Peruskoulun käynyt - hae mukaan

Nuorten Pörssilähettiläs-ohjelma

Pörssilähettilääksi kouluttautuu joka vuosi lähes sata nuorta eri puolilta maata. Pörssilähettilään pitämän oppitunnin oman talouden hallinnasta saa peruskoulussa vuosittain jopa 10 000 nuorta.

Pörssilähettiläitä Pörssitalon linnanpihalla.

Pörssisäätiön Pörssilähettiläät-ohjelma on peruskoulun käyneille nuorille suunnattu vapaaehtoisohjelma. Koulutus on osallistujille ilmainen, eikä vaadi ennakko-osaamista talousasioista.

Pörssilähettiläs-koulutukseen voi hakea 15–20-vuotias nuori. Ohjelmaan valitut saavat kolmen päivän koulutuksen oman talouden hallinnasta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Koulutuksen sisällöistä vastaavat Pörssisäätiön asiantuntijat.

Koulutuksen jälkeen Pörssilähettiläät kiertävät vapaaehtoisina peruskouluissa pitämässä oppitunteja 9.-luokkalaisille oman talouden hallinnasta, säästämisestä ja sijoittamisesta. Pörssilähettiläät oppivat ohjelmassa myös esiintymistä, sillä jokainen lähettiläs pitää vähintään 5 oppituntia.

Koululle Pörssilähettilään oppitunti ei maksa mitään. Pörssilähettiläiden oppitunnit toteuttavat tehokasta vertaisoppimista, kun nuoret kertovat oman talouden hallinnasta nuorille. Oppitunnin sisällöistä vastaavat Pörssisäätiön asiantuntijat, ja ne on tehnyt yhdessä nuorten kanssa.

Lisää tietoa Pörssilähettiläs-ohjelmasta: