Puhtaammat energiamuodot ja automatisaatio uutta

…robotisaatio, eli itsenäisesti liikkuvat laitteet. ”Tämä johtuu siitä, että toisaalta työvoiman saatavuus on vaikeampaa ja turvallisuusnäkökohdat: kun sieltä poistetaan inhimillinen tekijä, laitteesta tulee turvallisempi”, Puolakka kertoi. Cargotecin esittelyn lisäksi Pörssi-illassa…

Artikkeli
23.3.2022
Lukuaika
1 min

Suomalainen pörssiyhtiö Cargotec Oyj toimittaa lastinkäsittelylaitteita ja -koneita satamiin, terminaaleihin, laivoihin ja lähikuljetuksiin. Talousjohtaja Mikko Puolakka kertoi yhtiöstä sijoituskohteena Pörssi-illassa 22.3.2022.

Puolakalta kysyttiin yhtiön teknologisesta kehityksestä.

”Toimialan keskeinen muutos, joka on kiihtynyt, on puhtaammat energiamuodot”, Puolakka kertoi.

”Viime vuonna jo kolmannes meidän haarukkatrukkitilauksista oli jo sähköisiä, ja se tahti tuntuu kiihtyvän.”

Puolakan mukaan toimialalla toinen isompi kehityssuunta on automatisointi ja robotisaatio, eli itsenäisesti liikkuvat laitteet.

”Tämä johtuu siitä, että toisaalta työvoiman saatavuus on vaikeampaa ja turvallisuusnäkökohdat: kun sieltä poistetaan inhimillinen tekijä, laitteesta tulee turvallisempi”, Puolakka kertoi.

Cargotecin esittelyn lisäksi Pörssi-illassa Pörssisäätiön lakijohtaja Jesse Collin kertoi yhtiökokouksista ja Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki piti katsauksen talouden nykytilasta.

Teksti: Eeva Ketvel

Katso koko Pörssi-ilta 22.3.2022.

Haluatko tiedon Pörssi-illoista ja muista Pörssisäätiön tapahtumista suoraan sähköpostiisi? Tilaa sijoittajan ajankohtaiskatsaus!