Sijoituskoulu

Miten aloittaa sijoittaminen? Pörssisäätiön Sijoituskoulu tarjoaa tehokkaan alun sijoittamiseen. Se sisältää hyödyllistä tietoa myös hieman pidemmälle ehtineen tarpeisiin.

Sijoituskoulun oppitunneilta opit muun muassa, miten aloittaa sijoittaminen, kuinka sijoituskohteita valitaan, mitä erilaiset käsitteet tarkoittavat, miten voit sijoittaa vastuullisesti ja miten konkreettisesti ostat ensimmäiset osakkeet. Oppitunnit sisältävät selkeiden tekstien lisäksi tiiviitä videoita, havainnollistavia kuvia ja konkreettisia esimerkkejä.

Tervetuloa myös Sijoituskoulutapahtumiimme, jossa kuulet noin tunnissa Pörssisäätiön asiantuntijoilta, miten aloittaa sijoittaminen. Sijoituskouluja marraskuussa ja maaliskuussa. Lisätietoa ja ilmoittautumiset tapahtumakalenterista hyvissä ajoin ennen seuraavia tilaisuuksia.

Jos haluat Sijoituskoulun jälkeen perehtyä lisää, voit tutustua Pörssisäätiön ilmaisiin oppaisiin verkossa. Meiltä löydät muun muassa Osakeoppaan, Sijoitusrahasto-oppaan, Sijoittajan korko-oppaan ja Sijoittajan vero-oppaan.

Jo tähän Sijoituskouluun tutustumalla pääset hyvin alkuun! 

Oppitunti 9: Miten osakesäästötili toimii

Kuva: Miten osakesijoittajan säästöpossu eli osakesäästötili toimii. Osakesäästötilin toiminta havainnollistettu kuvassa samalla tavalla kuin artikkelissa.

Osakesäästötili on kaikille suomalaisille säästäjille tarkoitettu uusi työkalu, joka tekee verotuksesta yksinkertaisempaa ja tasapuolisempaa yksityissijoittajille. Tili sopii etenkin pitkäjänteiselle osakesäästäjälle.

Aloita oppitunti

Oppitunti 10: Mikä heiluttaa osakekursseja?

MiMiksi osakekurssit heiluvat? Yksi syy voivat olla erilaiset kuplat, jotka puhkeavat aikanaan. Kuvassa värikkäitä saippuakuplia Esplanadin puistossa.

Oppitunti 8 valottaa perusteita osakemarkkinoiden yleisistä liikkeistä ja lainalaisuuksista. Osakekurssit eli osakkeiden hinnat vaihtelevat sijoittajien osto- ja myyntihalujen eli kysynnän ja tarjonnan mukaan. Myös yleinen talouskehitys vaikuttaa osakemarkkinoihin.

Aloita oppitunti

Oppitunti 11: Salkun päivittäminen, sijoituksista irtautuminen ja sijoittajan verotus

Sijoituskoulu: Sijoittajan verotus, sijoitusten myyminen ja salkun päivittäminen. Kuvassa rahapuu.

Kuinka usein sijoitussalkkua kannattaa päivittää ja mitä silloin on hyvä huomioida? Milloin on oikea aika myydä sijoitukset ja mitä verotuksesta kannattaa tietää? Näihin kysymyksiin vastaa Sijoituskoulun oppitunti 9.

Aloita oppitunti