Luottamus ja maine -tutkimus julki syksyllä

06.05.2022

Pörssiyhtiöiden mainetutkimus tehdään taas.

Maineella on iso merkitys pörssiyhtiöille. Tutkimusten mukaan iso osa yritysten arvonmuodostuksesta perustuu juuri mainetekijöihin.

Sijoittamien on luottamustoimintaa ja uskoa siihen, että yhtiö vastaa odotuksiin myös pitkällä aikavälillä ja tuottaa arvoa omistajilleen. Koska luottamus kumpuaa hyvästä maineesta, Pörssisäätiö, Suokmen Osakesäästäjät ja T-Media Oy tuottavat jälkkeen laajan pörssiyhtiöiden mainetutkimuksen. Tutkimus selvittää Helsingin pörssiin Nasdaq Helsinkiin listattujen suurimpien yhtiöiden maineen yksityissijoittajien keskuudessa.

Tavoite on saada selville erityisesti, mitä osakesijoittajat ajattelevat kotimaisten pörssiyhtiöiden toiminnasta ja maineeseen vaikuttavista tekijöistä. Lisäksi selvitetään, mitkä tekijät vaikuttavat vahvimmin yksityissijoittajien luottamukseen ja sijoitushalukkuuteen.

Maine mitataan T-Median Luottamus & Maine -mittarilla. Tuloksen julkistetaan sykyllä 2022.

Tutustu vuoden 2021 tutkimukseen tästä

Haluatko tietoa yksityissijoittajille ajankohtaisista asioista säännöllisesti sähköpostiisi? Tilaa Pörssisäätiön Sijoittajan ajankohtaiskatsaus!

Jaa artikkeli

Kommentit