkinoihin liittyvistä ajankohtaisista asioista? Tilaa sijoittajan ajankohtaiskatsaus! 

Avainsanat:apurahatutkimus
Jaa artikkeli

Kommentit