Pörssisäätiön Sijoituskoulu

Miten aloittaa sijoittaminen? Pörssisäätiön Sijoituskoulu tarjoaa tehokkaan alun sijoittamiseen. Se sisältää hyödyllistä tietoa myös hieman pidemmälle ehtineelle sijoittajalle.

Sijoituskoulussa käydään läpi askel askeleelta

  • miksi sijoittaminen kannattaa
  • mitä keskeiset käsitteet tarkoittavat
  • mikä on sijoitussuunniteolma ja miten se tehdään
  • kuinka sijoituskohteita valitaan ja
  • miten osakkeita käytännössä ostetaan
  • miten yksityissijoittaja voi sijoittaa vastuullisesti

Oppitunnit sisältävät selkeiden tekstien lisäksi tiiviitä videoita, havainnollistavia kuvia ja konkreettisia esimerkkejä.

  • Jos opit paremmin näkemällä ja kuulemalla, katso Sijoituskoulu-videot tästä ja tästä.

Jos haluat Sijoituskoulun jälkeen perehtyä lisää, voit tutustua Pörssisäätiön ilmaisiin oppaisiin verkossa.

Lämpimästi tervetuloa Sijoituskouluun!

Osa 1: Miksi kannattaa sijoittaa?

Aiotko ryhtyä säästämään? Liikenisikö sinulta vaikka 40 euroa kuussa? Onko sinulla jo varoja, joita et tarvitse hankintoihin: perintö tai omaisuuden myynnistä saatu summa? Tutustu osakesäästämiseen. Osakkeilla voit tavoitella pankkikorkoa parempaa tuottoa sijoituksellesi. Rahasi ovat myös suojassa inflaatiolta.

Aloita oppitunti

Osa 2: Keskeiset käsitteet ja sijoitustermit

Mikä on osake, indeksirahasto tai pörssi? Oppitunti 2 selittää sijoittamisen peruskäsitteet ja sijoitustermit.

Aloita oppitunti

Osa 3: Suunnittele sijoituksesi

Aloittelevan sijoittajan kannattaa tehdä itselleen sijoitussuunnitelma. Kolmannella oppitunnilla opit, miksi sijoitussuunnitelma on tärkeä ja miten sellainen tehdään.

Aloita oppitunti

Osa 4: Hajauttaminen – näin alennat sijoittamisen riskiä

Neljäs oppitunti käsittelee hajauttamista. Hajauttaminen on ainoa tapa alentaa sijoittamisen riskiä alentamatta tuottoa.

Aloita oppitunti

Osa 5: Sijoituskohteet ja niiden valinta

Moni aloittava sijoittaja pohtii, miten ja millä kriteereillä sijoituskohteet kannattaa valita. Sijoittaisitko suoraan osakkeisiin, rahastoihin vai esimerkiksi korkomarkkinoille? Entä millaisia kriteereitä voit käyttää apuna osakkeiden valinnassa ja miten voit hyödyntää omia vahvuuksiasi? Lue Sijoituskoulun artikkeli tai katso video, niin tiedät.

Aloita oppitunti

Osa 6: vastuullinen sijoittaminen ja omistaminen

Miten sijoittaja voi ottaa vastuullisuuden huomioon sijoituspäätöksissään? Miksi omistaminen on vastuullista ja miten omistamalla voi vaikuttaa? Pörssisäätiön sijoituskoulun oppitunti 6 vastaa näihin kysymyksiin.

Aloita oppitunti

Osa 7: Hanki oikeaa tietoa luotettavista lähteistä

Netti on pullollaan tietoa ja erilaisia neuvoja. Tällä oppitunnilla neuvomme, mistä esimerkiksi voit lähteä liikkeelle, kun hankit tietoa sijoituskohteista.

Aloita oppitunti

Osa 8: Näin ostat osakkeita

Sijoitussuunnitelma on tehty ja sopivat yhtiöt löytyneet. Mitä seuraavaksi? Sijoituskoulun oppitunti neuvoo, miten osakkeiden ostaminen konkreettisesti onnistuu ja mitä pitää huomioida, ennen kuin tekee ensimmäisen kaupan.

Aloita oppitunti