Opettaja - Varaa maksuton oppitunti

Opettaja: kutsu Pörssilähettiläät oppitunnillesi

Miten opettaa talousasioita helposti lähestyttävällä tavalla 9.-luokkalaisille? Pyydä luokkaasi Pörssilähettiläät!

Pörssilähettiläät luokkahuoneessa oppitunnin pidossa.

Pörssilähettiläät opettavat taloustietoa tehokkaalla vertaisoppimisen menetelmällä – nuorilta nuorille. Pörssilähettilään oppitunnin aineistosta vastaavat Pörssisäätiön asiantuntijat, ja sisällöt on muokattu yhdessä nuorten kanssa. 

Pörssilähettiläät ovat vapaaehtoisia nuoria, jotka kertovat yläkouluissa oman talouden hallinnasta, säästämisestä, sijoittamisesta ja pörssin toiminnasta. Opiskelija voi osallistua Pörssilähettiläs-koulutukseen suoritettuaan peruskoulun. 

Kolmipäiväisen koulutusohjelman jälkeen Pörssilähettiläät ovat valmiita pitämään 9.-luokkalaisille oppitunnin taloudesta. He harjoittelevat koulutuksessa myös esiintymistä. 

Oppitunti on suunnattu 9.-luokkalaisille. Se sopii yhteiskuntaopin taloustietoa käsittelevälle kurssille, mutta on toteutettavissa myös muiden oppiaineiden tunneilla. Vierailu voidaan järjestää myös ruotsiksi. 

Pörssilähettiläät kertovat taloudesta ja rahasta ymmärrettävästi ja yksinkertaisesti. Esityksessä talouden ja sijoittamisen teemat sidotaan nuoren elämään havainnollistavin esimerkein. 

Pörssilähettiläät muistuttavat, kuinka fiksulla rahankäytöllä voi myös helpottaa arkea ja toteuttaa omia unelmia. Tärkeää on saada tarvittavat tiedot ja taidot hyvissä ajoin.  

“Koin koulun seinien sisäpuolella oppitunnillani uuden elämyksen kutsuttuani yhteiskuntaopin tunnilleni nuoria Pörssisäätiön kouluttamia pörssilähettiläitä. – – Oli ilo seurata, että heidän asiallinen ja informoiva oppituntinsa sai myös 9.-luokka­laiseni kiinnostumaan lisää talou­sasioistaan. Toivon hartaasti ­lisää vastaavanlaisia vierailuja ja suosittelen lämpimästi asiantuntevia pörssilähettiläitä muillekin taloustietojen lisä­opettamisesta kiinnostuneille kou­luille. 

Pörssilähettiläiden vierailu on kouluille maksuton. Vierailut on suunnattu luokalle tai suuremmalle ryhmälle, ei pienryhmille. Vierailun toteuttamiseksi tarvitaan luokkahuone, tietokone ja videotykki.

  • koulutettujen nuorten pitämän ja kehittämän 45 minuutin oppitunnin oman talouden hallinnasta, säästämisestä ja sijoittamisesta
  • yhdeksännen luokan yhteiskuntaopin opetussuunnitelmaa tukevan kokonaisuuden
  • Kahoot-visan oppitunnin aiheista

Kutsu Pörssilähettiläät vierailulle täyttämällä lomake. Lisätietoja antaa Pörssisäätiön koulutuspäällikkö Joonatan Naukkarinen.