Parhaat sijoittajasivut -kilpailu

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry järjestävät vuosittain Parhaat sijoittajasivut -kilpailun. Tavoitteena on kehittää sijoittajaviestintää nostamalla esiin parhaita käytäntöjä.

Parhaat sijoittajasivut -kilpailu järjestetään vuosittain. Kuvassa kilpailun logo.

Mikä on Parhaat sijoittajasivut -kilpailu ja miksi sitä järjestetään?

  • Kilpailussa halutaan kiinnittää huomiota sijoittajaviestintään ja nostaa esiin parhaita käytäntöjä.
  • Kilpailussa arvioidaan kaikkien kotimaisten pörssiyhtiöiden suomenkieliset sijoittajasivut neljässä eri sarjassa: suuret, keskisuuret ja pienet yhtiöt sekä First North -yhtiöt.
  • sijoittajasivujen on oltava suomeksi, jotta ne otetaan tarkasteluun – viestintä suomeksi on tärkeää kotimaisille kotitalouksille, jotka sijoittavat. Kotimaiset yksityishenkilöt omistavat suomalaisten pörssiyhtiöiden osakkeista viidenneksen eli ovat merkittävä sijoittajaryhmä.
  • Parhaat sijoittajasivut -kilpailu on Pörssisäätiön ja Sijoitusanalyytikot ry:n järjestämä.

Parhaat sijoittajasivut -kilpailussa tarkastellaan joka vuonna eri kriteereiden  löytymistä yhtiön sijoittajasivuilta. Tietojen on löydyttävä helposti, nopeasti ja loogisesti, suomen kielellä.

Sivuja arvioidaan viiden kattoteeman perusteella: käytettävyys ja visuaalinen ulkoasu; strategia, kasvu ja kannattavuus; taloudelliset tavoitteet ja historiallinen performanssi; pääomankäyttö ja operatiivisten riskien kuvaus sekä corporate governance ja kestävä toiminta. Kaikki sijoittajasivustot käydään huolellisesti läpi ja pisteytetään vuosittain vaihtuvien tarkkojen kriteerien mukaan.

Käytännön järjestelyt

  • yhtiöitä arvioidaan ja palkitaan neljässä eri sarjassa 1) suuret yhtiöt 2) keskisuuret yhtiöt 3) pienet yhtiöt 4) First North -yhtiöt. Jaottelu markkina-arvon mukaan (Pörssin kriteerit).
  • Arviointi tehdään tavallisesti vuodenvaihteessa ja voittajat julkistetaan keväällä.

Parhaat sijoittajasivut -kilpailun kriteerit ja voittajat eri vuosina

Vuoden 2020 kriteerit
Vuoden 2019 kriteerit ja voittajat: Kesko, Alma Media, Exel Composites, VMP
Vuoden 2018 kriteerit ja voittajat: Kesko, Alma Media, Exel Composites, Verkkokauppa.com
2017: Voittajina Valmet, Lemminkäinen, Digia, United Bankers
2016: Wärtsilä, YIT, CapMan, Robit

Kriteereitä edellisvuosilta.