Perehdy tutkimuksiin

Pörssisäätiö tuottaa tietoa osakesijoittamisesta, pörssistä ja pääomamarkkinoista. Seuraamme tilastoja, teetämme tutkimuksia ja myönnämme apurahoja maisterin tutkinnon jälkeisiin tutkimuksiin.

Pörssisäätiö tekee ja teettää tutkimuksia osakesijoittamisesta ja pääomamarkkinoista. Seuraamme sijoittamisen, sijoittajakäyttäytymisen sekä omistajuuden ja pääomamarkkinoiden ilmiöitä. 

Kartoitamme neljä kertaa vuodessa osakesijoittamisen tilaa ja tilannetta perustilastojen avulla. Näitä ovat esimerkiksi osakesijoittajien määrän kehitys ja osakesäästötilien määrän kehitys.

Olemme teettäneet tutkimuksia erilaisista omistajista: säätiöistä, perheistä ja valtiosta. Myönnämme myös joka kevät apurahoja tutkimuksiin.

Tutustu tilastoihin ja tutkimuksiin

Tutustu tilastoihin

Pörssisäätiön tilastot

Pörssisäätiö seuraa säännöllisesti keskeisiä sijoittamisen tilastoja. Kartoitamme noin neljä kertaa vuodessa osakesijoittamisen tilaa ja tilannetta.

Sijoittajan pulssilla

Sijoittajabarometri

Sijoittajabarometri luotaa osakesijoittajien pulssia kaksi kertaa vuodessa. Barometri kertoo kiinnostavimmat yhtiöt ja odotukset markkinakehityksestä.

Hae apurahaa

Pörssisäätiön apurahat   

Pörssisäätiön tukee tutkimusta myöntämällä apurahoja. Niiden avulla pyrimme herättämään keskustelua sijoittamisesta ja pääomamarkkinoista.   

Tutkimukset omistajista

Valtio-omistus 2030

Valtion tulisi olla omistajana mieluummin poikkeus kuin sääntö. Valtion tulisi aina perustella omistajuutensa, kirjoittaa Timo Löyttyniemi selvityksessään.

Tutkimukset omistajista

Perheomisteiset pörssiyhtiöt

Pörssisäätiön selvityksen mukaan perheomisteiset pörssiyritykset ovat yllättävän hyvä sijoituskohde. Niiden pääomatuotto ja osinkotuotto ovat olleet korkeampia kuin muiden yritysten.

Tutkimukset omistajista

Säätiöt omistajina

Säätiöt ovat merkittävä sijoittajaryhmä Helsingin pörssissä. Eeva Ahdekiven selvityksen mukaan arviolta tuhannella säätiöllä on suoria osakesijoituksia.