Placerande – en handbok för nyfikna

Steget in i placeringsvärlden kan kännas som ett jättekliv. Denna handbok vägleder dig med babysteg på resan. Handboken är avsedd för lärare, studerande och för alla som funderar på sin egen hushållning. Många människor sparar redan lite, och har kanske till och med funderat på att börja placera. ”Jag skulle vilja placera men jag kan för lite om det”, tänker kanske någon. Ingen fara; du håller i rätt opus!

Författaren och redaktören Karo Hämäläinen har författat denna handbok för Börsstiftelsen. Tidigare hade Börsstiftelsen handboken ”Mitä arvopapereista pitäisi tietää” (”Vad man bör veta om värdepapper”) som var avsedd för lärare och studerande. Vi ville uppdatera och förnya handboken, och på det viset nå en bredare publik. Karos text är full av användbar och viktig information, och är samtidigt lätt underhållande. Lådorna som innehåller sammanfattningar i slutet av kapitlen hjälper till att strukturera och repetera det som man läst.

Konstnären Aiju Salminen har omvandlat Karos tankar till illustrationer. Aijus stiliga och serielika teckningar livar upp handboken, stöder textens budskap och underhåller läsaren.

Förhoppningsvis kommer det att vara ett nöje för dig att läsa denna handbok. Om du efter att ha läst handboken vill ha ytterligare information, så rekommenderar vi Börsstiftelsens övriga handböcker, såsom Aktieguiden, Placeringsfondsguiden, Placerarens ränteguide eller Placerarens skatteguide. Du är också hjärtligt välkommen till våra tillställningar, Börskvällar och Placeringsskolor. På Börsstiftelsens webbplats www.porssisaatio.fi hittar du mera information.

 

 

Lataa