Tapahtumat sijoittamisesta kiinnostuneille

Pörssisäätiön tapahtumat sijoittamisesta kiinnostuneille


Pörssi-illat

Mitä: Pörssi-illoissa Helsingin pörssin yhtiöiden toimitusjohtajat kertovat lyhyesti yhtiöistään sijoituskohteena. Jokaisessa Pörssi-illassa on mukana myös eturivin ekonomisti, joka kertoo taloussuhdanteesta ja markkinanäkymistä.

Kenelle: Kaikille sijoittamisesta kiinnostuneille, jotka haluavat tutustua eri alojen yhtiöihin. Sijoituspäätökset on helpompi tehdä, kun on perehtynyt yhtiöön. Huomaa kuitenkin, että Pörssi-illassa esiintyvä yhtiöt eivät ole sijoitussuosituksia.

Milloin: Pörssisäätiö järjestää Pörssi-iltoja tavallisesti maaliskuussa, toukokuussa ja syyskuussa sekä marraskuussa. Katso seuraavat Pörssi-illat tapahtumakalenterista ja varmista paikkasi ilmoittautumalla mukaan.


Mitä: Pörssilähettiläs-ohjelmassa nuoret saavat kolmen päivän maksuttoman koulutuksen oman talouden hallinnasta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Koulutuksen jälkeen Pörssilähettiläät kiertävät vapaaehtoisina peruskouluissa pitämässä oppitunteja 9.-luokkalaisille oppimistaan teemoista.

Kenelle: Pörssilähettiläs-ohjelmaan voi hakea kuka tahansa 15–20-vuotias nuori, joka on käynyt peruskoulun, kun koulutus alkaa. Ohjelmaan pääseminen ei vaadi eritysosaamista taloudesta, vaan into ja halu oppia ratkaisee.

Milloin: Koulutuksia järjestetään useampi vuodessa, pääosin koulujen loma-aikoina sekä viikonloppuisin. Koulutuksiin voi osallistua joko paikallisesti Suomen suurimmissa kaupungeissa sekä etäyhteyksin. Katso alla olevasta linkistä tulevat koulutusajankohdat ja –paikat sekä hae mukaan täyttämällä lomake.


Mitä: Opiskelijoiden Pörssipäivä on pääasiassa nuorille suunnattu tilaisuus, jossa talouden huippuasiantuntijat kertovat oman talouden hallinnasta, osakesijoittamisesta ja pörssin toiminnasta. Lisäksi ohjelmassa on katsaus maailmantalouteen.

Kenelle: Opiskelijoiden Pörssipäivät soveltuvat hyvin toisen ja kolmannen asteen opiskelijoille, mutta myös muille sijoittamisesta kiinnostuneille. Opiskelijat ovat tervetulleita seuraamaan ohjelmaa paikan päälle Pörssitaloon. Kutsumme muut kiinnostuneet katsomaan tilaisuuden verkkolähetystä.

Milloin: Opiskelijoiden Pörssipäiviä järjestetään kaksi vertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Tulevat Pörssipäivät on listattu tapahtumakalenterissa.


Kiinnostaako sijoittaminen ja vaurastuminen? Tilaa Pörssisäätiön uutiskirje.

Mitä: Pörssigaala on omistajuuden juhlaa. Tapahtumassa juhlitaan kotimaisten pörssiyhtiöiden erinomaista työtä sekä palkitaan edeltävän vuoden parhaat eri kategorioissa.

Kenelle: Gaalavieraat ovat pörssiyhtiöiden johtoa, sijoittajia, sijoittajavaikuttajia ja muita rahoitusalan ammattilaisia. Kaikki kiinnostuneet voivat seurata tilaisuuden verkkolähetystä maksutta.

Milloin: Pörssigaala järjestetään vuosittain tammikuussa.


Mitä: Kansainvälinen Global Money Week – Rahaviikko tarjoaa Suomessa oppilaitoksille valmiit opetussisällöt nuorille tärkeistä taloustaidoista. Viikon jokaiselle päivälle on oma teema. Maksuton materiaali koostuu verkkoluennoista, peleistä ja erilaisista tehtävistä.

Kenelle: Rahaviikon materiaalit on suunnattu peruskouluissa ja toisella asteella opiskeleville (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset).

Milloin: Rahaviikko järjestetään vuosittain maaliskuussa. Viikon materiaalit ovat oppilaitosten käytössä aina jokaisen vuoden loppuun saakka.


Mitä: Kansainvälinen Italiasta alkunsa saanut Talousviikko tarjoaa viiden päivän ajan korkealaatuista, ja inspiroivaa ohjelmaa jokaiselle tärkeistä talousasioista. Tapahtumaviikossa on vuosittain vaihtuvat teemat.

Kenelle: Talousviikon ohjelma on tarkoitettu kaikille talousasioista, säästämisestä ja sijoittamisesta kiinnostuneille aikuisille.

Milloin: Talousviikko järjestetään vuosittain lokakuussa.


Mitä: Pörssikurssi on Pörssisäätiön kehittämä maksuton opintokokonaisuus, joka keskittyy osakesijoittamiseen. Pörssikurssi koostuu 15 eri teemasta lähtien liikkeelle sijoittamisen motivaatiotekijöistä ja syventyen kurssin edetessä aina askel askeleelta yhä syvemmälle osakesijoittamisen maailmaan.

Kenelle: Pörssisäätiön Pörssikurssi on suunniteltu suoritettavaksi osana toisen tai kolmannen asteen opintoja, mutta Pörssikurssia on mahdollista opiskella myös itsenäisesti Pörssigurun opetusalustalta. Materiaali soveltuu jokaiselle osakesijoittamisen aloittamisesta kiinnostuneelle iästä ja osaamistasosta riippumatta.

Milloin: Pörssikurssin voi ottaa käyttöön milloin tahansa, ja aloittaa opiskelun itsenäisesti osoitteessa porssiguru.fi. HUOM! Jos olet opettaja, ja olet kiinnostunut viemään Pörssikurssin omaan kouluusi, ole yhteydessä laittamalla sähköpostia osoitteeseen porssilahettilaat@porssisaatio.fi.


Mitä: Talous tutuksi -koulutus on opettajille suunnattu koko päivän kestävä koulutustilaisuus, jossa käsitellään ajankohtaisia talousasioita asiantuntijaesitysten avulla. Koulutuksissa on vuosittain vaihtuva teema.

Kenelle: Koulutuksen sisältö on suunniteltu erityisesti historian, yhteiskuntaopin ja matematiikan opettajille, kotitalous- ja luokanopettajille, rehtoreille, opoille ja opettajiksi opiskeleville. Koulutus sopii opettajille niin peruskouluissa kuin lukioissa. Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osallistumista tai taustatietoja.

Milloin: Talous tutuksi -koulutus järjestetään vuosittain elo-syyskuun aikana useammalla paikkakunnalla. (Katso tulevat koulutuspäivät ja –paikat ja ilmoittaudu mukaan. LINKKI?)