Sijoituskoulu

Miten aloittaa sijoittaminen? Pörssisäätiön Sijoituskoulu tarjoaa tehokkaan alun sijoittamiseen. Se sisältää hyödyllistä tietoa myös hieman pidemmälle ehtineen tarpeisiin.

Sijoituskoulun oppitunneilta opit muun muassa, miten aloittaa sijoittaminen, kuinka sijoituskohteita valitaan, mitä erilaiset käsitteet tarkoittavat, miten voit sijoittaa vastuullisesti ja miten konkreettisesti ostat ensimmäiset osakkeet. Oppitunnit sisältävät selkeiden tekstien lisäksi tiiviitä videoita, havainnollistavia kuvia ja konkreettisia esimerkkejä.

Tervetuloa myös Sijoituskoulutapahtumiimme, jossa kuulet noin tunnissa Pörssisäätiön asiantuntijoilta, miten aloittaa sijoittaminen. Sijoituskouluja marraskuussa ja maaliskuussa. Lisätietoa ja ilmoittautumiset tapahtumakalenterista hyvissä ajoin ennen seuraavia tilaisuuksia.

Jos haluat Sijoituskoulun jälkeen perehtyä lisää, voit tutustua Pörssisäätiön ilmaisiin oppaisiin verkossa. Meiltä löydät muun muassa Osakeoppaan, Sijoitusrahasto-oppaan, Sijoittajan korko-oppaan ja Sijoittajan vero-oppaan.

Jo tähän Sijoituskouluun tutustumalla pääset hyvin alkuun! 

Oppitunti 1: Miksi kannattaa sijoittaa?

Aiotko ryhtyä säästämään? Liikenisikö sinulta vaikka 40 euroa kuussa? Onko sinulla jo varoja, joita et tarvitse hankintoihin: perintö tai omaisuuden myynnistä saatu summa? Tutustu osakesäästämiseen. Osakkeilla voit tavoitella pankkikorkoa parempaa tuottoa sijoituksellesi. Rahasi ovat myös suojassa inflaatiolta.

Aloita oppitunti

Oppitunti 2: Keskeiset käsitteet ja sijoitustermit

Sijoitussanasto, sijoitustermit. Kuvituskuvaa sanakirjan sivusta.

Mikä on osake, indeksirahasto tai pörssi? Oppitunti 2 selittää sijoittamisen peruskäsitteet ja sijoitustermit.

Aloita oppitunti

Oppitunti 3: Suunnittele sijoituksesi

Sijoituskoulu: Näin tehdään sijoitussuunnitelma. Kuvituskuvassa miniatyyriostoskärryt on täytetty kolikoilla.

Aloittelevan sijoittajan kannattaa tehdä itselleen sijoitussuunnitelma. Kolmannella oppitunnilla opit, miksi sijoitussuunnitelma on tärkeä ja miten sellainen tehdään.

Aloita oppitunti

Oppitunti 4: Hajauttaminen, eli miten alennat sijoittamisen riskiä?

Hajauttaminen: ei kaikkia munia yhteen koriin. Kuvassa linnunpesä, jonka sisällä on värikkäitä ja kultaisia munia.

Neljäs oppitunti käsittelee hajauttamista. Hajauttaminen on ainoa tapa alentaa sijoittamisen riskiä alentamatta tuottoa.

Aloita oppitunti

Oppitunti 5: Sijoituskohteet ja niiden valintakriteerit

Nainen tasapainottelee päänsä päällä omenaa pohtiva ilme kasvoillaa. Sijoituskoulu: Näin valitset sijoituskohteet

Moni aloittava sijoittaja pohtii, miten ja millä kriteereillä sijoituskohteet kannattaa valita. Sijoittaisitko suoraan osakkeisiin, rahastoihin vai esimerkiksi korkomarkkinoille? Entä millaisia kriteereitä voit käyttää apuna osakkeiden valinnassa ja miten voit hyödyntää omia vahvuuksiasi? Lue Sijoituskoulun artikkeli tai katso video, niin tiedät.

Aloita oppitunti

Oppitunti 6: vastuullinen sijoittaminen ja omistaminen

Vastuullinen sijoittaminen kiinnostaa yksityissijoittajia ja on nouseva trendi EU:ssa. Kuva: Minna Heusala

Miten sijoittaja voi ottaa vastuullisuuden huomioon sijoituspäätöksissään? Miksi omistaminen on vastuullista ja miten omistamalla voi vaikuttaa? Pörssisäätiön sijoituskoulun oppitunti 6 vastaa näihin kysymyksiin.

Aloita oppitunti

Oppitunti 7: Hanki oikeaa tietoa luotettavista lähteistä

Netti on pullollaan tietoa ja erilaisia neuvoja. Tällä oppitunnilla neuvomme, mistä esimerkiksi voit lähteä liikkeelle, kun hankit tietoa sijoituskohteista.

Aloita oppitunti

Oppitunti 8: Osakkeiden ostaminen

Kuvassa on Helsigin pörssin pörssikello, jota soitetaan muun muassa uusien yhtöiden listautuessa. Sijoituskoulu neuvoo, miten osakkeiden ostaminen pörssistä onnistuu.

Sijoitussuunnitelma on tehty ja sopivat yhtiöt löytyneet. Mitä seuraavaksi? Sijoituskoulun oppitunti neuvoo, miten osakkeiden ostaminen konkreettisesti onnistuu ja mitä pitää huomioida, ennen kuin tekee ensimmäisen kaupan.

Aloita oppitunti